Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας συμπαρίσταται στους απεργούς του ΟΤΕ


Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, εκφράζει την συμπαράστασής της στο δίκαιο αγώνα των  εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις,  στη μάχη που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των  εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές.

Η εργοδοσία ζητά για ακόμα μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει με καλύτερους όρους την κερδοφορία της. Ήδη από το 2011 υπογράφονται συνεχόμενες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μειώσεις μισθών, ενώ η δανεική εργασία επεκτείνεται, από κοντά η εργολαβοποίηση έργων και τμημάτων. Ταυτόχρονα στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται το 1/3 (περίπου 6.000) των εργαζομένων βρίσκονται έξω από την ΣΣΕ με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, με την καθημερινή πίεση και εντατικοποίηση.

Ο όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2 δις εκατ. ευρώ κέρδη, ενώ στους μετόχους έδωσε 340 εκ. ευρώ, ποσό ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε οι επιχειρήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλει καθημερινά η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως έκανε προηγούμενα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους, τώρα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Έχετε μεγάλη πείρα όλα αυτά τα χρόνια, για το τι θα πει καπιταλιστική ανάπτυξη. Με όλες σας τις δυνάμεις αγωνιστείτε για την υπογραφή μιας Ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κόντρα στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του δρόμου Κεραμίδι – Ρακοπόταμος
Επόμενο άρθρο Στο δήμαρχο Κιλελέρ οι σύλλογοι γυναικών Αγίων Αναργύρων και Χαράς