Ειδήσεις

Στην Αμυγδαλέα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


«Η βασιλόπιτα που συνηθίζουμε να κόβουμε το νέο έτος μας θυμίζει τις κοινές ρίζες που έχουμε ως ελληνισμός από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Κωνσταντινούπολη και από την Κύπρο μέχρι τη Βόρειο Ήπειρο. Αυτή η βυζαντινή παρακαταθήκη της ρωμιοσύνης σηματοδοτεί και τους δεσμούς με την ορθόδοξη παράδοση και τον πολιτισμικό της πλούτο. Γι’ αυτό και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του χωριού και την ενορία για την πρωτοβουλία». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλέας Λάρισας κ. Γιώργο Μητράκα στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από τον εφημέριο π. Κυπριανό μετά τη λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε «Καλή Χρονιά, πρωτίστως υγεία και ειρήνη, δυο αγαθά που συνήθως θεωρούμε αυτονόητα και συνειδητοποιούμε την αξία τους όταν κινδυνεύουμε να τα χάσουμε». Αναφερόμενος «στην κρισιμότητας της νέας χρονιάς για τα εθνικά μας θέματα, λόγω του αναθεωρητισμού του εξ ανατολών γείτονά μας», υποστήριξε ότι «προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε επιβουλής έναντι της εθνικής μας ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι η εθνική ενότητα».

Τη σεμνή εκδήλωση εκτός του Μάξιμου Χαρακόπουλου τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Αναστασίου, κάτοικοι του χωριού αλλά και έλκοντες καταγωγή από την Αμυγδαλέα που διαμένουν στη Λάρισα, ενώ ο πρόεδρος του χωριού προσέφερε καφέ και αναψυκτικά στο καφενείο του χωριού.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Δήμο Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Έκτακτη προβολή στο Χατζηγιάννειο