- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Διπλή Παρέμβαση της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

Συνεχίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Θεσσαλία,λόγω των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias». Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ για την Θεσσαλία,στις πρόσφατες παρεμβάσειςτης προς τον κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, αναδεικνύει σειρά θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, ηΣυντονιστικήΕπιτροπή ανέδειξε προς τον αρμόδιο ΥπουργόΚλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλιατις εξής εκκρεμότητες,αλλά και τις καθυστερήσεις που σημειώνονταιστην αποκατάσταση της κανονικότητας στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας:

Η Συντονιστική Επιτροπή επεσήμανε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση,την ανάγκη  άμεσης διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδότησης (Αναπτυξιακός Νόμος / ΕΣΠΑ / Ταμείο Ανάκαμψης), αλλά για προφανείς λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις.

Επίσης,πρότεινε την ανάληψη πρόσθετων πρωτοβουλιών προώθησης της θεσσαλικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας: