Ειδήσεις

Το ΕΚΛ για την απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, συμμετοχή η οποία αποκαλύπτει τη θέλησή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τη δουλειά τους. Συγχρόνως όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η ακόρεστη δίψα των τραπεζιτών για τα κέρδη θα μεγαλώσει την επίθεση.

Η κατάληξη της «τριμερούς» που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει στην πράξη ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός που να ικανοποιεί και τους τραπεζίτες και τους εργαζόμενους ταυτόχρονα, αφού η εργοδοσία προσήλθε αποφασισμένη να μη δεχτεί πίσω τις απολύσεις. Στην «τριμερή» εμφανίστηκε και ο προσωρινός πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρότεινε να «βρεθεί λύση» μεταξύ τράπεζας και εργαζομένων, ακυρώνοντας το ίδιο αίτημα των συλλόγων και της ΟΤΟΕ να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις και οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν άμεσα σε θέσεις στην τράπεζα Πειραιώς.

Σήμερα η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK, το επόμενο διάστημα η EUROBANK και αργότερα η ΕΘΝΙΚΗ θα προχωρήσουν σε αποσχίσεις και απολύσεις αξιοποιώντας το νόμο 4601/2019 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί τώρα η ΝΔ με στόχο να υπάρξουν πάνω από 4.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2021, κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, διεύρυνση των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων στις τράπεζες χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Μια πολιτική που πάει χέρι – χέρι με τους μαζικούς πλειστηριασμούς των φτωχών νοικοκυριών και το χαράτσωμα του λαού, με τη νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, με την καταστολή και την συρρίκνωση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων με τους νόμους που έχουν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Γενάρης 2018) και η ΝΔ (Οκτώβρης 2019).

Απαιτούμε :

  • Να μην υπάρξει καμία απόλυση, κανενός συναδέλφου και με καμιά μορφή.
  • Να μην πραγματοποιηθούν οι «αποσχίσεις» των εργαζομένων.
  • Να σταματήσει τώρα η εργοδοτική τρομοκρατία και η προσπάθεια φίμωσης της δράσης των σωματείων στους χώρους δουλειάς από την Τράπεζα Πειραιώς.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στις τράπεζες να μην παζαρέψουν την δουλειά και τα δικαιώματα τους. Να μην κάνουν σκόντο στις ανάγκες τους.

Δίνουμε μαζικό παρών την Τετάρτη 11/12, στις 10:00 π.μ μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς, επί της Ίωνος Δραγούμη. (Δίπλα από το Δημαρχείο)

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί όπλων
Επόμενο άρθρο Τα τρία μαγικά κουτάκια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας