Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Η επάνοδος της εργασιακής ζούγκλας


Μετά την τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την επίτευξη της επαναφοράς των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ΝΔ φαίνεται αποφασισμένη να διαλύσει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να επαναφέρει το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, που ίσχυε επί μνημονίων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτσης, αρνείται να υπογράψει την κλαδική σύμβαση σε επισιτισμό και τουρισμό, αφήνοντας χωρίς καμία προστασία τους εργαζομένους σε καφέ μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ απ’ την άλλη δείχνει πρωτοφανή εύνοια προς τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνοντας τα πρόστιμα για παραβάσεις εις βάρος των εργαζομένων. Πρόκειται για μείωση που εξισώνει τα πρόστιμα για πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με αυτά που αφορούν μικρά συνοικιακά μαγαζιά.

Με λίγα λόγια, σε έναν κλάδο που είναι από τους πιο αποδοτικούς της ελληνικής οικονομίας, στρώνει το έδαφος για μία εκ νέου έξαρση της μαύρης εργασίας και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά όχι μόνο αλαζονική, αλλά και επικίνδυνη. Με φόρα και με πείσμα προσπαθεί να γκρεμίσει ό,τι χτίσαμε. Όμως, θα μας βρει μπροστά της.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στα εγκαίνια της μονάδας τεχνητού νεφρού Λαμίας ο Ν. Ντίτορας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών