Tags: , ,

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου για διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη επιχείρησης συλλογής και επεξεργασίας ανακύκλωσης μετάλλων, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην επιχείρηση του 49χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (760) κιλά απογυμνωμένων καλωδίων,
 • (25) συσσωρευτές (μπαταρίες για χρήση σε οχήματα),
 • (15) ηλεκτροκινητήρες (μοτέρ) άρδευσης,
 • (20) βάνες-σωλήνες και άλλα αντικείμενα υδραυλικών εγκαταστάσεων,
 • μία συλλογή εργαλείων χειρός μέσα σε μεταλλική θήκη και
 • μια συσκευασία με περιεχόμενο φίλτρα ηλεκτρικής σκούπας.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι βάνες, τα εργαλεία και τα φίλτρα ηλεκτρικής σκούπας είχαν αφαιρεθεί την (12/13-05-2017) από επιχείρηση οικοδομικών υλικών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, στον οποίο και θα αποδοθούν.

Τα καλώδια, οι συσσωρευτές και οι ηλεκτροκινητήρες αποδόθηκαν στο 49χρονο υπό μεσεγγύηση και η προέλευσή τους διερευνάται.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

Tags: , ,

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντώνται οι Περιφερειάρχες

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντώνται αύριο, Παρασκευή 2 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι το Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και οι Περιφερειάρχες.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι το σχέδιο νόμου για το δομημένο περιβάλλον.

Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119).

Tags: , ,

Επιτυχημένη η συναυλία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έγινε υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας πολιτισμού ήταν το εξής:

Α. ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

 1. Το βαλς των χαμένων ονείρων, Μάνος Χατζιδάκις,  ¨30 Νυχτερινά¨
 2. Όταν έρχονται τα σύννεφα, Μάνος Χατζιδάκις, ¨Το χαμόγελο της Τζοκόντα»
 3. Το κοντσέρτο, Μάνος Χατζιδάκις, ¨Το χαμόγελο της Τζοκόντα¨
 4. Αγάπη μέσα στην καρδιά, Μάνος Χατζιδάκις, ¨30 Νυχτερινά¨
 5. Περιμπανού, Μάνος Χατζιδάκις, ¨Reflections¨

ΟΡΧΗΣΤΡΑ:

Φλάουτα: Ξυδούλη Βάΐα, Τσαμτσαρίδου Σοφία, Χαλκιά Αναστασία, Χαρισούλη Αλεξάνδρα

Βιολιά: Ζαχαριά Χριστίνα, Τερζή Σοφία

Κιθάρες: Κουλιοπούλου Ανδρομάχη, Μπαλταγιάννη Φανή, Μπλιάτσου Αμαλία

Ακορντεόν: Νταής Αλέξανδρος, Τηγανή Αθανασία

Αρμόνιοꓽ Γεωργιλά – Νέμα Χριστίνα

Πιάνο: Αντιγόνη Τσιπλακούλη (Καθηγήτρια Μουσικής Σχολής Νίκαιας)

Κοντραμπάσοꓽ Γεώργιος Κουλιόπουλος (Διευθυντής Μουσικής σχολής Νίκαιας)

Ενορχήστρωσηꓽ Μανώλης Καμπούρης

Διδασκαλία/ Διεύθυνσηꓽ Ευαγγελία Ζαπίτη

Β. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΦΥΤΩΡΙΟ»

 1. Τα τρία μικρά λυκάκια

Ο ΖιπΖιπ Ζορό

Περνά ο ΠόποΛομπόπο

Ο Κάστορας ο μάστορας

Ζούσαν ένα δύο τρία λυκάκια       Προσαρμογήꓽ Νίκος Θεοδωρίδης

 1. Το τραγούδι των οργάνων Μουσική- στίχοιꓽ Γ. Κωνσταντινίδης
 2. Η μουσική Μουσική- στίχοιꓽ Γ. Κωνσταντινίδης

 

Γ.   ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

 1. Romeo love theme, Nino Rota
 2. When I was your man, Bruno Mars
 3. Smoke on the water, Deep Purple
 4. Iron Man 3 Soundtrack, Brian Tyler
 5. Χίλιεςσιωπές, Ν. Ζούδιαρης
 6. Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Μ. Χατζιδάκις

ΟΡΧΗΣΤΡΑ:

Βιολιά:                Τερζή Σοφία

Σταμάτη Αγγελική

Τσιλούλη Ειρήνη

Φλάουτα:            Τσιρούλη Καλλιόπη,

Παυλοπούλου Βασιλική,

Παπαδοπούλου Βασιλική

Κλαρινέτο:          Σαμπάνης Μιχάλης (Καθηγητής Μουσικής Σχολής Νίκαιας)

Κρουστά:             Χαλκιάς Νικόλαος

Πιάνο:                  Αγοραστού Ασπασία (Καθηγήτρια Μουσικής Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας)

Ακορντεόν:         Ζαπίτη Ευαγγελία (Καθηγήτρια Μουσικής Σχολής Νίκαιας)

Κιθάρα:               Καμπούρης Μανώλης (Καθηγητής Μουσικής Σχολής Νίκαιας)

Κοντραμπάσο:   Κουλιόπουλος Γεώργιος, (Διευθυντής Μουσικής Σχολής Νίκαιας)

Τραγούδι:           Τούσιας Αλέξανδρος

Βλιώρα Μυρτώ

Παπαχρήστου Γιωτίνα

Παυλοπούλου Βασιλική

Γκοντικούλη Λίνα (Φοιτήτρια Μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου)

Ενορχήστρωση / Διεύθυνση: Μανώλης Καμπούρης

Δ.   ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

 1. Μήλο μου κόκκινο, Χορωδιακή Επεξεργασίαꓽ Μαρία – ΈμμαΜελιγκοπούλου
 2. Μια πόλη μαγική, Μ. Χατζιδάκις, Ενορχήστρωσηꓽ Μανώλης Καμπούρης
 3. Guantanamera, Cuban song
 4. Samba Lele, Harm. V. Tabbush
 5. Emakhayienni, Αφρικανικό των Ζουλού, επεξεργασίαꓽ John S. Gebora

Τη χορωδία συνοδεύουν οι καθηγητές της μουσικής σχολής Νίκαιας

Νάντια Μιχαλούλη (πιάνο)

Στέλλα Τσιαρδάκα (βιολί)

Ειρήνη Τσερώνη (φλάουτο)

Μιχάλης Σαμπάνης (κλαρινέτο)

Διδασκαλία /Διεύθυνσηꓽ Εύη Τσιούκα

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Φιλιππούλης ο οποίος αφού συνεχάρη τα μουσικά σύνολα τόνισε ότι η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ θα στηρίζει με κάθε κόστος το έργο της Μουσικής Σχολής. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου στην οποία υπάγεται η μουσική Σχολή Αχιλλέας Χατζούλης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Καλέτσιος, η πρόεδρος της ΔΚ Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου, ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Ψαρούλης και Βασιλική Μιχαλούλη και πλήθος μουσικόφιλων.

Υλικό από την παράσταση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού opap-kileler.gr και στις σελίδες του Δήμου Κιλελέρ και του ΟΠΑΠ Κιλελέρ στο facebook.

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (31-05-2017) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, μία 16χρονη ημεδαπή, διότι, μαζί με άγνωστη συνεργό της που αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα σούπερ μάρκετ διάφορα προϊόντα. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος.

Tags: , ,

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Την ερχομένη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2017 στις 9 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, θα τελέσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου, την ακολουθία  του Παρακλητικού  Κανόνος προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Παράκληση αυτή έχει γραφτεί ειδικά για το σκοπό αυτό και στο τέλος θα διαβαστεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη η σχετική ευχή υπέρ φωτισμού, ενδυναμώσεως και επιτυχίας όλων των μαθητών.

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Να διατηρηθεί και μετά το 2019 ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών των Περιφερειών

Να διατηρηθεί και μετά το 2019 ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών των Περιφερειών και των νομικών προσώπων τους (ΝΠΔΔ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο  αλλά με γρήγορες διαδικασίες ζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύγχρονο δημοσιονομικό περιβάλλον».

«Εμείς στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θέλουμε γρήγορους και ουσιαστικούς ελέγχους παντού, θέλουμε απόλυτη διαφάνεια, όλα να είναι στο φως», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός αναδεικνύοντας και τη συνετή οικονομική διαχείριση των Περιφερειών, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν χρωστούν ούτε ευρώ».

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

«Ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών των Περιφερειών και των ΝΠΔΔ τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο θωρακίζει την αιρετή Περιφέρεια, περιορίζει δραστικά την ανασφάλεια δικαίου και διασφαλίζει τη νομιμότητα», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Πάγια θέση της Ένωσης Περιφερειών είναι η εφαρμογή των κανόνων νομιμότητας και διαφάνειας στην οικονομική διοίκηση και διαχείριση της αιρετής Περιφέρειας αλλά με γρήγορες διαδικασίες. Επανειλημμένα, με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ, έχουμε ζητήσει την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του «Καλλικράτη» για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών των Περιφερειών και των ΝΠΔΔ τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία θα επανεισαχθεί η διαδικασία του προληπτικού ελέγχου δαπανών των Περιφερειών και με την οποία συμφωνούμε απόλυτα, θεωρούμε ότι η Πολιτεία κινείται αναμφίβολα προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, η προβλεπόμενη κατάργηση του προληπτικού ελέγχου στους Ο.Τ.Α., από 1.1.2019, φρονούμε ότι θα επαναφέρει προβλήματα και δυστοκίες, συνεπώς κρίνουμε επιβεβλημένο και ζητούμε να επανεξεταστεί».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του προληπτικού ελέγχου δαπανών των ΟΤΑ, ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε στην ομιλία του:

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας, διαμορφώνει θεσμικά το δημοσιονομικό σύστημα ελέγχου και λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διενέργεια του προληπτικού ελέγχου δαπανών των Ο.Τ.Α. από τους δικαστικούς λειτουργούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι απολαμβάνουν εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, εξασφαλίζει την αμερόληπτη κρίση των κρινόμενων διαφορών και ελέγχων, με γνώμονα τη νόμιμη και κανονική διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Κατόπιν της διεξαγωγής του προληπτικού ελέγχου, η ορθότητα της κρίσης για τη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος, δεν είναι δυνατό να αμφισβητηθεί ούτε και από το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατά το κατασταλτικό του έλεγχο, καθώς η πράξη θεώρησης του χρηματικού εντάλματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ανέκκλητη και επέχει θέση δεδικασμένου, με συνέπεια την οριστική απαλλαγή του διατάκτη και του υπολόγου της σχετικής δαπάνης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με τον προληπτικό έλεγχο διασφαλίζεται η ορθή χρήση του δημοσίου χρήματος, η αποτροπή εμφάνισης κρουσμάτων διαφθοράς και ανισότητας. Η ανισότητα προάγει τη διαφθορά, διαιωνίζει τη φτώχεια και υπονομεύει την πίστη στη Δημοκρατία.

Με τον προληπτικό έλεγχο διασφαλίζεται ταυτόχρονα και η ομαλή λειτουργία της οικονομίας της χώρας, καθώς οι ανάδοχοι των συμβάσεων δεν θα ανησυχούν ότι μπορεί να τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα χρηματικά ποσά που έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, όταν θα διεξαχθεί ο κατασταλτικός έλεγχος».

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αναφέρθηκε και στην έκδοση από τη «Νομική Βιβλιοθήκη» του βιβλίου «Ελεγκτικό Συνέδριο και Τοπική Αυτοδιοίκηση», υπό την επιμέλεια της Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κυρίας Γεωργίας Μαραγκού και με τη συνεργασία λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πανεπιστημιακών κι εξέφρασε την άποψη πως «θα αποτελέσει ουσιαστικό βοήθημα επιστημονικής ενημέρωσης για τους νομικούς αλλά και για τα υπηρεσιακά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Tags: , ,

Συνάντηση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη με την κ. Φ. Γεννηματά

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης αφού παρέθεσε τις βασικές του θέσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Αυτοδιοίκηση, τόνισε στην κ. Γεννηματά το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι Δήμοι,  στην περίοδο της κρίσης, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η Πολιτεία πρέπει να εμπιστευτεί το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας τις πολιτικές αποκέντρωσης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων, συνόδευσε την κ. Γεννηματά στην επίσκεψή της στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και στην ξενάγησή της από τους αρχαιολόγους.

Tags: , ,

Μάξιμος: Απαιτείται άμεσα σχέδιο για το Δημογραφικό!

Με αφορμή την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ως στόχο έχει την ανίχνευση των διαφόρων πλευρών του δημογραφικού προβλήματος και κυρίως την σύνταξη συγκεκριμένου πλαισίου προτάσεων για την υπέρβασή του. Η πρωτοβουλία αυτή ήλθε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Όταν οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τις γεννήσεις, όταν οι νέοι τρομάζουν στην σκέψη να κάνουν παιδιά, και όταν η πατρίδα μας γερνά με ρυθμούς απογοητευτικούς, είναι φανερό ότι απαιτείται άμεσα να εκπονηθεί ένα σχέδιο ενίσχυσης των γεννήσεων αλλά και στήριξης της οικογένειας, ιδιαίτερα, μάλιστα, της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην πρόταση μέτρων που θα στηρίζουν έμπρακτα, όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Να δώσουμε κίνητρα για να αναζωογονηθεί ο κοινωνικός πυρήνας που είναι η οικογένεια.

Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή η κρίση που μαστίζει τη δημογραφική κατάσταση της χώρας, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα να υπονομεύεται η ίδια η ύπαρξη της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε καθυστέρηση, πλέον, είναι αδικαιολόγητη. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής θα δουλέψουμε εντατικά ώστε να παραδώσουμε μια ενδελεχή έκθεση με τα στοιχεία, τις απόψεις και τις προτάσεις μας».

Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό εξελέγη η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σία Αναγνωστοπούλου και Γραμματέας ο βουλευτής Λαρίσης της ΔΗΣΥ κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Tags: , ,

Βελτιώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας η Περιφέρεια

Στη βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Βόλου-Λάρισας πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού περνάει αύριο από την Οικονομική Επιτροπή και πηγαίνει για δημοπράτηση το έργο: «Ολοκλήρωση ασφαλτικών εργασιών της ΕΟ6 (ασφαλτικά – σήμανση – ασφάλεια ηλεκτροφωτισμός)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.800.000,00 €  και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Ο δρόμος αυτός λόγω της πολύχρονης χρήσης, της φθοράς αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων χρίζει άμεσης συντήρησης. Σκοπός των εργασιών αυτών είναι η επαναφορά του οδοστρώματος κυκλοφορίας σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων. Επιπλέον, με έργα όπως αυτό δημιουργούμε θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Οι εργασίες αφορούν την συντήρηση της Εθνικής Οδού με αρ.6 Βόλου – Λάρισας και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα, την κατασκευή τεχνικών για την ομαλή παροχέτευση της επιφανειακής ροής των υδάτων επί της οδού, την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και την επέκταση ηλεκτροφωτισμού.

H ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :

 • Φρεζάρισμα σε βάθος έως 8 εκ ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν.
 • Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
 • Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης πάχους 5 εκ .
 • Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ.

Εργασίες διάνοιξης και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου συνέχειας από το άκρο του καταστρώματος η οποία και θα καταλήγει σε φρεάτιο(συλλογής υδάτων). Η τάφρος και τα φρεάτια θα είναι ορθογωνικής διατομής, με προστατευτική σχάρα. Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων – αντικατάσταση με νέων, θα προσαρμοστούν και θα ακολουθούν το ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων. Πλήρη διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος, με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας. Η  τοποθέτηση επί πλέον ιστών, φωτιστικών σωμάτων κτλ όπου κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε τμήματα της Εθνικής οδού καθ΄ υπόδειξη της Υπηρεσίας.

 

 

Tags: , ,

Ασθένειες στους αμπελώνες των πεδινών περιοχών

Από παρατηρήσεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων, διαπιστώθηκε αύξηση των συλλήψεων των ακμαίων στους αμπελώνες των πεδινών περιοχών, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης πτήσης του εντόμου.

Η αύξηση αυτή συνήθως συμπίπτει με την παρατήρηση των πρώτων ωοτοκιών. Οι πρώτες προσβολές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, διαπιστώνονται περίπου 4─5 ημέρες αργότερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται κλιμάκωση των ωοτοκιών και των εκκολάψεων των προνυμφών, ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης εμφάνισης των ακμαίων.

Η δραστηριότητα των προνυμφών αυτής της πρώτης καρπόβιας γενιάς, είναι δυνατό να προκαλέσει σημαντική μείωση της παραγωγής. Επισημαίνεται, ότι η καταπολέμηση του εντόμου θα πρέπει να είναι προληπτική, δηλαδή να αποσκοπεί στη θανάτωση των αυγών, καθώς και των νεαρών προνυμφών, πριν την είσοδό τους στις ράγες.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί εντομοκτόνο με ωοκτόνο δράση, η εφαρμογή του συστήνεται μέσα σε 2─3 μέρες από τη διαπιστούμενη αύξηση των συλλήψεων των ακμαίων.

Η εφαρμογή των εντομοκτόνων που έχουν κατά κύριο λόγο προνυμφοκτόνο ιδιότητα, συστήνεται 3─4 ημέρες αργότερα.

Από τα προνυμφοκτόνα, προτιμάται η χρήση των σκευασμάτων του εντομοπαθογόνου βακίλου Bacillus thuringiensis, διότι θεωρούνται πλήρως ατοξικά για την ωφέλιμη πανίδα και το περιβάλλον γενικότερα. Ακολουθούν σκευάσματα με εκλεκτική δράση, όπως είναι οι ρυθμιστές ανάπτυξης και τα φυσικής προέλευσης εντομοκτόνα, ως λιγότερο τοξικά για την ωφέλιμη πανίδα.

Το σωστό ξεφύλλισμα βοηθά στην πλήρη και αποτελεσματική διαβροχή των βοτρύων με το ψεκαστικό υγρό.

ΣΥΣΤΑΣΗ: Καλούνται οι καλλιεργητές, ιδίως αυτήν την εποχή, να επισκέπτονται όσο το δυνατό συχνότερα τις καλλιέργειες, προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν προσβολές από φυτοπαράσιτα έτσι, ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, με το μικρότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr.

           

                                                                                               

 

                                                                                                            Ο Προϊστάμενος Τμήματος α./α.

 

 

Δρ Δημήτρης Λύκας

 

 

 

Tags: , ,

Δήλωση-σχόλιο Κ. Αγοραστού για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο ΥΠΕΣ

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Στη χαρακτηριστική φράση του Πρωθυπουργού«τίποτε δεν μπορεί να είναιόπως παλιά», συμπληρώνουμε «και δεν πρέπει να μείνει όπως παλιά»:από τα συνθήματα πρέπει να περάσουμε στις πράξεις, από τις εξαγγελίες σε συγκεκριμένα σχέδια, από τα λόγια στα έργα.

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από καιρό τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη μετεξέλιξη του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, να γίνει δηλαδή πράξη η Ελλάδα των Περιφερειών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή «τίποτε δεν μπορεί να μείνει όπως παλιά»:

-ούτε τα θεσμικά και λειτουργικά εμπόδια που διαρκώς θέτει η κεντρική γραφειοκρατία στην Αυτοδιοίκηση,

-ούτε η δραστική περικοπή της χρηματοδότησης,

-ούτε η διαρκής μείωση του προσωπικού και ιδίως του εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής,

-ούτε το συνεχές «ράβε-ξήλωνε» με τις αρμοδιότητες.

Συνεπώς, πρέπει – και μένει – να αποδειχθεί στην πράξη η πολιτική βούληση για τις επιβεβλημένες θεσμικές τομές ώστε οι Περιφέρειες:

-Να αποκτήσουν κανονιστική αρμοδιότητα, δηλαδή να θέτουν κανόνες δικαίου με τους οποίους ρυθμίζουν ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους και οι οποίοι (κανόνες) έχουν ισχύ αντίστοιχη με τους κανόνες που θεσπίζει το κεντρικό κράτος.

-Να αποκτήσουν οικονομική αυτοτέλεια, δηλαδή σταθερές και δυναμικές πηγές εσόδων, ώστε να πάψουν να εξαρτώνται από το κεντρικό κράτος.

-Να είναι κατάλληλα και επαρκώς στελεχωμένες.

-Να αναλάβουν το σύνολο των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οι οποίες δεν ανήκουν στο «σκληρό» πυρήνα του κράτους.

-Να έχουν τη δυνατότητα με καινοτόμα αναπτυξιακά εργαλεία να διαδραματίσουν ακόμη πιο ουσιαστικό ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Στις Περιφέρειες θέλουμε δράσεις με ταχύτητα που να οδηγούν σε οικονομική αποδοτικότητα, κυβερνητική και περιφερειακή αποτελεσματικότητα, υποδομές, παραγωγική αποτελεσματικότητα.

Ισχυρές και αυτοδύναμες θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά, Περιφέρειες με  πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παραγωγή καθώς και εστίες κοινωνικής αλληλεγγύης στα πρότυπα των ώριμων δημοκρατιών του πλανήτη: αυτός είναι ο πιο γρήγορος και ασφαλής δρόμος για να γίνει πράξη η παραγωγική ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή».

Tags: ,

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2017, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η εκπόνηση των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

 • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύουσε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
 • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
 • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
 • Αυξημένα μέτρα τροχαίαςστις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
 • Αυξημένα μέτρα τροχαίαςσε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσειςκαι αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
 • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώραςγια τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
 • Ενημέρωση των πολιτώνσε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
 • Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους(ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως: (βλ. αναλυτικά σχετικό Δελτίο Τύπου μας από 01 -06-2017)

 • Παρασκευή(02-06-2017) : 16:00 – 22:00 για το ρεύμα εξόδου.
 • Σάββατο (03-06-2017) : 08:00 – 13:00 για το ρεύμα εξόδου.
 • Κυριακή (04-06-2017)  : δεν  ισχύουν απαγορεύσεις.
 • Δευτέρα (05-06-2017)  : 16:00 – 23:00 για το ρεύμα εισόδου.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
 • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
 • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώπάντα κράνος
 • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Tags: , ,

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα ERASMUS +

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ έτους 2017 μετά την έγκριση του σχεδίου κινητικότητας που υπέβαλε με θέμα: «Επιμόρφωση γεωπόνων σε θέματα φυτοπροστασίας, φυτοϋγειονομικών – ποιοτικών ελέγχων, προστασίας περιβάλλοντος και γεωργικών φαρμάκων». Το πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση γεωπόνων του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε θέματα σχετικά με τα αντικείμενα αρμοδιότητάς τους.

Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν 5 εκπαιδευτικούς κύκλους και θα επισκεφθούν σε διάστημα δύο ετών τις παρακάτω χώρες της Ε.Ε.: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, και Σουηδία. Η κατάρτιση θα αφορά στους ελέγχους στη φυτοϋγεία, στη φυτοπροστασία σημαντικών καλλιεργειών, στη διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων, στην προστασία του περιβάλλοντος και σημαντικά προβλήματα εχθρών καραντίνας, σε συνδυασμό με συμμετοχή σε τουριστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι στόχοι του σχεδίου είναι: η βελτίωση των γνώσεων στη διακίνηση και στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, η απόκτηση γνώσεων σχετικών με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η εφαρμογή καινοτομίας στην φυτοπροστασία και στη διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων, η επαφή και η αναγνώριση νέων ασθενειών που έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε άλλες χώρες (Xyllela fastidiosa κ.α.) με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών της χώρας μας, η βελτίωση της γλωσσικής ικανότητας και της διαπολιτισμικής συνείδησης των συμμετεχόντων, η βελτίωση της ικανότητας συνεργασίας με συναδέλφους άλλων χωρών με στόχο το κοινό όφελος, η ανάπτυξη εξωστρέφειας μέσω της σύναψης σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των εταίρων και η διαφήμιση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η ανάδειξή της  ως τουριστικού προορισμού, που θα συντελέσει στην αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού.

 

Από το πρόγραμμα αναμένεται να προκύψουν σημαντικά οφέλη στους τομείς:

 • των εξαγωγών με τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και των ελέγχων των εξαγώγιμων φρούτων και λαχανικών,
 • της φυτοϋγείας με την αναγνώριση των συμπτωμάτων που προκαλούν στις καλλιέργειες νεοεμφανιζόμενοι οργανισμοί καραντίνας,
 • της φυτοπροστασίας μέσω της ενημέρωσης σε θέματα νέων τεχνικών και τεχνολογιών στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία,
 • της προστασίας της υγείας των καταναλωτών με τη μείωση της χρήσης των χημικών και την παραγωγή προϊόντων με χαμηλή επιβάρυνση σε γεωργικά φάρμακα,
 • της προστασίας του περιβάλλοντος με τη βελτίωση των γνώσεων πάνω στη διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων, ένα αντικείμενο στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια, πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, μέσω του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΣΥΦ,
 • της οικονομίας του παραγωγού λόγω της μείωσης των εισροών στην καλλιέργεια.

 

Tags: , ,

24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψήφιους της Θεσσαλίας

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Δ/ντρια Ελένη Αναστασοπούλου, ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.Ν.Λ. «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο»  για την  άμεση ανταπόκριση στο αίτημά της Περιφερειακής Δ/σης για δημιουργία 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για όλους τους υποψήφιους της Θεσσαλίας.

Η ψυχολογική στήριξη θα είναι σημαντική για τους μαθητές  που βιώνουν αλλά και δυσκολεύοντα να διαχειριστούν το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η ενέργεια του ΔΣ του νοσοκομείου αποδεικνύει περίτρανα την ευαισθησία της και δικαιώνει την στάση της αλληλεγγύης σε δύσκολες στιγμές.

Οι  μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα μπορούν να απευθύνονται από 4 Ιουνίου έως και 25 Ιουνίου στις εξής Υπηρεσίες:

 • Κέντρο Ψυχικής Υγείας για τις καθημερινές (6,7,8,9, & 12,13,14,15,16 & 19,20,21,22,23 Ιουνίου) στο τηλέφωνο 2410669221.
 • Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ για τις αργίες (4,5, & 10,11 & 17,18 & 24,25 Ιουνίου) στο τηλέφωνο 2413501041.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω Υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για τηλεφωνική και δια ζώσης υποστήριξη εφόσον χρειαστεί.

 

 

Tags: , ,

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 31.05.2017 από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

 • (974) άτομα,
 • (863) οχήματα και
 • (12) επιχειρήσεις σκραπ.

 

Προσήχθησαν (13) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (7) άτομα και συγκεκριμένα:

 • Ένας (1) ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
 • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
 • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Τρία (3) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ληστείας, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και επαιτεία.

 

Βεβαιώθηκαν (134) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • Μία (1) παράβαση του αδικήματος της κλοπής.
 • Μία (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • Τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία.
 • Εκατόν είκοσι οκτώ (128) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
  • (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (35) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και
  • (88) λοιπές παραβάσεις.

 

Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

 

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


  None Found