Ειδήσεις

Εξιχνίαση απάτης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, για απάτη.

Ειδικότερα, την 4-08-2025 το απόγευμα στη Λάρισα, άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με εργαζόμενο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και προσποιούμενος τον αστυνομικό-πελάτη, παρήγγειλε  διάφορα προϊόντα. Στη συνέχεια, ζήτησε από τον παθόντα να του παραδώσει και μία προπληρωμένη κάρτα αξίας -100- ευρώ, πείθοντάς τον να του γνωστοποιήσειτηλεφωνικά τον κωδικό εξαργύρωσηςαυτής.

Στο προκαθορισμένο σημείο παράδοσης των προϊόντων, δεν τον ανέμενε κανείς, ενώ η προαναφερόμενη κάρτα είχε εξαργυρωθεί.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η προαναφερόμενη προπληρωμένη κάρτα πιστώθηκε σε λογαριασμό του ημεδαπού δράστη.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Γ. Αναστασίου με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ Θεσσαλίας: Όχι στο κλείσιμο των Υποκαταστημάτων – Η Περιφέρεια ζητά την ενίσχυση του έργου των ΕΛΤΑ
Επόμενο άρθρο Δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κατά τον μήνα Οκτώβριο