Ειδήσεις

Μάξιμος: Όταν εισάγουμε ακόμη και σφαίρες κάτι δεν πάει καλά!


«Πρέπει να το ξαναδούμε το δόγμα “η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα” και από την άλλη μεριά οι γείτονές μας βάζουν μια σειρά από ζητήματα, έτσι ώστε αν βρεθούμε κάποια στιγμή -ευελπιστούν αυτοί- σε ένα τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης, να βρεθεί μια μέση οδός. Δηλαδή, όταν εσύ δεν διεκδικείς τίποτα και ό άλλος διεκδικεί 100, γι’ αυτόν και 5 να πάρει είναι νίκη. Γι’ αυτό λέμε ότι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζουμε είναι η υφαλοκρηπίδα και η οριοθέτησή της θα γίνει μόνον από τη Χάγη». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σκάει Είδηση» με τους δημοσιογράφους κ. Δημήτρη Οικονόμου και κα Εύα Αντωνοπούλου.

Ερωτηθείς ο κ. Χαρακόπουλος για την πρότασή του για αύξηση της θητείας διευκρίνισε ότι «αυτό που θέλησα να επικοινωνήσω είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Η χώρα μας από την γεωγραφία και την ιστορία είναι ταγμένη στο σύνορο της Ευρώπης με την Ανατολή, με την Ασία, στην οποία 10 αιώνες συγκατοικούμε με τους Τούρκους, που ήλθαν από τα βάθη της Ασίας και έκτοτε έχουν επεκτατική στάση απέναντί μας και ο αναθεωρητισμός τους γενικεύεται το τελευταίο διάστημα. Δεν συνορεύουμε με τις χώρες της Μπενελούξ, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Από την συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας οφείλουμε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός πρόσθεσε «ότι πρέπει να ξαναδούμε μετά από 10 χρόνια κρίσης, που δεν υπήρχε κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, πώς μπορούμε σοβαρά να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Δεν μπορεί να είναι ταμπού η συζήτηση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας ή της θητείας στα 18, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ. Μόλις το είπα είχα ομοβροντίες από το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο, που μίλησε για ‘μιλιταριστικό παραλήρημα’, κάποιες εφημερίδες με χαρακτήρισαν ‘πολεμοχαρή’. Εχθές είδα την πρώην υπουργό Εξωτερικών, την κα Μπακογιάννη, η οποία χρησιμοποίησε και την ίδια φρασεολογία, ‘δεν είναι ταμπού’».

Σχετικά με την αύξηση των εξοπλισμών ζήτησε «να δούμε τι έγινε η εγχώρια βιομηχανία όπλων; Θα πρέπει να δούμε πως η Ελλάδα θα μπορέσει σταδιακά να αποκτήσει μια σχετική, έστω, αυτάρκεια. Όταν ακόμη και σφαίρες εισάγουμε κάτι δεν πάει καλά. Να δούμε κατάματα αυτά τα θέματα χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος».

Τέλος ό κυβερνητικός βουλευτής ανέφερε ότι χαίρεται «γιατί με τη συζήτηση του προϋπολογισμού και τις αναφορές μου ανοίγει μια δημόσια συζήτηση. Κοιτάξτε, ακούω ότι θα εισπραχθούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με αυτά. Ας δούμε, λοιπόν, αν μπορούμε αυτά να τα κατευθύνουμε προς την κατεύθυνση της άμυνας της χώρας, την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας».

 

Προηγούμενο άρθρο Η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής του Τμήματος Διαιτολογίας
Επόμενο άρθρο Στην Παναγία Δαμάστας και στο Γοργοπόταμο το ΚΑΠΗ Νίκαιας