- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

«Το μαύρο μπαλόνι» στο Χατζηγιάννειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, την προβολή της ταινίας “The Black Balloon” – «Το Μαύρο μπαλόνι»(2008), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη..

Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Έλισα Ντάουν [1] με τους: Ρις Γουέικφιλντ [2]Τόνι Κολέτ [3]Τζέμα Γουόρντ [4]Λουκ Φορντ [5]

 

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο 16χρονος Τόμας προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό του, να προσαρμοστεί στο καινούργιο του σχολείο και να γοητεύσει την όμορφη Τζάκι. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του όμως παραμένει ο αυτιστικός αδελφός του Τσάρλι, με τον οποίο δυσκολεύεται να συμβιώσει αρμονικά.. Τελικά, μαζί με το κορίτσι του, την Τζάκι, ο Τόμας θα ξεκινήσει ένα συναισθηματικό ταξίδι συμφιλίωσης αλλά και αφοσίωσης με τον Τσάρλι,  που θα τον αλλάξει για πάντα.

Mια όμορφη ταινία για την προσαρμογή, την ανακάλυψη της αγάπη [6]ς και την αποδοχή της οικογένειας. Τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα Generation 14-plus στο Φεστιβάλ Βερολίνου.