Κέλλας: Στηρίζουμε έμπρακτα τις πολύτεκνες οικογένειες


Tags |

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους πολύτεκνους συμπολίτες μας, σύμφωνα με τον ν. 3454/2006 που ορίζει την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ως Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας. Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη, η Ελληνική Δημοκρατία τιμά την προσφορά των πολύτεκνων στην πατρίδα μας, η στήριξη των οποίων απορρέει από το Σύνταγμα που προτάσσει την ειδική φροντίδα της πολύτεκνης οικογένειας από το κράτος, αναγνωρίζοντας την οικογένεια ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του έθνους.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη γιορτή της Ημέρας των Πολύτεκνων, προσθέτοντας:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στον πυρήνα των πολιτικών της την ελληνική οικογένεια και τη στηρίζει έμπρακτα. Από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία έως σήμερα, προχωρήσαμε ταχύτατα:

  • Στην ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 € για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
  • Στην αύξηση του αφορολόγητου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Στη μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%.
  • Στην αύξηση των δικαιούχων voucher, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα δεν σταματούν εδώ. Μπορούμε να διασφαλίσουμε ακόμη περισσότερα, εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο των πολύτεκνων οικογενειών στην αντιμετώπιση του δημογραφικούκαι είμαστε πάντα και για πάντα στο πλευρό τους.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους χρόνια πολλά με υγεία! Είθε οι Άγιοι προστάτες της πολύτεκνης οικογένειας Τερέντιος και Νεονίλληκαι τα επτά τέκνα τους, η μνήμη των οποίων τιμάται σήμερα, να προστατεύουν κάθε σπιτικό!».