Ειδήσεις

Κέλλας: Οι πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι


«Πρόκειται για ίωση. Νοσεί το 15% όσων προσβάλλονται και η θνητότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα της τάξεως του 2-3%. Δεν χρειάζεται πανικός και οι πολίτες πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Ακούμε ότι οι μάσκες εξαντλούνται στα φαρμακεία. Δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζονται καλές συνθήκες υγιεινής.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τον κορονοϊό, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το αν οι πολίτες πρέπει να ανησυχούν, προσθέτοντας:

«Αυτό, που πρέπει να προλάβουμε και καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό, είναι η κατασκευή των κλειστών δομών στα νησιά, διότι οι συνθήκες στις ανοιχτές δομές δεν είναι καλές. Φανταστείτε με πόση ταχύτητα θα μεταδοθεί κρούσμα κορονοϊού, που δεν θα γίνει εγκαίρως αντιληπτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε πανικό και να κυκλοφορεί στον δρόμο με μάσκες. Η θνητότητα παραμένει χαμηλή».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά, υπενθύμισε πως είχε προηγηθεί αναλυτικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική κυβερνητική απόφαση, η οποία πρέπει να υλοποιηθεί καθότι εξυπηρετεί τρείς στόχους:

Πρώτον, στέλνεται μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι “η Ελλάδα είναι μία χώραόπου υπάρχει τάξη. Κανείς δεν μπορεί να πηγαίνει όπου θέλεικαι να λιάζεται και στη συνέχεια να εξαφανίζεται. Η παραβατικότητα θα έχει συνέπειες”.

Δεύτερον, “ενισχύεται η υγειονομική ασφάλεια λόγω του κορονοϊού, ενώ εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη φροντίδα των αιτούντων”.

Τρίτον, “προστατεύεται η τουριστική οικονομία των νησιών”.

Προσθέτως, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην προανακριτική για τον πρώην Υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαγγελόπουλο, σημείωσε:

«Φαίνεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία, τουλάχιστον της Μεταπολίτευσης, για να μην πω του ελληνικού κράτους. Σας θυμίζω ότι οι πρώην κυβερνώντες υποστήριζαν πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους,κρεμώντας στα “μανταλάκια” πρώην Πρωθυπουργούς και Υπουργούς καθώς και τις οικογένειές τους χωρίς αποδείξεις.

Είδατε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες “Σαράφης” και “Κελέση” λένε τώρα,ο μεν πρώτος ότι πιθανολογεί τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων, ενώ η δεύτερη ότι δεν έχει καμία σχέση με πολιτικούς και δεν είδε κανέναν να δίνει… Σε αυτές τις μαρτυρίες όμως βασίστηκε το κατηγορητήριο εναντίον των δέκα προσώπων.

Επομένως, πρόκειται για μεγίστη σκευωρία και δεν γνωρίζω αν ευθύνονται οι μάρτυρες, ο εισαγγελέας ή ο κ. Παπαγγελόπουλος, που διορίστηκε Υπουργός από τον κ. Τσίπρα. Εκτιμώ, δε, πως ήταν δύσκολο για τον τελευταίο να μην είχε λάβει γνώση για τις ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλου. Σε κάθε περίπτωση, γι’ αυτό γίνεται η προανακριτική».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αμερικάνικο Όνειρο στο Χατζηγιάννειο
Επόμενο άρθρο Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα