- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Στήνουν πελατειακό κράτος και ο λογαριασμός στους πολίτες

Αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων το 2016 κατά 7 χιλιάδες σε σχέση με το 2015, παρότι ισχύει ο κανόνας μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις -με αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες- καταγγέλλει με επίκαιρη επερώτηση που συνυπογράφει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Στην επερώτηση, που υπογράφεται συνολικά από 12 βουλευτές της ΝΔ, τονίζεται ότι «η Κυβέρνηση έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια αξιοκρατίας και χρηστής διακυβέρνησης, αγνοώντας το δημόσιο συμφέρον, μεγεθύνοντας το δημόσιο χωρίς κανένα σχεδιασμό και στέλνοντας το λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο». Όπως επισημαίνεται «από την αρχή της διακυβέρνησης παρατηρείται μια στοχευμένη πολιτική για την άλωση του Δημόσιου τομέα μέσω της θέσπισης μέτρων, τακτικών και μεθόδων με κύριο στόχο τη διατήρηση και επέκταση της φάμπρικας του πελατειακού κράτους. Κοινός παρονομαστής όλων είναι η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, ο ανορθολογισμός και τελικά η υπέρμετρη και αδικαιολόγητη δημοσιονομική επιβάρυνση του Δημοσίου και κατά συνέπεια του πολίτη».

Τέλος, αφού αναπτύσσονται λεπτομερειακά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το όργιο των προσλήψεων και της κατάλυσης κάθε έννοιας αξιοκρατίας, οι βουλευτές καλούν την κ. Γεροβασίλη να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Εκτός του κ. Χαρακόπουλου, την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές: Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, Β΄ Αθηνών κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, Β΄ Αθηνών κ. Σοφία Βούλτεψη, Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, Δράμας, κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, Χίου κ. Νότης Μηταράκης και Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.