Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι αστυνομικοί γίνονται σάκος του μποξ


«Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους, καθώς η εγκληματικότητα στη χώρα τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη, κάτι για το οποίο η πολιτεία έχει άμεση ευθύνη. Υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι απαιτείται επανασχεδιασμός της αντιμετώπισης των φαινομένων της ανομίας και της εγκληματικότητας, η ανανέωση του εξοπλισμού της αστυνομίας, και η στήριξη των αστυνομικών, που πολλές φορές γίνονται σάκοι του μποξ. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη, ως αυριανή κυβέρνηση, να χαράξει μια νέα πορεία στο τομέα της δημόσιας τάξης και της προστασίας του πολίτη». Τα παραπάνω τόνισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη,  βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πολιτική προστασίας του πολίτη αλλά και ιδιαίτερα προβλήματα των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ ετέθη το πρόβλημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα με θύματα αστυνομικούς, που τραυματίζονται ή και χάνουν τη ζωή τους κατά την ώρα του καθήκοντος. Ενώ διατυπώθηκε ιδιαίτερος προβληματισμός για τις άδικες και απαξιωτικές επιθέσεις προς τις γυναίκες και τους άνδρες του αστυνομικού σώματος από διάφορες πλευρές.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το πρόβλημα του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, που στα χρόνια της κρίσης επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους αστυνομικούς. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αντικατάσταση του συστήματος «TETRA» από αναλογικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας που δεν είναι ασφαλές και αξιόπιστο.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ έθεσαν την ανάγκη για άμεση και πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο 4093/12. Ο κ. Χαρακόπουλος απαντώντας, επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ, ως κυβέρνηση, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις, να ολοκληρώσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την επιστροφή και του υπολοίπου 50% της απόφασης του ΣτΕ.

Το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ δεσμεύτηκε να αποστείλει στον κ. Χαρακόπουλο το ψήφισμα του Συνεδρίου με αναλυτική παρουσίαση όλων των θεμάτων που απασχολούν την οικογένεια των αστυνομικών.

Εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γερακαράκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Νταβούρας, κ. Γεώργιος Κουλιάκης και κ. Χρήστος Μαυραγάνης. Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο συνεργάτης του Τομέα, πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Προηγούμενο άρθρο ΘΕΣγάλα: Βραβείο για την εξυπηρέτηση πελατών
Επόμενο άρθρο Συνέδριο του Erasmus Student Network στο ΤΕΙ Θεσσαλίας