Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Αυτή την Κυριακή 12/1 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας προβάλλει την κινεζική (Χονγκ-Κονγκ)ταινία « Ερωτική Επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Βάι, παραγωγής 2000, διάρκειας 98΄.

Χονγκ-Κόνγκ 1962. Ο Τσόου Μο Γουαν, δημοσιογράφος, και η Σου Λε Ζεν, γραμματέας σε ναυτιλιακή εταιρεία, νοικιάζουν δύο διπλανά διαμερίσματα την ίδια μέρα, κάπου στο Χονγκ Κονγκ. Αρχίζουν να αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό όταν υποπτεύονται πως οι σύζυγοί τους τους απατούν.

Γοητευτική και άκρως καλλιτεχνική δημιουργία.

Ένας από τους πιο δυνατούς και μελαγχολικούς έρωτες της μεγάλης οθόνης. Το ζευγάρι είναι ένα διακριτικά αλλά με πάθος ερωτευμένο ζευγάρι. Ανακαλύπτουν ένα μυστικό που θα τους κρατήσει δέσμιους μέχρι το τέλος της ταινίας. Ένα μυστικό που θα τους φέρει κοντά αλλά ταυτόχρονα θα τους κρατήσει και σε απόσταση δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη ερωτική επιθυμία αλλά κι έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.

Η υπόθεση είναι απλή σχεδόν ανύπαρκτη. Όμως ο σκηνοθέτης φροντίζει εικαστικά, και μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων και αμέτρητα φωτογραφικά “κάδρα”, να δημιουργήσει ένα ταιριαστό αλλά ασφυκτικό περιβάλλον για τους δυο πρωταγωνιστές.

4 βραβεία στο Φεστιβάλ των Κανών (βραβείο αντρικής ερμηνείας, φωτογραφίας, μοντάζ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης) .

Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στις 7 μ.μ. με δωρεάν είσοδο

Προηγούμενο άρθρο Α. Βαγενά: Φούσκα που ξεφούσκωσε η πολυαναμενόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ
Επόμενο άρθρο ΕΚΛ: Αλληλεγγύη στην Απεργία των Εργαζομένων του ΟΤΕ