Μάξιμος : Οι εκλογές δεν έδωσαν άφεση αμαρτιών στον κ. Τσίπρα


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθεί στη βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, λόγω του μεγάλου αριθμού των παρεμβάσεων των υπουργών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η εκλογική του επιτυχία είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή Καθαρτήριο. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τη σιωπή του για το πως και γιατί βρέθηκε η χώρα με ένα νέο, τρίτο, φαρμακερό, Μνημόνιο της Αριστεράς, γιατί ξαναβυθίστηκε σε βαθιά ύφεση, γιατί ο ίδιος δεν λέει μια συγνώμη για την καταστροφική πολιτική του, που οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας; Όχι κ. Τσίπρα μπορεί οι εκλογές, που προκηρύξατε άρον άρον για να μην νοιώσει ο φορολογούμενος στη τσέπη του το χουνέρι που του ετοιμάσατε, να σας έδωσαν την νίκη, αλλά άφεση αμαρτιών δεν σας έδωσαν!.

Το Μνημόνιο Τσίπρα/Καμμένου, επειδή ακριβώς συντάχθηκε με βάση ιδεοληψίες και σκοπιμότητες βρίθει οδυνηρών προαπαιτούμενων. Προβλέπει τη λήψη μέτρων υπέρμετρης φορολόγησης επί δικαίων και αδίκων, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και εν γένει, αν εφαρμοστούν ως έχουν, όχι μόνον δεν θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη αλλά θα επιφέρουν συγκλονιστικές ανατροπές σε κρίσιμους παραγωγικούς τομείς και επαγγελματικές κατηγορίες».

Ιδιαίτερα για τους αγρότες ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με τα μέτρα τα οποία συμφώνησε να εφαρμόσει θα προκαλέσει ανυπολόγιστα πλήγματα. Για όσους ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, έρχεται τυφώνας με αύξηση της φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Οι υποσχέσεις για τα δήθεν ισοδύναμα, δεν πείθουν κανέναν. Είναι φύλλο συκής και στάχτη στα μάτια για ένα προδιαγεγραμμένο «έγκλημα» κατά της ίδιας της οικονομίας και του αγροτικού κόσμου». 

Και η δήλωση του Θεσσαλού πολιτικού καταλήγει: «Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Υπάρχει μόνον ο μακρύς δρόμος των μεταρρυθμίσεων. Μόνη επιλογή η αύξηση της πίτας, της παραγωγικότητας. Η υπέρβαση της στείρας προσκόλλησης στον κρατισμό. Η υπέρβαση ιδεοληψιών και αναχρονιστικών απόψεων που κρατούν καθηλωμένη την χώρα στην οικονομία, στην εκπαίδευση. Που υπονομεύουν τις δυνατότητες της πατρίδας και των ανθρώπων της, που οδηγούν τους νέους μας στη μετανάστευση. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση, όπως απέδειξε και το προηγούμενο διάστημα, όπως αποδεικνύεται και σήμερα, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει ανάγκη η οικονομία και ο τόπος. Και γι’ αυτό το λόγο θα αποτύχει και πάλι, και πολύ σύντομα». 

Προηγούμενο άρθρο Ομαδική εικαστική Έκθεση με θέμα : «Η Ελλάδα του Μίκη»
Επόμενο άρθρο Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στη Λάρισα - Kάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων