Ειδήσεις

Ο Δήμος Κιλελέρ ετοιμάζεται για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια, ύστερα από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε, παρουσία των αντιδημάρχωνΑχιλλέα Χατζούλη και Βάνας Χλιάπη–Γκουνιαρούδη, διευρυμένη σύσκεψη όλων των φορέων και των συλλόγων της Νίκαιας. Θέμα της σύσκεψης ήταν η οργάνωση των κεντρικών αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα γίνουν στη Νίκαια. Ύστερα από την εισήγηση του αντιδημάρχου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου ακολούθησε ενδελεχής διάλογος στον οποία ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Το κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί για το Καρναβάλι της Νίκαιας, Απόκριες του 2020» δίνει το στίγμα της μαζικής συμμετοχής όλων των φορέων και των συλλόγων της πρωτεύουσας του Δήμου Κιλελέρ στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην πλατεία της Νίκαιας είναι το ακόλουθο:Κυριακή 1 Μαρτίου

-Αποκριάτικο Παιδικό Πάρτι (Ώρα έναρξης 17:00)

(Παιχνίδια, Διαγωνισμός Χορού, Κλόουν, Μάγοι)

-Αποκριάτικα Μπουλούκια

-Καρναβαλική Παρέλαση (Ώρα έναρξης 18:30)

-Άναμμα φωτιάς & Κάψιμο του Καρνάβαλου

-Αποκριάτικο πάρτι με DJ

Ψητά εδέσματα και κρασί

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου

-Βράσιμο Φακής – Σαρακοστιανά Εδέσματα

-Παραδοσιακό γλέντι με DJ

-Γαϊτανάκι από τον Μ.Λ. Σύλλογο «Θεόκλητος Φαρμακίδης»

-Το Θεατρικό εργαστήρι Νίκαιας με αποκριάτικη διάθεση παρουσιάζει τον «Γάμο του Καραγκιόζη»

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα Νίκαιας και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, το ΚΑΠΗ, οι Αθλητικοί Σύλλογοι, ο Φιλανθρωπικοί Γυναικείοι Σύλλογοι  «Αρωγή – Αλληλεγγύη» & «Αγάπη», ο Σύλλογος Γυναικών, ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Θ. Φαρμακίδης», το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο σύλλογος Νεολαίας, οι εθελόντριες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και  το Θεατρικό Εργαστήρι.

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλελέρ ξεκινούν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Σοφό όπου στις 18:00 θα προσφερθούν στους επισκέπτες νόστιμες ψητές λιχουδιές και ντόπιο κρασί. Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα που θα αφορά στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου όπου θα διοργανωθούν Αποκριάτικες εκδηλώσεις και το οποίο θα ανακοινωθεί στον γραπτό και τον ηλεκτρονικό τύπο καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Το βαμβάκι να αποκτήσει πάλι την παλιά του αίγλη!
Επόμενο άρθρο Σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής η Ρ. Καραλαριώτου