Tags: ,

20 νέα κρούσματα Covid στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  1/10/2020 ώρα 14:00  έως 2/10/2020 ώρα 14:00

-Στην  περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.

4 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (30/09/2020) και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.

3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (26/09/2020) – (29/09/2020)-(30.09.2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης

στο Γ.Ν. Τρικάλων. 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν.  Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

-Στην περιοχή της Σκιάθου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων.

Tags: ,

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Παν/μιο Θεσσαλίας

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλους «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Γενικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σειρά πρακτικών σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 19/10/2020 έως και 20/11/2020.

Η παρουσίαση των σεμιναρίων θα γίνει εξ’ αποστάσεως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας  WEBEX MEETINGS

Οι αιτούντες πρέπει να είναι διαθέσιμοι να συμμετέχουν στα σεμινάρια κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους. 

Στο τέλος της κάθε θεματικής ενότητας θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης γι’ αυτό το λόγο το USERNAME στη ψηφιακή πλατφόρμαWEBEXθα πρέπει να είναι αποκλειστικα το ονοματεπωνυμο του αιτούντος

H αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη στην εξής διεύθυνση: http://de.uth.gr/files/userfiles/Anakoinwseis/mbadocs/aitisi.docx.

Να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε στο email:vavlekieleni@gmail.com με καταληκτική ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου 2020.

Tags: , ,

Μάξιμος: Αλληλεγγύη στον αρμενικό λαό, καταδίκη της στρατιωτικής βίας

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της ελληνικής βουλής, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με επιστολή του στον επικεφαλής της αρμενικής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου, κ. Alen Simonyan, καταδικάζει την έκρηξη βίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την εμπλοκή τρίτων χωρών με την αποστολή ξένων μισθοφόρων, εκφράζει δε την αλληλεγγύη του προς τον αρμενικό λαό και την ελπίδα για αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την επικράτηση της ειρήνης.

Μήνυμα Χαρακόπουλου

Στην επιστολή του ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνειταεξής:

«Από τη θέση μου του Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας θα ήθελα να εκφράσω την κατηγορηματική θέση μου εναντίον της έκρηξης της βίας και των πολεμικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του ΝαγκόρνοΚαραμπάχ. Η επίλυση των όποιων διαφορών με στρατιωτικά μέσα και μάλιστα με θύματα απλούς πολίτες είναι απολύτως καταδικαστέα.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι από ορισμένες δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες μάλιστα έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η Τουρκία, επιχειρείται να επιβληθεί το «δίκαιο του ισχυροτέρου» στις διακρατικές σχέσεις. Το διαπιστώσαμε στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στην Ανατολική Μεσόγειο, και τώρα στην Υπερκαυκασία. Αυτή η απαράδεκτη από κάθε άποψη πρακτική θα έπρεπε να κινητοποιήσει άμεσα όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Ταυτόχρονα, απολύτως κατακριτέα είναι η συμμετοχή, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες του προέδρου της Γαλλίας κ. Μακρόν, όσο και της ρωσικής κυβέρνησης, ξένων μισθοφόρων μαχητών, από τη Συρία και τη Λιβύη, στις μάχες στο ΝαγκόρνοΚαραμπάχ. Μετά τις καταγγελίες, ηδιεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των χωρών που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρήσεις μεταφοράς και χρησιμοποίησης μισθοφόρων.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα ήθελα να εκφράσω τα αισθήματα αλληλεγγύης στον φίλο αρμενικό λαό, ο οποίος στο παρελθόν υπέστη μια από μεγαλύτερες γενοκτονίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε ότι, με την αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, στο πλαίσιο και της ανακοίνωσης των χωρών της “ομάδας του Μινσκ”, σύντομα θα επικρατήσει η λογική και θα σιγήσουν τα όπλα».

 

Δήλωση ΔΣΟ 

Ήδη από την 30ηΣεπτεμβρίου 2020, η Δ.Σ.Ο. προέβη στην κατωτέρωδήλωση σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ζώνη σύγκρουσης του ΝαγκόρνοΚαραμπάχ:

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.)εκφράζει σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις συρράξεις γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις αναφορές για βομβαρδισμό μη στρατιωτικών υποδομών. Η Συνέλευσηεκφράζει την αγωνία της για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και την κατάσταση στην περιοχή, καλεί δε τις δύοπλευρές σε άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Η Συνέλευσηπροτρέπειόλα τα μέρη της σύγκρουσης, στην άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, υπό την αιγίδα της Συμπροεδρίας της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ. Η Συνέλευσηκαλεί επίσης κάθε τρίτη χώρα να αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν περαιτέρω σε κίνδυνο την ειρήνη και τησταθερότητα, να επιδεινώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να οδηγήσει σε έναν εκτεταμένο πόλεμο».

Tags: ,

Στο Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων το φετινό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Την κορυφή της Ευρώπης κατακτά το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, με την απονομή του βραβείου Grundtvig 2020, από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΕΕΑ).

Η βράβευση της Λάρισας μέσω του Πανεπιστημίου των Πολιτών και της μεγάλης δράσης με τίτλο «Η Πόλη που Μαθαίνει», από την ΕΕΕΑ,  δικαιώνει τις προσπάθειες του Δήμου και πολλών τοπικών φορέων οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία προωθούν ζητήματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με στόχο την κοινωνική συνοχή. Μάλιστα στην σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΑΑ τονίζεται  ότι «ένα από τα πιο πολύτιμα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου των Πολιτών της  Λάρισας είναι η κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας.»

Σημειώνεται ότι η Λάρισα ως «Πόλη που μαθαίνει», έχει βραβευτεί το 2017 από το Διεθνές Ινστιτούτο Δια βίου Μάθησης της UNESCO, ενώ πέρσι η πόλη μας αναδείχθηκε συντονίστρια πόλη του Ινστιτούτου σε διεθνές επίπεδο,  για τη θεματική ενότητα Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες),

Ως γνωστόν από την έναρξη των δράσεων για την «Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών έχουν γίνει πολλά. Σχολές γονέων, προγράμματα για τον ηλεκτρονικό αλφαβητισμό της τρίτης ηλικίας, προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς, τους ενεργούς πολίτες, δράσεις με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες για την ένταξη και την κοινωνική συνοχή. Με οργάνωση, σχέδιο και ευθύνη απέναντι στους πολίτες.  Εκατοντάδες Λαρισαίοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν κάποιες από τις πολλές και σημαντικές δράσεις που οργάνωσε «η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών.

Η επίσημη ανακοίνωση για την απονομή του βραβείου έγινε σήμερα 2 Οκτωβρίου,  από τον Πρόεδρο της  EAEA κ.  Uwe Gartenschlaeger, ενώ εξαιτίας των εξαιρετικών περιστάσεων της πανδημίας,  η  ετήσια τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, στις Βρυξέλλες.

Στην σχετική ανακοίνωση της ΕΕΕΑ, φιλοξενούνται δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος σημειώνει τα εξής:

«Αισθανόμαστε  τιμή που λαμβάνουμε το βραβείο Grundtvig 2020», λέει ο Καλογιάννης Απόστολος, δήμαρχος Λάρισας. «Το βραβείο είναι μια σημαντική αναγνώριση της σκληρής ομαδικής εργασίας που έχει γίνει από τον δήμο, τους εργαζόμενους, τους  διάφορους φορείς, τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες της πόλης μας και επίσης μια ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε να προωθούμε τη φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στην τοπική κοινωνία.»

«Το όραμα της πόλης μας είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες  μάθησης και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση για κάθε πολίτη, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την τρέχουσα κοινωνικοοικονομική και υγειονομική κρίση. Σήμερα, είναι περισσότερο απαραίτητο να προωθήσουμε την κοινωνική συνοχή και την βιώσιμη ανάπτυξη στη βάση  της ισότητας, της μάθησης και της δημοκρατικής συμμετοχής, αναφέρει ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων αυτής της πρωτοβουλίας.