- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα Καραλαριώτου: Σύμμαχοι στο έργο μας οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λαρισαίων

«Θέλουμε πρώτα και πάνω από όλα να πορευτούμε μαζί με τους πολίτες, τους φορείς της πόλης και κυρίως τους εργαζόμενους στο Δήμο και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίοι είναι και οι φυσικοί και απαραίτητοι σύμμαχοι για κάθε Δημοτική Αρχή που έχει σχέδιο και θέλει να το κάνει πράξη. Για την Λάρισα που μας αξίζει», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαρισαίων και στη ΔΕΥΑ Λάρισας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» αναφέρθηκε στο όραμα και το πρόγραμμά της για τη Λάρισα της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας, αλλά και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

«Έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα και προτεραιότητες. Για αυτό και το σχέδιο μας θα τεθεί αμέσως για διαβούλευση με στόχο να καταλήξουμε σε ένα συνολικό και κοινά αποδεκτό οδικό χάρτη τετραετίας. Θέλουμε και επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή σας, θέλουμε τις ιδέες σας και κυρίως την γνώση και τις εμπειρίες σας.Η δική σας γνώμη μετράει στο δικό μας σχέδιο. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ξεκινάμε από τα μικρά για να φθάσουμε στα μεγάλα», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

Για τους εργαζόμενους

«Αποδείξαμε, σε μια πράξη ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, τις ξεκάθαρες προθέσεις μας. Εμείς, ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο να μην ασκηθεί έφεση και να καταβληθούν τα ποσά δώρων-επιδομάτων για τα οποία δικαιώθηκαν οι 82 εργαζόμενοι του Δήμου. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε, ως επόμενη δημοτική αρχή, τα δίκαια αιτήματά σας και μαζί σας θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των αδικιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου. Θα διεκδικήσουμε μαζί σας να μη θιγούν οι μισθοί και να πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες και οι νυχτερινές βάρδιες.

Και κάτι τελευταίο. Ακούω κάποιες φωνές από το παρελθόν να διαδίδουν ψιθυριστά στους διαδρόμους ότι αν εκλεγώ θα διώξω τους συμβασιούχους από το Δήμο, από τα hotspot και όπου αλλού τους βρω. Θέλω να πω σε αυτούς του κυρίους να μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Θέλω να τους προκαλέσω, αν έχουν το θάρρος, να τα πουν όλα αυτά δημόσια και όχι ψιθυριστά.  Θέλω να τους πω ότι εγώ ανήκω σε μια γενιά, την γενιά της κρίσης και των μνημονίων, της ανεργίας, της απότομης πτώσης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας και έχω μάθει από πρώτο χέρι τι είναι να εργάζεται κάποιος για 586 ευρώ. Εγώ δεν εκβιάζω ανθρώπους του μόχθου, νοιάζομαι για όλους εκείνους που θέλουν να έχουν μια αξιοπρεπή θέση εργασίας για αυτό και δίνω μεγάλο βάρος στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είμαι γυναίκα πολιτικός και έχω μεγάλη ευαισθησία για τους άνεργους, του φτωχούς, τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Δεν είμαι και δεν θα γίνω σαν και αυτούς. Καθαρές κουβέντες», είπε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων.

Το δίλημμα των εκλογών

«Για εμάς το κεντρικό δίλλημα των εκλογών είναι ένα:  Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα κάνουμε τη Λάρισα Πόλη της Ανάπτυξης, της Ανθρωπιάς και της Καινοτομίας;Θέλουμε, μπορούμε, το αξίζουμε. Η Λάρισα θέλει: Νέες ιδέες, Νέους Ανθρώπους, Νέα Δήμαρχο. Σας ζητώ να με στηρίξετε. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη», κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.