Ειδήσεις

Νέα, λειτουργική πλατεία αποκτά το Μελισσοχώρι


Τη σύμβαση για την ένταξη του έργου της ανακατασκευής  της πλατείας του Μελισσοχωρίου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ στο πρόγραμμα Leader της Π.Ε. Λάρισας υπέγραψε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος  Leader  της ΑΕΝΟΛ  Τάνια Δόκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Οικονομικών του Δήμου Κιλελέρ Αλ Χονδρονάσιος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου Χρ. Χατζούλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μελισσοχωρίου Δ. Ροϊδούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Φιλιππούλης.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την ένταξη στο πρόγραμμα Leader στο νομό  Λάρισας της ανάπλασης της πλατείας στο Μελισσόχωρι. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ένα τέτοιο χρηματοδοτικό εργαλείο είναι το Leader για του Δήμους. Προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που αφορά την ανακατασκευή της πλατείας του Μελισσοχωρίου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Είναι αίτημα πολλών ετών που το επόμενο διάστημα γίνεται πραγματικότητα».

«Υπογράψαμε σήμερα την ένταξη της ανακατασκευής της πλατεία Μελισσοχωρίου στο πρόγραμμα Leader. Ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων του οικισμού γίνεται πραγματικότητα και αλλάζει η καθημερινότητα τους. Μέσα από μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΑΕΝΟΛ αποδίδουμε το επόμενο διάστημα ένα έργο που θα δώσει ζωή στο σύνολο της περιοχής και όχι μόνο στο Μελισσοχώρι. Παράλληλα προχωρούμε και σε αποχετευτικά έργα που έχει ανάγκη ο οικισμός και σε έργα υδροδότησης που αφορούν συνολικά την Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου. Έργα που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και δίνουν λύσεις στα προβλήματα υδροδότησης των οικισμών» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

 

Ιδιωτικές επενδύσεις

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τη μεταφορά  ποσού  ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέχρι 600.000 ευρώ,  για μεταποιήσεις αγροτικών προϊόντων. «Διαπιστώσαμε ότι  υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, που οδήγησε σε ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλύπτει το χρηματοδοτικό  κενό με 8 εκατομμύρια ευρώ  για να ενταχθούν όλες, ανεξαιρέτως,  οι επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που έγιναν στο  πλαίσιο του προγράμματος Leader. Μετά από συνεννόηση που είχα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, πρόκειται να προχωρήσει  η ένταξη όλων των επιχειρηματικών σχεδίων μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ, για μεταποιητικές μονάδες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» υπογράμμισε  ο κ. Αγοραστός.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Δυναμική η παρουσία Ορθοδόξων στη Λατινική Αμερική
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας για τις αλλαγές στον ΚΟΚ