- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μέτρα για την ενίσχυση του δοκιμαζόμενου κλάδου του βιβλίου ζητά ο Μάξιμος

«Η πανδημία του covid 19 έχει πλήξει σε πρωτοφανή βαθμό την παγκόσμια οικονομία. Αρκετοί κλάδοι έχουν υποστεί δραματική μείωση των δραστηριοτήτων τους και αντιμετωπίζουν ζήτημα βιωσιμότητας. Δυστυχώς, ένας από αυτούς είναι και ο κλάδος του βιβλίου. Όπως είχα, ήδη, επισημάνει δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 11Μαΐου, η επιβίωση της αγοράς του βιβλίου είναι συνώνυμη με την επιβίωση του πολιτισμού μας. Και για τούτο, η πολιτεία οφείλει να παρέμβει με ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου, ώστε να περάσει αυτή τη δύσκολη περιπέτεια. Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν, όπως αυτές που είχε καταθέσει προ μηνών ο ‘‘Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου’’και τώρα η ‘‘Διεθνής Ένωση Εκδοτών’’. Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει τις ορθές αποφάσεις που θα βοηθήσουν το βιβλίο και τους ανθρώπους που το υπηρετούν να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα».Τα παραπάνωτόνισε οπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την Αναφορά που κατέθεσε για τη στήριξη της αγοράς του βιβλίου, προς τους υπουργούς Οικονομικώνκ. ΧρήστοΣταϊκούρα, Ανάπτυξηςκ. Άδωνη Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. ΚυριάκοΠιερρακάκη, Εσωτερικώνκ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην αναφορά του ο Θεσσαλός πολιτικός καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει τις προτάσεις της «Διεθνής Ένωσης Εκδοτών»(ΙΡΑ), που του κοινοποίησε η «Ένωση Ελληνικού Βιβλίου». Για την στήριξη του κλάδου,μεταξύ άλλων, προτείνονται:

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας στην Αναφορά του ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την αξιολόγηση και την ικανοποίηση των προτάσεων της Διεθνούς Ένωσης Εκδοτώνκαι την ενημέρωσή του επ’ αυτού.