- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας για τις ΝΑΤΟικές αποστολές

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, χαιρετίζει τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) που βγήκε στην αναφορά επειδή  εναντιώθηκε στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετεί, σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

Η στάση του εκφράζει το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολέμων και για αυτή την στάση τον τιμωρούν με μετάθεση σε άλλο πλοίο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμμετέχει και οργανώνει φιέστες και πανηγύρια για την μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, για τη βαθύτερη συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων είναι η ίδια όψη του άλλου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις Νατοϊκές επεμβάσεις. Καμία σχέση δεν έχουν οι ανταγωνισμοί τους με αυτά που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα. Δίνουν 4.2 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς έχουν κάνει το Αιγαίο Νατοϊκό στρατόπεδο. Προωθούν τα συμφέροντά των επιχειρηματικών ομίλων παίρνοντας ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμμετέχοντας σε πολεμικές Νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.

Τα σχέδια τους στέλνουν τα πλοία σε ξένα νερά με σκοπό τη συμμετοχή στη δολοφονική Νατοϊκή επιχείρηση «Sea Guardian» στέλνουν τους φαντάρους έξω από τα σύνορα για να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη τιμωρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες στα θύματα των πολέμων τους.