Σώστε την κτηνοτροφία» προτρέπει ο Αστέριος Ροντούλης τους κυβερνώντες


 Στους κτηνοτρόφους αφιέρωσε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στον Νομό Λάρισας ο υπ. Περιφερειάρχης των «Ελεύθερων Θεσσαλών», κ. Αστέριος Ροντούλης.

 Οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», όπως τόνισε ο κ. Ροντούλης, θεωρούν ότι η κτηνοτροφία μπορεί να γίνει η ατμομηχανή που θα βγάλει από την κρίση τον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Έτσι, θα ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα και θα συγκρατηθεί ο πληθυσμός της υπαίθρου στις πατρογονικές του εστίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ροντούλης δεσμεύτηκε, εάν βεβαίως εκλεγεί Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, να διεκδικήσει την εφαρμογή μιας κτηνοτροφικής σεισάχθειας, δηλαδή την απαλλαγή των κτηνοτρόφων από την θηλιά των τραπεζικών δανείων, να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων στην διακίνηση και στην κατανάλωση του γάλακτος, του κρέατος και της φέτας, να δημιουργήσει το πρώτο περιφερειακό δημοπρατήριο γεωργο – κτηνοτροφικών προϊόντων, να συστήσει ομάδα έργου για την παρακολούθηση των προκηρύξεων που αφορούν σημαντικά προγράμματα του κτηνοτροφικού τομέα (π.χ. βιολογική κτηνοτροφία, πρόγραμμα ηλεκτρονικής σήμανσης, πρόγραμμα εκτατικοποίησης, διατήρηση σπανίων φυλών ζώων, σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής, πρόγραμμα μετεγκατάστασης κλπ.) έτσι ώστε ο παραγωγός να έχει την δέουσα συνδρομή και πληροφόρηση από την Περιφέρεια και, τέλος, να αγωνιστεί για την αλλαγή του καθεστώτος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, καθόσον ο νέος ΕΛΓΑ του ΠΑΣΟΚ βάζει ταφόπλακα στις προσδοκίες των γεωργοκτηνοτρόφων για ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας επί της παραγωγής και του εισοδήματός του.

«Σώστε την κτηνοτροφία», προτρέπει ο Ροντούλης τους κυβερνώντες, καθόσον «ο κλάδος αυτός της ελληνικής οικονομίας απασχολεί 150.000 οικογένειες και συντηρεί 3.000 επιχειρήσεις (τυροκομεία, γαλακτοβιομηχανίες, σφαγεία, τυποποιητήρια κρέατος, μεταφορικές εταιρείες, επιχειρήσεις ζωοτροφών και κτηνοτροφικών  φαρμάκων, βιομηχανίες αλλαντικών και κρεοσκευασμάτων). Εάν σβήσει η κτηνοτροφία, η ανεργία θα καλπάσει, η εθνική οικονομία θα παραλύσει και η ελληνική περιφέρεια θα πεθάνει».

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Δήμου Λαρισσαίων για τις εκλογές
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο και με τον Βασίλη Βάρνα