Ειδήσεις

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τζούντο στη Λάρισα


Περισσότερα από  2.000 άτομα,  αθλητές  μαζί με τους συνοδούς τους,  πρόκειται να βρεθούν το Σαββατοκύριακο  29 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου  στη Λάρισα, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο  στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων και νέων ανδρών – γυναικών που  διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές  αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία των αγώνων, τόσο για τη διάδοση του  εντυπωσιακού ολυμπιακού αθλήματος του τζούντο όσο και για τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Νίκος Λιούπας, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και δια  Βίου Μάθησης: « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστή στον αθλητικό της χαρακτήρα  φιλοξενεί ακόμη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 στο κλειστό της Νεάπολης. Διοργανώνουμε μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο για τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων και νέων ανδρών και γυναικών. Στη Λάρισα θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε 600 αθλητές απ όλη την Ελλάδα με μεγάλες διακρίσεις στο άθλημα και μαζί τους θα είναι περίπου 1.500 συνοδοί που θα δώσουν μια άλλη εικόνα στην πόλη μας. Οι μεγάλες αυτές διοργανώσεις  δείχνουν την αξία του αθλητικού τουρισμού. Πάνω από 2.000 άνθρωποι θα μείνουν στα ξενοδοχεία της πόλης, θα κινηθούν στην τοπική αγορά, θα δώσουν ανάσα στην τοπική  οικονομία. Την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξενήσαμε τους αγώνες τεχνικής κολύμβησης που συγκέντρωσαν πάνω από 2.000 αθλητές και συνοδούς. Αυτό το σαββατοκύριακο, φιλοξενούμε  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο και καλούμε τον κόσμο της Λάρισας να έρθει στο κλειστό της Νεάπολης και να παρακολουθήσει τους αγώνες που προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα.

Χρήστος Αντωνίου, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι με τη διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων και συνεχίζεται με αμέριστη στήριξη και φέτος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμημα της πόλης που είναι το γήπεδο της, το ΕΑΚ, η διοίκηση του και  οι εργαζόμενοι του που αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή τη σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος και το αγκάλιασαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαστε απόλυτα σίγουροι ως Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο ότι θα έχουμε  και φέτος άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Η διοργάνωση αυτή έχει ηλικιακές κατηγορίες παιδιά 11 και 12 ετών, αλλά και μεγαλύτερους 18,19 και 20 ετών. Είναι αθλητές υψηλού επιπέδου οι οποίοι έχουν διακρίσεις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες. Συμμετέχουν πάνω από 600 αθλητές, επιβεβαιωμένα, από όλη την Ελλάδα. Είναι παιδιά που θα παλέψουν σε αθλητικό πνεύμα με ήθος και με συνέπεια και θα προσφέρουν  πολύ ωραίο θέαμα. Ως Ομοσπονδία έχουμε βάλει τη Λάρισα στο σχεδιασμό μας   προκειμένου να την αναδείξουμε  σε  Κέντρο Αθλητικών Διοργανώσεων για το άθλημα του τζούντο.   Εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, μπροστά μας έχουμε την επόμενη διοργάνωση που καλό είναι να την αγκαλιάσουν όλοι οι φορείς της Λάρισας: Πρόκειται για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων στις 13 και 14 Ιουνίου 2020 και θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας και τη συνεργασία του ΕΑΚ θα κερδίσουμε  και αυτή τη διοργάνωση η οποία θα αναδείξει τη Λάρισα σε όλα τα Βαλκάνια. Σκοπεύουμε να το συνδυάσουμε με πακέτα γνωριμίας της περιοχής έτσι ώστε πέρα από το αθλητικό γεγονός να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία. Η Ομοσπονδία Τζούντο στέκεται με σεβασμό απέναντι σε διοργανώσεις που προάγουν ήθος. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει αυτό το ολυμπιακό άθλημα που έχει χαρίσει πολλά μετάλλια στην Ελλάδα και συνεχίζει να χαρίζει. Είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και αν και μικρή χώρα έχουμε ήδη επιβεβαιωμένες 2 συμμετοχές στου Ολυμπιακούς του Τόκιο και κυνηγάμε και τρίτη συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό αν σκεφτείτε ότι άλλες υπερδυνάμεις πληθυσμιακά δεν έχουν ούτε μια συμμετοχή. Αυτή η προσπάθεια εφόσον αγκαλιαστεί από φορείς και κόσμο θα φέρει τη Λάρισα ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά στον αθλητικό τουρισμό. Σας περιμένουμε όλους στο ΕΑΚ.

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα σε Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών από το Leader
Επόμενο άρθρο Νέα έργα 4 εκατ. ευρώ για την διαχείριση του νερού στη λίμνη Κάρλα