Ειδήσεις

Λαογραφικό Μουσείο: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα


To Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, υλοποιούν, το πρότυπο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «ANIMUS-Λαογραφικό Μουσείο: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται σε παιδιά  6 έως 8 ετών, της πρώτης και της δεύτερης τάξης του δημοτικού.

Στόχος είναι η  εξοικείωση και  την ευαισθητοποίηση παιδιών  και εκπαιδευτικών σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικού ρατσισμού μέσα από μια βόλτα στο Μουσείο.

Μια «γειτονιά» με 5 τρισδιάστατα σπιτάκια  μέσα στο Λαογραφικό  περιμένει τα παιδιά να την ανακαλύψουν με τη βοήθεια των εμψυχωτών. Μέσα από το παιχνίδι σε αυτήν τη γειτονιά τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη διαφορετικότητα και καλούνται να μάθουν για αυτή. Καλλιεργείται η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός,  ενθαρρύνεται η αποδοχή και ενισχύεται η φιλία .

Την επιστημονική επιμέλεια και συντονισμό  του προγράμματος  έχει η κα. Ειρήνη Κουκουράβα Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας AΝΙΜUS και η κα Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.  Τη δράση υποστηρίζουν εξειδικευμένοι θεραπευτές και επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου , ένας για  κάθε σπίτι-σταθμό.

Το πρόγραμμα  θα υλοποιείται στο Λαογραφικοό Ιστορικό Μουσείο στην οδό  Γ. Γουργιώτη, (Πάροδο οδού Φαρσάλων) από τις 10/2/20 και για δύο περίπου μήνες, κάθε Δευτέρα 9.00-11.00 κατόπιν συνεννόησης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλ του Μουσείου 2410239446.

Η συμμετοχή όλων των σχολείων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

.

Προηγούμενο άρθρο Η θέση του ΤΕΕ για τον Αχελώο κατά τη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων
Επόμενο άρθρο Η πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα έργα του Αχελώου