Ειδήσεις

Κέλλας: Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα


«Η βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργού Υποδομών Κώστα  Καραμανλή είναι να τρέξουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα. Είμαι θετικός και αισιόδοξος για τη συνάντηση με τον Υπουργό, για να εξεταστεί η πορεία του έργου».

Αυτό διεμήνυσε στη συνάντησή του με τη δημοτική αρχή των Φαρσάλων αλλά και κατοίκους της περιοχής, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη, για την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.

Συνομιλώντας, στη συνέχεια, με παραγωγούς είχε την ευκαιρία να ακούσει προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και να τους ενημερώσει για τις σχετικές πρωτοβουλίες του Υπ.ΑΑΤ.

Δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα

Για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, υπενθύμισε την ενημέρωση, που είχε  από τον Υπουργό κ. Καραμανλή ότι “εντός του 2020 αναμένεται να έχουν τακτοποιηθεί όλα τα τεχνικά θέματα της σύμβασης, ώστε να είναι δυνατή η ένταξη του έργου σε επιχειρησιακό πρόγραμμα, για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει σε πρώτη φάση η δημοπράτηση της δυτικής παράκαμψης Νίκαιας”.

Με την ευκαιρία, ο κ. Κέλλας παρουσίασε κι όλες τις δράσεις της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, της οποίας είναι Πρόεδρος, σημειώνοντας τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης, που είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο ήμισυ.

Στηρίζουμε έμπρακτα παραγωγούς-συνεταιρισμούς

Ο Χρ. Κέλλας, συνομιλώντας με παραγωγούς και συνεταιριστές, καθώς στην επαρχία έχουν αναπτυχθεί δυναμικοί και υγιείς συνεταιρισμοί, αναφέρθηκε στο  σχετικό νομοσχέδιο, “το οποίο στοχεύει στη δημιουργία σταθερών βάσεων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ώστε αυτοί να επανέλθουν σε καθεστώς βιωσιμότητας”, ενώ πρόσθεσε πως “με το φορολογικό νομοσχέδιο, στηρίζουμε πραγματικά την αγροτική επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και εν γένει, του πρωτογενούς τομέα διασυνδέεται με τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής, που θα ακολουθήσουμε”.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ακόμη “την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, την οποία η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσα, προκειμένου οι αγρότες μας να είναι θωρακισμένοι απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υπενθύμισε, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με την ηγεσία του ΕΦΚΑ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και την αποκέντρωση των υπηρεσιών του τ.ΟΓΑ -σε συνδυασμό με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού- με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών.

Προηγούμενο άρθρο Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Τοπικό Συμβούλιο Μελίας
Επόμενο άρθρο Τα έψαλλαν στο δήμαρχο η Φιλαρμονική της Μουσικής Σχολής Τεμπών