Στο ΕΣΠΑ το έργο «Προστασία – Αναβάθμιση περιοχής Χρυσαλλίδας Δήμου Αγιάς», προϋπολογισμού 350.000 € με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Μια έκταση 5 στρεμμάτων στην περιοχή της Χρυσαλλίδας του Δήμου Αγιάς αναβαθμίζεται με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα το έργο «Προστασία – Αναβάθμιση περιοχής Χρυσαλλίδας Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 350.000 €, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ώστε να υλοποιηθεί.
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Με την παρέμβαση προστατεύεται και αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή Χρυσαλλίδας του Δήμου Αγιάς, που αυτή τη στιγμή είναι υποβαθμισμένη. Η ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί θα εντάξει την περιοχή αρμονικά στο αστικό τοπίο δίνοντας παράλληλα και μια νέα οντότητα στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσαλλίδα»
Το έργο έχει σαν στόχο την  περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής Χρυσαλλίδας του Δήμου Αγιάς έκτασης 5.182,72τ.μ. Αφορά στην οριοθέτηση και διαμόρφωση έκτασης που σήμερα είναι τελείως υποβαθμισμένη και εγκαταλειμμένη και συνδέει το Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσαλλίδα με την πεζογέφυρα που συνδέει την περιοχή με το κέντρο της Αγιάς.
Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
– εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες σε διάφορα βάθη ανάλογα με την εργασία,
– κατασκευή στρώσης από σκυρόδεμα όπου εδράζονται τα δάπεδα,
– επανεπίχωση των σκαμμάτων με χρήση κατάλληλων προϊόντων εκσκαφής,
– τοποθέτηση κρασπέδων,
– επίστρωση με διάφορα υλικά,
– εγκατάσταση φυτικής γης και φυτικού υλικού,
– εγκατάσταση φωτισμού,
– εγκατάσταση συστήματος άρδευσης
– την τοποθέτηση κάδων, καθιστικών και άλλων στοιχείων εξοπλισμού

Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Κύριο του έργου που είναι ο Δήμος Αγιάς.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: «Έργο που συμβάλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος»
Επόμενο άρθρο «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου» προϋπολογισμού 1,4 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας