Ειδήσεις

Μάξιμος: Σημαντικές συναντήσεις για μεταναστευτικό


Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πράγα στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2020, μετά από πρόσκληση της Τσεχικής Βουλής, σε ανταπόδοση της επίσκεψης της Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κ. Χαρακόπουλος συνοδευόμενος από τον  Γραμματέα της Επιτροπής, βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη θα έχει σημαντικές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, κ. Ales Chmelar και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Radek Vondricek. Στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν το μεταναστευτικό και τα ασυνόδευτα παιδιά, η διεύρυνση της ΕΕ με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, η αστάθεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη, η συνοχή της ΕΕ, αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται μετά την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

 

Το πρόγραμμα της διήμερης  επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Τσεχίας περιλαμβάνει:

  • Δείπνο εργασίας με τον κ. Ales Chmelar, Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα.
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλής κ. Ivan Bartos και τους Αντιπροέδρους κ. Jiri Dolejs και κ. Adam Kalous.
  • Γεύμα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γερουσίας κ. Vaclav Hamplν με συμμετοχή των Αντιπροέδρων κ. Petr Orel και κ. Mikulas Bek, καθώς και των μελών κ. Jaroslav Doubrava και κ. Miloslav Nenutil.
  • Συνάντηση με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τσεχικής κυβέρνησης κα Helena Valkova, στο Γραφείο Πρωθυπουργού.
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της τσεχικής βουλής κ. OrxJrej Benesik, τους Αντιπροέδρους κ. Premysl Malts, κ. Jiri Kobza και κ. Frantisek Kopriva, καθώς και το μέλος κ. Jan Farsky.
  • Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Τσεχίας-Ελλάδας κ. Jaroslav Foktyna και τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Βουλής κ. Jan Farsky, κ. Jiri Kobza και κα Frantisek Kopriva.
  • Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών της τσεχικής Βουλής κα Helena Valkova, την Αντιπρόεδρο κα Monika Jarosova και τα μέλη κ. Jan Cizinsky, κα Eva Matyasova και κ. Leo Luzar.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της τσεχικής Βουλής κ. Radek Vondricek, παρουσία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Τσεχίας-Ελλάδας κ. Jaroslav Foktyna

Προηγούμενο άρθρο ΕΔΑ: Υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Επόμενο άρθρο Από τη Θεσσαλία ξεκινά η πρωτοβουλία LifeScore για ένα βιώσιμο μέλλον