Μάξιμος: Επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής


Tags |

Τα προβλήματα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με πρώτο την επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια -τον οποίο ενημέρωσε και τηλεφωνικά- ο βουλευτής Λαρίσης της Νεας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή ΜΕΘ του ΓΝΛ και διευθυντή Ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κομνό και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νοσοκομείο της πόλης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του σημειώνει τα εξής: «Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, όπως έχει αποδείξει ήδη από τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, είναι η επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας και πρωτίστως αυτών που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας.

Δυστυχώς, ιδιαίτερα, ο τομέας της δημόσιας υγείας ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, τα οποία συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με κύρια σημεία την σοβαρή υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή του (εφημερίδα Ελευθερία, 22 και 23.10.2019).

Το υπάρχον προσωπικό με δυσκολία ανταποκρίνεται στον όγκο και στην σοβαρότητα ορισμένων περιστατικών που προκύπτουν, ειδικά στις ημέρες εφημερίας, ενώ ενσκήπτουν και ζητήματα που αφορούν κλινικές που δεν λειτουργούν εντός των εγκαταστάσεων του ΓΝΛ. Με σκοπό την αρτιότερη λειτουργία, το ιατρικό προσωπικό ζητά την επαναλειτουργία τους εντός του νοσοκομείου, με προεξέχουσα τη Γαστρεντερολογική Κλινική, για την οποία σημειώνουν ότι είχε δρομολογηθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, που όμως «κόλλησε» στο Υπουργείο Οικονομίας λόγω εκλογών».

Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΓΝΛ και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εγείρονται για τα θέματα της λειτουργίας των κλινικών με άμεση προτεραιότητα στην Γαστρεντερολογική Κλινική.