- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι φοιτητές

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στη Λάρισα τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα  την Τετάρτη 23/10, οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ προχώρησαν σε 3ωρο αποκλεισμό του ιδρύματος για να γίνουν γνωστά τα αιτήματα τους και να αναδειχθεί η κατάσταση που υπάρχει στα τμήματα. Καθ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού έγινε συζήτηση από τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων με όλους τους φοιτητές για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο ίδρυμα, με την έλλειψη καθηγητών, με την κατάσταση στις εργαστηριακές ομάδες και κυρίως για το μέλλον και το αντίκρισμα των πτυχίων παλιών και νέων τμημάτων. Επιπλέων, έγινε συζήτηση και για τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ που έρχονται μέσα από το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο με την εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων και πανεπιστημίων.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το κοινό σχέδιο δράσης των συλλόγων το επόμενο διάστημα με κορύφωση την συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 31/10. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό οι φοιτητές την ίδια μέρα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο μαζί με το εργατικό κέντρο Λάρισας που έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απέναντι στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα δράσης των συλλόγων:

Η ομιλία της Αναστασίας Χατζηβασίλη, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της ΣΕΥΠ στο συλλαλητήριο:

“Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είμαστε σήμερα εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους και το εργατικό Κέντρο Λάρισας!

Είμαστε σήμερα εδώ μετά από αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων στη ΣΤΕΦ και τη ΣΕΥΠ.

Αυτό το διάστημα οι φοιτητές βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματα μας στα σπουδές και το μέλλον κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ, που ήρθε με φόρα να ολοκληρώσει το αντιεκπαιδιευτικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε:

 Παλεύουμε ενάντια στο απαράδεκτο για το λαό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση της  ΝΔ την επόμενη εβδομάδα.

 Γιατί ως αυριανοί εργαζόμενοι είμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος.

Οι φοιτητές βγαίνουμε κερδισμένοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας μόνο όταν δρούμε ενωμένοι με τα σωματεία και με τους εργαζόμενους. Έτσι χαλάμε τα σχέδια της Κυβέρνησης.

 Μέσα στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση φέρνει «σαν τον κλέφτη» την τροπολογία για την παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολεγίων εξωτερικού με τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ. Υλοποιεί όλους τους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης που οι φοιτητές είχαμε καταδικάσει με τους αγώνες μας, συνεχίζει να σαρώνει κάθε δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο.

 

Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει δεν λύνει ούτε ένα πρόβλημα από αυτά που έχουμε αλλά τα κάνει χειρότερα!

 

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα! Σπάμε τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Με τους αγώνες μας κάνουμε κουρελόχαρτο την κατάργηση του ασύλου, που στόχο είχε να φιμώσει εμάς για να μπορούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα να δρουν ανεμπόδιστα στις σχολές.

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των συλλόγων μας, συμμετέχουμε στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/10.”