- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Δικαίωση η απόφαση ίδρυσης Πρότυπου Γυμνασίου-Λυκείου στην Λάρισα

«Η χθεσινή ιστορική απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων -ανήμερα των Τριών Ιεραρχών που η εκκλησία μας τιμά ως προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών- ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για την ίδρυση και τη λειτουργία Πρότυπου Σχολείου και στη Λάρισα, δικαιώνοντας έναν μακροχρόνιο αγώνα όσων πιστεύουμε στην αξία αυτού του σημαντικού θεσμού. Επιτέλους, ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε να προχωρήσουμε πέρα από αναχρονιστικές αντιλήψεις και ξεπερασμένες ιδεοληψίες και να στοχεύσουμε στο μείζον που είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, μέσω της ανάδειξης της αριστείας». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε σχετική δήλωσή του με αφορμή την ψήφιση κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων της ίδρυσης Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη της Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «η παράλειψη της Λάρισας, μιας πόλης τέτοιου πληθυσμιακού μεγέθους, αλλά και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας, από την λειτουργία Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνιστά μια ακατανόητη παραφωνία, για την οποία αναγκάστηκα να φτάσω μέχρι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής του δημάρχου Θανάση Μαμάκου, την οποία θέλω και δημόσια να συγχαρώ, τίποτα δεν εμποδίζει το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση του σχολείου, και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα οι επιδόσεις του θα επιβεβαιώσουν την ορθότητα της απόφασης».

 

Ο μαραθώνιος του Μάξιμου….

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός βουλευτής επί μια τριετία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσω Ζιάκα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκο Ζέρβα, προωθούσε συστηματικά, με δια ζώσης επαφές, δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το αίτημα της ίδρυσης Πρότυπου Σχολείου στην Λάρισα. Ενδεικτικά:

Ωστόσο, στις 11 Μαΐου 2021 ανακοινώθηκε για την Λάρισα μόνον η ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Πειραματικού Λυκείου.

 

 

Φωτ. αρχείου: Συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 15.06.22 για το ζήτημα του Πρότυπου Σχολείου στη Λάρισα.