Tags: , ,

Απάντηση Μάξιμου: Δείγμα πανικού οι φαιδρές επιθέσεις εναντίον μου!

«Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών, στις οποίες η κυβέρνηση των δημαγωγών που ανέδειξαν σε επιστήμη την ‘‘κωλοτούμπα’’ θα υποστεί τα επίχειρα της πολιτικής της, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι καταλαμβάνει ο πανικός και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Τα κρυπτόμενα στελέχη του προκαλούν, κυριολεκτικώς, την θυμηδία με τις φαιδρές ανακοινώσεις τους των τελευταίων ημερών εναντίον μου, για να δικαιολογήσουν έτσι και την ύπαρξή τους.

Εκτός, κι αν, εμμέσως, στοχεύουν να στηλιτεύσουν την κραυγαλέα απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από τα δρώμενα του νομού! Γιατί το ποιος είναι ‘‘παρών’’ με παρεμβάσεις ουσίας και ποιος όχι το γνωρίζουν πρωτίστως οι πολίτες, που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Λυπούμαι, ακόμη, διότι ενοχλούν σφόδρα οι αναφορές μου στην παράδοση, την Ορθοδοξία, την ιστορία, και σε όλα αυτά που συγκροτούν την εθνική μας συνείδηση. Οι εύκολοι αφορισμοί περί “ακροδεξιάς” επιβεβαιώνουν απλά τις ιδεοληψίες και τις εμμονές της “πρώτης φορά αριστερά”.

Όσον αφορά “τις μεταξωτές κορδέλες”, οι πολίτες βιώνουν στο πετσί τους την τραγική κυβερνητική ανεπάρκεια που έχει φτωχοποιήσει μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μιας, όμως, και δεν τολμούν να πουν ότι όραμά τους είναι η Ελλάδα των συσσιτίων και των επιδομάτων, επιστρατεύουν το δόγμα της πρωθυπουργικής συντρόφου, κ. Μπαζιάνα, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία!” Σύντομα, λοιπόν, θα απωλέσουν και την κυβέρνηση και την… εξουσία.

Τέλος, αφού ενδιαφέρονται για το γάλα της περιοχής, οφείλουν μια απάντηση γιατί επέβαλαν το… φρέσκο γάλα απροσδιορίστου διαρκείας, ως τα πλέον υπάκουα παιδιά και oi ποιοι καλοί μαθητές του Ο.Ο.Σ.Α… Τι έγιναν οι δεσμεύσεις Αποστόλου για “τροπολογία Χαρακόπουλου” και επάνοδο της διαρκείας ζωής του γάλακτος στις 5 από τις 7 ημέρες, που αυξήθηκε όταν παραιτήθηκα από υπουργός; Αντ’ αυτού τις 5 τις κάνατε αορίστου διαρκείας… Μην είστε τόσο “σκληροί” με τα μεγάλα συμφέροντα ‘‘σύντροφοι’’!».

 

Tags: , ,

Κέλλας από Ελασσόνα: Κοινό μέτωπο για τη Γαλακτοκομική Σχολή

«Δεν φτάνει που ναρκοθέτησαν την πορεία της χώρας εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και λίγο έλειψε να εκτροχιαστούμε, δεν αρκεί που έχουν γονατίσει τις πιο ακμαίες παραγωγικές τάξεις από την υπέρμετρη φορολόγηση, γεμίζοντας τους πολίτες με ψέματα για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, τώρα επιχειρούν να εγκλωβίσουν την χώρα σε εθνικούς κινδύνους, παίζοντας ανεύθυνα με τα εθνικά μας θέματα».

Με τα λόγια αυτά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση φίλων και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ελασσόνα, περιέγραψε την πολιτική επικαιρότητα, αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων.

Όπως ήταν φυσικό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ύπαιθρο.

«Χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου, με τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους να αντιμετωπίζουν καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, μα πάνω απ’ όλα, με την απουσία κάθε ελπίδας και αναπτυξιακής προοπτικής, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για όλους αυτούς που μπορούν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως ο Λαρισαίος πολιτικός είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, Αντιδημάρχους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και μέλη της δημοτικής ομάδας.

Εκεί, ο κ. Κέλλας, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ελασσόνας κατέθεσε την πρόταση για κοινό μέτωπο των βουλευτών του Νομού για την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής καθώς και για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τη ζωνοποίηση του Ολύμπου.
«Ενημερώθηκα από τον φίλο Δήμαρχο για τα σημαντικά θέματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ελασσόνας.

Θεωρώ πως επιβάλλεται όλοι οι βουλευτές του Νομού, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης να στηρίξουμε την προσπάθεια του Δημάρχου για την Γαλακτοκομική Σχολή και τονΌλυμπο.

Πρόκειται για δυο θέματα που ξεπερνούν τα στενά όρια της επαρχίας», δήλωσε ο κ. Κέλλας χαρακτηριστικά.

Tags: , ,

Η ΕΑΑΑ Λάρισας ενημερώνει τα μέλη της

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΑΑ (συνημμένα αρχεία) όλα τα δελτία ταυτότητας αποστράτου και ελευθέρας εισόδου (μέλη οικογένειας) θα αντικατασταθούν με νέου τύπου. Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών της γραμματείας αποφασίστηκε:

1.  Η Αντικατάσταση να γίνει με αλφαβητική σειρά και συγκεκριμένα να ξεκινήσει από όσους τα επίθετα αρχίζουν από το Α και Β. Μετά την ολοκλήρωση του Α και Β θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση της ΕΑΑΑ.

2. Όσοι για οποιοδήποτε λόγω απώλεσαν ή θα απωλέσουν τα δελτία ταυτότητας ή τις κάρτες εισόδου θα πρέπει τα δικαιολογητικά να συνοδεύονται και με βεβαίωση της αστυνομικής αρχής ότι δηλώθηκε η απώλεια.

3. Οι αιτούντες την αντικατάσταση των ταυτοτήτων-δελτίων εισόδου θα μπορούν να κρατούν τις παλιές έως την έκδοση των νέων.

4. Για την παραλαβή των νέων δελτίων είναι απαραίτητη η προσκόμιση των παλιών η οποίες θα αποστέλλονται στην ΕΑΑΑ για καταστροφή.

5. Τα σημερινά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες ελευθέρας εισόδου θα ισχύουν κανονικά έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η αντικατάστασή τους.

6. Όσα δελτία ταυτότητας και κάρτες ελευθέρας εισόδου είναι νέου τύπου, δηλ έχουν εκδοθεί  μετά τις αρχές του 2016 δεν χρειάζονται αντικατάσταση.

Σημ. Εφιστάται η προσοχή των μελών στην ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται και ιδιαίτερα των ορφανικών σχετικά με το Βαθμό του/της συζύγου, που πρέπει να είναι ο πραγματικός αποστρατευτικός βαθμός και όχι αυτός που αναφέρεται για την απονομή μερίσματος.

ΥΓ. Όλα τα δικαιολογητικά και οι οδηγίες συμπλήρωσης είναι αναρτημένα στο:  http://www.eaaalar.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=12&Itemid=14

ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Tags: , ,

Αυτή την Κυριακή η τελετή λήξης του Μύλου των Ξωτικών

Εκατοντάδες Χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό μας επισκέφθηκαν και φέτος για να ζήσουν την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία του Μύλου.

Σας καλούμε στην τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 18:30, να ζήσετε μαζί μας ευχάριστες στιγμές και να αποχαιρετήσουμε μαζί την τεράστια αυτή διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο που καθιερώσατε τα Τρίκαλα σαν τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ελλάδας.

Η προετοιμασία του 8ου Μύλου των Ξωτικών έχει ήδη ξεκινήσει και υπόσχεται πολλές και εντυπωσιακές εκπλήξεις. Στα Τρίκαλα χτυπά η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας και η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαμόγελα, διασκέδαση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών για πολλά πολλά χρόνια.

Ο Μύλος των Ξωτικών αφήνει πίσω του όμορφες αναμνήσεις και προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.

Ραντεβού τον επόμενο Δεκέμβρη…

Tags: , ,

Πληρωμές των μισθωμάτων από τις βοσκήσιμες γαίες έτους 2016 – 2017

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Λάρισας  ανακοινώνει ότι δημοσιεύθηκε η αριθ. 2056/140051/29-12-2017(ΦΕΚ4642 Β΄) του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με την οποία, δόθηκε  παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018  για τις πληρωμές των μισθωμάτων από  τις βοσκήσιμες γαίες έτους  2016 – 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να   απευθύνονται στη γεωτεχνική υπηρεσία του Δήμου στον οποίο βρίσκεται η κτηνοτροφική τους εκμετάλλευση ή στην ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας Καλλισθένους 27 & Θεοφράστου, γραφείο Α.1.1. αρμόδια κ. Δέσποινα Κιτσικούδη  τηλ.:2413511136 καθώς και  στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Ελασσόνας τηλ.: 2493029710. Επίσης μπορούν να ενημερωθούν  και από  την επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Οφειλής που θα παραλάβουν από τους Δήμους.

 

 

 

 

Tags: , ,

Δύο συλλήψεις στον Τύρναβο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Συνελήφθησαν χθες (04-01-2018) το μεσημέρι στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 41χρονος και μία 39χρονη, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία των δραστών αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη, την οποία ο 41χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο αποσυναρμολόγησης – τροποποίησης οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, 45χρονου ημεδαπού, το οποίο είχε αφαιρεθεί τις πρωινές ώρες χθες από περιοχή των Φαρσάλων και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη,
  • οι γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας του αφαιρεθέντος οχήματος, οι οποίες έφεραν φθορά λόγω καύσης,
  • εξαρτήματα – ανταλλακτικά και κλειδιά διαφόρων τύπων οχημάτων,
  • διάφορα εργαλεία όπως φιάλη υγρού καυσίμου με σύστημα κοπής μετάλλων, ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα (αναβατόριο) για ανέλκυση αντικειμένων μεγάλου βάρους κ.α., καθώς και
  • ηλεκτρικές συσκευές, των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Επιπλέον, στην κατοχή της 39χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (2.200) ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα των δραστών, καθώς και ένα χαρτονόμισμα των (50) ευρώ, το οποίο όπως εξακριβώθηκε ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.

Το αφαιρεθέν αυτοκίνητο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισα

Tags: , ,

ΕΚΛ: Η εργασιακή ζούγκλα έχει αγριέψει

Όσο και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα, επιστροφής τάχα στην «κανονικότητα», η εργασιακή ζούγκλα με τις μ ειώσεις μισθών, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους, που έχει συνδιαμορφώσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, με την ψήφιση πάμπολλων αντεργατικών νόμων, γίνεται όλο και πιο άγρια, αφού πολλοί εργοδότες αξιοποιούν αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο και πάνε ακόμα παραπέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πολλοί εργοδότες και φέτος δεν κατέβαλαν καν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, ενώ πολλοί επίσης είναι οι εργοδότες που το καταθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε εργαζόμενου και μετά τον εξαναγκάζουν με την απειλή της απόλυσης, να επιστρέψει είτε το σύνολο του ποσού, είτε ένα μέρος αυτού πίσω.

Αυτό το πρόβλημα έχει επεκταθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια και στην καταβολή των μηνιαίων μισθών, αφού υπάρχουν και στην περιοχή μας, εργοδότες που καταβάλουν κανονικά τον μισθό στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και τον εξαναγκάζουν μέρος αυτού να το επιστρέψει πίσω στον εργοδότη, κάτω από την απειλή της απόλυσης.

Επιπλέον σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης, εμπορίου, συνεργεία καθαρισμού, υπηρεσιών φύλαξης, μεταφορών, κ.α, αλλά και σε βιομηχανίες-βιοτεχνίες, εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις 4ωρης ημερήσιας εργασίας, αλλά στην πράξη εξαναγκάζονται με τον φόβο της απόλυσης, να εργάζονται 8 και παραπάνω ώρες ημερησίως, χωρίς όμως να αμείβονται και χωρίς να ασφαλίζονται για τις επιπλέον ώρες.

Σε αρκετές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι έχουν αρκετούς μήνες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Σε πολλές επιχειρήσεις εξαναγκάζονται να εργάζονται υπερωρίες ή και αργίες χωρίς ποτέ να πληρώνονται γι’ αυτές, σε άλλες να τους δίνουν κουπόνια έναντι του μισθού ή της υπερωρίας που δούλεψαν, σε μια σειρά επιχειρήσεις να μην τους ασφαλίζουν για όλα τα ημερομίσθια που πραγματοποίησαν μέσα σε κάθε μήνα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους-νες, να πάψουν να αποδέχονται μοιρολατρικά και παθητικά αυτήν την άθλια κατάσταση. Να πάψουν να τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι έτσι θα γλιτώσουν την απόλυση. Η πείρα δείχνει ότι ούτε την θέση εργασίας έχει κανείς διασφαλισμένη αν δεν αντιδρά στην άγρια εκμετάλλευση, ούτε θα αποφύγει χειρότερες καταστάσεις. Οι εργοδότες πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους, στον φόβο και στην ανοχή των εργαζόμενων ξεσαλώνουν και θα συνεχίσουν έτσι όσο οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν.

Μπορούμε να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτήν την αθλιότητα και τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, μόνο με οργάνωση στα σωματεία και συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, είναι στήριγμα για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, αλλά χωρίς τους ίδιους τους εργαζόμενους που συνθλίβονται από τα προβλήματα δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί όσους εργαζόμενους – εργαζόμενες είτε δεν πήραν καθόλου δώρο Χριστουγέννων από τον εργοδότη τους, είτε εξαναγκάστηκαν με την απειλή της απόλυσης να επιστρέψουν είτε το σύνολο  του δώρου, είτε ένα μέρος, όσους είναι απλήρωτοι επι μήνες, όσους προσλαμβάνονται με 4ωρα και δουλεύουν 8ωρα χωρίς να πληρώνονται και να ασφαλίζονται για τις επιπλέον ώρες, το ίδιο όσοι δεν πληρώνονται για υπερωρίες, αργίες, να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, τηλέφωνο 2410 250708), στα σωματεία των κλάδων τους, αλλά και να τα καταγγέλλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο ΙΚΑ, που πρέπει από την πλευρά τους να πυκνώσουν του ελέγχους στις επιχειρήσεις.

 

 

 

Tags: , ,

Αυλαία για το Ηγιασμένον κομβολόγιον της θεατρικής ομάδας του Αγίου Αχιλλίου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι παραστάσεις »Ηγιασμένον κομβολόγιον» που ανέβασε η θεατρική ομάδα των Συναντήσεων Νέων που γίνονται κάθε Τρίτη 9 το βράδυ στον Άγιο Αχίλλιο. Πέντε παραστάσεις έδωσαν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου μέσα στην περίοδο των εορτών και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αλλά και ενθαρρυντική. Τα παιδιά του Αγίου Αχιλλίου, ερασιτέχνες ηθοποιοί, Δήμητρα Δρομπίλα, Κωνσταντίνος Λαναράς, Ελίνα Μιχμίζου, Χάρης Μπασδέκης, Αναστασία Μπουχώρη, Στάθης Τάκης, Γιάννης Τσιάτσιος, Ειρήνη-Ζωή Φακίτσα καθώς και οι νεαροί Έρη και Χρήστος, συγκίνησαν τους φιλότιμους θεατές, καθώς ενσάρκωσαν ρόλους ανθρώπων πονεμένων της καθημερινής βιοπάλης του ευλογημένου νησιού της Σκιάθου του 19ου αιώνα, και υποδύθηκαν πρόσωπα, που η πένα του κυρ-Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αποθανάτισε με ακρίβεια και συνέπεια στα εξαιρετικής ποιότητας κείμενά του «Η Σταχομαζώχτρα», «Το μοιρολόι της φώκιας», «Το Χριστόψωμο» και «Έρωτας στα χιόνια». Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που πρωταγωνίστηκαν στο σανίδι και ιδιαίτερα στον αγαπητό Γιάννη Τσιάτσιο, του οποίου η σκηνοθετική απόπειρα άφησε εντυπωσιακές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πόλλές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όσους μόχθησαν πίσω από τη σκηνή:ο Μάνος Καβίδας και η Ειρήνη Σγούρη(βοηθοί σκηνοθέτες), ο Γιώργος Αλεξόπουλος στη μουσική επιμέλεια, η Όλγα Μούκα στη σκηνική επιμέλεια, ο  Βασίλης Λακερδάς στον ήχο και τα φώτα, ο  Φώτης Νάτσιουλης στη φωτογράφιση, ο Ευρυπίδης Βλαχάκης στα γραφιστικά, οι Πελαγία Δολμέ και Μαγδαληνή Βλαχιώτη στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, ενώ στην υποδοχή βρίσκονταν οι Χριστίνα Γαλάνη, Φιλιώ Αρχοντή, Φωτεινή Μπουγάτσα, Αρετή Μακρή, Κων/να Νταφοπούλου και Μαρία Ντεληθανάση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιμελήθηκαν τα κοστούμια, το φροντιστήριο, τα σκηνικά, το πρόγραμμα, την εξεύρεση χορηγών και άλλες λεπτομέρειες.

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για τους Νέους του Αγίου Αχιλλίου ήταν η παρουσία στην 3η παράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Ιγνατίου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π.Αχίλλιο και τον Αρχιδιάκονο π.Μωυσή προσήλθε για να ευλογήσει και να εμψυχώσει την προσπάθεια αυτή των Νέων μας. Η προσευχή του σίγουρα βοήθησε στην καλύτερη απόδοση των κειμένων. Ενθαρρυντική ήταν και η προσέλευση των εφημερίων της ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, π.Ανθίμου και π.Στεφάνου, καθώς και του π.Βασιλείου Ζγούρη. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους τους Πατέρες για την παρουσία τους.

Tags: , ,

Μάξιμος: Ασφάλεια σε κάθε γωνιά της πατρίδας

«Η ελληνική κοινωνία αξιώνει το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών να είναι ισχυρό σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, και από την Πολιτεία απαιτεί να αναγάγει επιτέλους την επίλυση του προβλήματος της ανομίας και της εγκληματικότητας σε πρώτη προτεραιότητα. Κι αυτό είναι κάτι που ως Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε να κάνουμε πραγματικότητα, αμέσως μόλις θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση τόπου με την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού». Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ελασσόνας, για να ευχηθεί για το νέο έτος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε επίσης ότι:

«Παρά τον υψηλό επαγγελματισμό και το αίσθημα αυταπάρνησης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση και οφείλουμε όλοι να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε, η κατάσταση με την ανομία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τα συμβάντα από τη δράση κάθε είδους ‘‘συλλογικοτήτων’’ και ομάδων του περιθωρίου, επί μια τριετία, είναι επαναλαμβανόμενα και σοβαρά. Είναι φανερό ότι κάποιοι κύκλοι θα επιθυμούσαν να αποδεχθούμε την “βία’’ των γνωστών-αγνώστων και των Ρουβικώνων ως δεδομένη, και να εμπεδωθεί ένα καθεστώς μόνιμου φόβου που θα βάζει περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου. Τους πληροφορούμε, όμως, και αυτούς και όσους τους παρέχουν μια εξωφρενική προστασία ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του νόμου και της τάξης».

Ο κ. Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας κ. Δημήτρη Δριστέλα, ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας, Επιπυραγό Ελευθέριο Μουλτσιά για την ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού από Δ΄ τάξεως σε Γ΄ τάξεως, ενώ σε συνάντηση με πυροσβέστες της βάρδιας ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΔ για την Πυροσβεστική. Στο Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε από τον Διοικητή, Αστυνόμο Α΄ Πέτρο Μουταφίδη για την αστυνόμευση στην επαρχία και ευχήθηκε στους υπηρετούντες στο Τμήμα «Καλή Χρόνια!»

 

Tags: , ,

Το 10ο παγκόσμιο συνέδριο Θεσσαλών στην Καρδίτσα

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας συνάντησε τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτιο Αλεξάκο στο γραφείο του στη Καρδίτσα, όπου και τον ενημέρωσε για τον μελλοντικό προγραμματισμό της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Διαμαντής Γκίκας ενημέρωσε το Δήμαρχο μεταξύ άλλων ότι αποτελεί θεσμό, κάθε καλοκαιρινό συνέδριο και αντάμωμα των Θεσσαλών να συνδιοργανώνεται με έναν διαφορετικό Δήμο της Θεσσαλίας και του μετέφερε την ισχυρή επιθυμία των μελών της Συνομοσπονδίας να είναι φέτος ο Δήμος Καρδίτσας Θεσσαλίας ο συνδιοργανωτής για το επόμενο συνέριο που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι 2018 όπου και θα εορταστούν πανηγυρικά και τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Φώτιος Αλεξάκος αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση για την παραπάνω συνεργασία και ορίστηκε νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του περιεχομένου της εν λόγω συμμετοχής.

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο Πρόεδρος

Διαμαντής Γκίκας

   

 

Η Γραμματέας

Μαρία Ρίγγα

 

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


    None Found