Ειδήσεις

Μάξιμος: Ευθύνη μας να αποτρέψουμε τις ακραίες ιδεολογίες!


«Έχουμε ηθικό χρέος να μάθουμε από τα ιστορικά λάθη και να αποφύγουμε επονείδιστες πράξεις που ξεκλήρισαν ολόκληρες γενιές. Συνάμα, όμως, έχουμε την ευθύνη να ενεργοποιήσουμε στην κοινωνία μας όλα εκείνα τα αντανακλαστικά που θα αποτρέπουν την υιοθέτηση ακραίων ιδεολογιών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε δύσκολους καιρούς   και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές πεποιθήσεις που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του  προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Μώρις Μαγρίζο με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που διοργανώνονται στην Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού εκφράζει την λύπη του διότι, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν δύναται να παραστεί στις εκδηλώσεις, επισημαίνει ότι «οι εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος, αποτελούν, εκτός από φόρο τιμής που οφείλουμε να αποδώσουμε, μια διαχρονική υπενθύμιση για το βαρύ κόστος που πλήρωσε η χώρα μας άλλα και η ανθρωπότητα από την βαρβαρότητα ολοκληρωτικών καθεστώτων.  Έχουμε ηθικό χρέος να μάθουμε από τα ιστορικά λάθη και να αποφύγουμε επονείδιστες πράξεις που ξεκλήρισαν ολόκληρες γενιές. Συνάμα, όμως, έχουμε την ευθύνη να ενεργοποιήσουμε στην κοινωνία μας όλα εκείνα τα αντανακλαστικά που θα αποτρέπουν την υιοθέτηση ακραίων ιδεολογιών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε δύσκολους καιρούς και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές πεποιθήσεις που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο».

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει στο μήνυμά του ότι «η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων και λαών με σκοπό την ειρήνη και την πρόοδο αποτελεί και σήμερα ζητούμενο. Συνεπώς, η σημασία των εκδηλώσεών σας και τα μηνύματα που αναδεικνύουν συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σας!».

 

Προηγούμενο άρθρο Η περιφερειακή αρχή βάζει πλάτη στην παρουσία αμερικανικών βάσεων στην Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στο Δημαρχείο της Λάρισας οι πρόξενοι Γαλλίας και ΗΠΑ