- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Χ .Κέλλας: Στηρίζουμε τον Έλληνα εκπαιδευτικό και τη Δημόσια Εκπαίδευση

«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σεπρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και έχουν ως κοινό παρονομαστή την τακτοποίηση ημετέρων. Αυτό προκύπτει και από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις αδιαφανείς διαδικασίες, που ακολουθούνται στα συμβούλια επιλογής στελεχών της Εκπαίδευσης.

Όλα αυτά θα τελειώσουν, πολύ σύντομα. Θα καταργήσουμε, τόσο τον ν. 4547/2018, όσο και τον ν. 4415/2016, και,από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα συστήσουμε ένα πλαίσιο αξιολόγησης, που θα εγγυάται την αξιοκρατία, καταλύοντας το κομματικό κράτος που επιχειρούν να επιβάλλουν.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αποδοκιμάζοντας συνολικά την εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία από την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτή Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Τομέα Παιδείας για τη συνεργασία τουςστην εκπόνηση του προγράμματος, επεσήμανε:

«Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τον Έλληνα εκπαιδευτικό και τη δημόσια εκπαίδευση. Όλες και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε αποφασιστικά σε αλλαγές, που θα καταστήσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό.

Πρόκειται για ένα σύστημα ανοιχτών οριζόντων, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, επιβραβεύοντας την αριστεία. Ένα σύστημα, που θα στηρίζει έμπρακτα και σε διαρκή βάση τους εκπαιδευτικούς, ανάγοντάς τους σε συμπαραστάτες του Υπουργείου Παιδείας και συνδιαμορφωτές της νέας κυβερνητικής πολιτικής, που θα έχει ως μόνο γνώμονα την Ελλάδα του μέλλοντος».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας σημείωσε ότι η ΝΔ έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιστροφή του «BrainDrain»και την ενίσχυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας, συγχρόνως, την ανομία στα πανεπιστήμια, ενώ, στη συνέχεια,εστίασε στην Ειδική Αγωγή, σημειώνοντας:

«Αποτελεί προτεραιότητά μας η προσαρμογή του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην κατεύθυνση της πλήρους ανάπτυξης της ενταξιακής εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Θα καταρτίσουμε νέα προγράμματα σπουδών κατάλληλα σταθμισμένα ως προς το είδος της αναπηρίας και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Έχουμε προβλέψει την ίδρυση προστατευμένων εργαστηρίων μαθητείας και κατάρτισης, δίνοντας διέξοδο στους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ και των υπολοίπων δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία και την αξιοποίηση τοπικών ιδιαιτεροτήτων παραγωγής και απασχόλησης.

Στόχος μας είναι οι απόφοιτοι να μπορούν να εργάζονται, προσφέροντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους δια βίου και όχι για ένα βραχύ χρονικό διάστημα. Σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας σύγχρονων ξενώνων, στους οποίους θα μπορούν να διαμένουν, όταν δεν θα μπορούν να διαμένουν στο προστατευμένο περιβάλλον της οικογένειας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Χρειάζεται η ομοψυχία και η ενότητα όλων μας, για να δώσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην παράταξη ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι στρατιώτες και δεν χωρούν προσωπικές τακτικές και ιδιοτελείς στόχοι. Ο στόχος είναι εθνικός, για την Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας!».