Ειδήσεις

Μάξιμος: Ζήτημα δημοκρατίας η πρόσβαση κωφών στην ενημέρωση


«Συνηθίζουμε να λέμε ότι η πρόοδος μιας κοινωνίας είναι άμεσα συνυφασμένη με τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών της παντού. Νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουμε πολλά βήματα και πιο γενναία βήματα για να υπάρχει πλήρης ισότητα πρόσβασης όλων των πολιτών παντού». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωφών και Βαρυκόων Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. ΘανάσηΡέτζιο, για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του για δυνατότητα της ζωντανής επικοινωνίας μετά τα δυο χρόνια της πανδημίας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «στην περίοδο αυτής της διακυβέρνησης έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα, η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, η οποία υπάγεται στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Η ΕΣΑμεΑ είναι κοινωνικός εταίρος με τον οποίο διαβουλευόμαστε. Ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής μπορώ να σας πω ότι έχει θεσμοθετηθεί σε κάθε νομοσχέδιο που συζητούμε στην επιτροπή μας η διατύπωση γνώμης από την ΕΣΑμεΑ. Το ανώτατο όργανό σας τοποθετείται  επίσημα, προκειμένου να διευκολύνεται με κάθε νομοθέτηση η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες παντού».

 

Ποιότητα δημοκρατίας

Ο κυβερνητικός βουλευτής με αφορμή την επισήμανση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κωφών ότι υπάρχει ζήτημα διαφορετικής αντιμετώπισης, όσον αφορά τα επιδόματα που η πολιτεία δίνει σε άτομα με αναπηρία σε βάρος των κωφών και βαρήκοων, σημείωσε ότι καταγράφει την παρατήρηση και «θα είναι από τα ζητήματα που θα αναφέρω στα αρμόδια υπουργεία. Δεν ξέρω αν υπάρχει και καταγεγραμμένο ως αίτημα από την ΕΣΑμεΑ. Θα μας διευκόλυνε αν το είχαμε ως αίτημα της ΕΣΑμεΑ, που εκφράζει το σύνολο του αναπηρικού κινήματος».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ως πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ευχαρίστησε τον κ. Ρέτζιο «για τη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα και να δεσμευτώ ότι, όπως το έκανα μέχρι τώρα σε όλη την κοινοβουλευτική περίοδο, θα είμαι δίπλα στα άτομα με αναπηρίες γιατί πιστεύω ότι είναι δικαίωμά σας η δυνατότητα πρόσβασης παντού. Και πράγματι είναι και έλλειμμα δημοκρατίας όχι μόνο γιατί δυσκολεύει την καθημερινότητά σας η μη πρόσβαση, αλλά είναι έλλειμμα δημοκρατίας κι όταν δεν έχετε πάντοτε πρόσβαση στην ενημέρωση. Και αυτό δεν σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις επιλογές σας ελεύθερα, όπως κάνουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αυτό είναι ένα μείον το οποίο οφείλουμε να το δούμε γιατί άπτεται άμεσα με την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Με αυτές τις λίγες σκέψεις να ευχαριστήσω και πάλι για την πρόσκληση και να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και περισσότερη πρόσβαση παντού, περισσότερη ισότητα παντού. Να είστε καλά!».

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για να τιμήσει τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ
Επόμενο άρθρο Το θέμα της ζημιάς στην παραγωγή κάστανων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών φέρνει στη Βουλή με Αναφορά της η Άννα Βαγενά