Βαγενά: Γιατί δεν προχωρά η ίδρυση του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Κιλελέρ;

12 Φεβρουαρίου 2020

Το θέμα της μη λειτουργίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα το Κιλελέρ, έθεσε με επιστολή της η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήση Μαμούρη.

Σε συνέχεια των από 18/06/19, 28/06/19, 1/07/19 και 1/11/19 επιστολών της, η βουλευτής δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της λειτουργίας του εν λόγω ινστιτούτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ερευνητικά ινστιτούτα του Π.Ε.Κ. Θεσσαλίας συστάθηκαν με τον νόμο 4589/19 της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τίτλο “Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

Έδρα του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Δήμος Κιλελέρ κατόπιν προσωπικής παρέμβασης της κ. Βαγενά, με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η δημιουργία αυτού του ινστιτούτου (Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης αγροτικής) θα συμπληρώσει αποτελεσματικά τη διαδικασία ενεργοποίησης του συσταθέντος Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ,  δημιουργώντας ένα «τρίγωνο» τοπικής – περιφερειακής ανάπτυξης με αναφορές στην ιστορία (Μουσείο), την έρευνα (Ινστιτούτο) και τον αγροτισμό (Δήμος Κιλελέρ).

Δυστυχώς, έως και σήμερα, παρά τα πολλά οφέλη που πρόκειται να φέρει στην περιοχή η ίδρυση του «Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης ΙΑΣΩΝ», όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επισκεψιμότητα και η σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί καμία ενέργεια για τη λειτουργία του. (…)

Κατόπιν των ανωτέρω, θα ήθελα να πληροφορηθώ από εσάς σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία για τη λειτουργία του ινστιτούτου και για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση”.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829