Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στο ΙΚΑ


Tags |

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στη Λάρισα. Οι συνταξιούχοι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις», έκαψαν τις επιστολές που είχε στείλει το υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέχεια μια αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Λάρισας συναντήθηκε με το διευθυντή του ΙΚΑ και του παρέδωσαν επιστολή-απάντηση στην απαράδεκτη επιστολή του υπουργείου.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι το χαρτί που έστειλε ο πρώην υπουργός κ. Κατρούγκαλος και το υπουργείο Εργασίας ήταν για να μας κοροϊδέψει, για να δούμε πόσο μας πετσόκοψαν. Το θεωρούμε απαράδεκτο γιατί οι συνταξιούχοι έχουμε γνώση όταν πάμε στο ταμείο και βλέπουμε πόσα λεφτά μας κόψαν. Οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζί με το Εργατικό Κέντρο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους γιατί θα έχουμε δύσκολες μέρες, θα έχουμε περικοπές συνέχεια».

 

ΠΗΓΗ : www.902.gr