Ειδήσεις

Μάξιμος: Αυστηρότερα κριτήρια στην επιλογή βουλευτών και ευρωβουλευτών


«Πολιτεύομαι χρόνια και οι πολίτες με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύοντάς με πρώτον σε σταυρούς προτίμησης. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό μου είναι και ένα χρέος να είμαι πάντα μάχιμος δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε δίκιο, κάθε εύλογο αίτημα τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του astra tv με την κα Βάσω Σαμακοβλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ευχή «στον ένα μήνα που έχουμε μπροστά μας θα υπάρχει μία αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με κραυγές Γιατί δυστυχώς εισερχόμαστε από ότι φαίνεται επισήμως από την Κυριακή στην προεκλογική περίοδο, με ιδιαίτερα αυξημένη τοξικότητα, με ευθύνη βεβαίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς θα επιμείνουμε στη σύγκριση και όχι στη σύγκρουση, στην οποία επενδύει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και πιστεύω ότι οι πολίτες στο τέλος της ημέρας θα έχουν την δυνατότητα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να κάνουν ορθότερες επιλογές, γιατί δυστυχώς το πάθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 μας έγινε μάθημα. Δεν είναι η αγιοποιημένη εντός εισαγωγικών, ‘‘καθαγιασμένη’’ αριστερά που για δεκαετίες δεν είχε κυβερνήσει και εμφανιζόταν ως ο ‘‘Ρομπέν των δασών’’, υπερασπιστής των αδύναμων. Τους είδαμε, τους βιώσαμε και τους πληρώσαμε πολύ ακριβά με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ».

 

Σταθερότητα ή μιζέρια το δίλημμα των εκλογών

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «έγιναν πολύ σημαντικά αυτά τα τέσσερα χρόνια. Έχουμε μπροστά μας έργο να συνεχίσουμε και για να συνεχιστεί αυτό χρειάζεται σταθερότητα. Αυτό είναι το δίλημμα που θέτουμε στους πολίτες, αν η χώρα θα πορευτεί με σταθερότητα ή αν ξανακατρακυλήσει σε μιζέρια. Η άλλη πλευρά το μόνο που προσφέρει είναι αβεβαιότητα, σύγχυση και εντέλει περιπέτεια. Με ποιον μπροστά θα πορευτούν; Με τους γνωστούς πρωταγωνιστές της προηγούμενης περιόδου, Τσίπρα-Βαρουφάκη, που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την ΕΕ και σε περιπέτεια; Και γι’ αυτό θα πρέπει στην πρώτη εκλογή να απενεργοποιήσουμε την νάρκη της απλής αναλογικής, έτσι ώστε στις 2 Ιουλίου να μπορέσει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση που είναι το ζητούμενο για τη σταθερότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τους κλυδωνισμούς και τις κρίσεις που υπάρχουν στην ευρύτερη γειτονιά μας».

 

Ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική τοξικότητα

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για μία σειρά τέτοιες υποθέσεις, βιασμών, κακοποιήσεων σεξουαλικών, για θέματα ηθικής τάξης, επιχειρήθηκε πολιτική εκμετάλλευση. Και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ βιώσαμε μία πρωτοφανή τοξικότητα, με χυδαίες επιθέσεις. Εγώ ο ίδιος, σας θυμίζω, ότι υπήρξα θύμα μιας τέτοιας απρόκλητης επίθεσης μέσα σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν συνάδελφός μου από τη Λάρισα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταφέρθηκε εναντίον μου, λέγοντας ‘‘πώς είναι δυνατόν Μάξιμε να είσαι στο κόμμα των βιαστών;’’. Βεβαίως, αργότερα μου ζήτησε συγνώμη, αλλά είναι ενδεικτικό του τοξικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα. Και βλέπουμε τώρα τις καταγγελίες αυτές που αφορούν τον ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπάρχουν βεβαίως σειρά ερωτημάτων στα οποία θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι την μια ημέρα ακούμε ότι ήταν ενήμερος ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2 χρόνια. Ακούμε από άλλους ότι πρόσφατα ενημερώθηκε. Τελικώς τι ισχύει από όλα αυτά; Δεν μπορεί στα θέματα αυτά να επιχειρείται οποιαδήποτε συγκάλυψη».

 

Αυστηρότερα τα κριτήρια επιλογής βουλευτών και ευρωβουλευτών

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ πρόσθεσε επίσης ότι «θα πρέπει να ξαναδούμε περισσότερο σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τους υποψηφίους βουλευτές και ευρωβουλευτές. Γιατί, δυστυχώς, δεν είναι μόνον η υπόθεση Γεωργούλη που επισκιάζει, που ρίχνει βαριά σκιά στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ιδιαίτερα. Γιατί είναι νωπές ακόμη οι υποθέσεις διαφθοράς, το Qatargate που αφορά και Ελληνίδα ευρωβουλευτή, την κα Καϊλή, προσφάτως αποφυλακισθείσα, ευρωβουλευτές επίσης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αλλά και στην Ελλάδα υποθέσεις που οδήγησαν στην αποπομπή βουλευτών για ζητήματα διαφθοράς. ΄Όλα αυτά θα πρέπει να μας κάνουν και ως πολίτες πιο υποψιασμένους στις επιλογές του πολιτικού προσωπικού, των υποψηφίων που επιλέγουμε, διότι πολλές φορές ξέρετε στα κριτήρια που επιλέγουμε τους πολιτικούς βαραίνει περισσότερο η αναγνωρισιμότητα, η λάμψη από τα ΜΜΕ και τελικά βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει το ποιόν κάθε υποψήφιου και καλό θα είναι λοιπόν να ξαναδούμε με αυστηρότερα κριτήρια την επιλογή των προσώπων που σταυρώνουμε την ώρα της κάλπης».

 

Προηγούμενο άρθρο Στο μικροσκόπιο το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας υπό το πρίσμα της Κλιματικής Κρίσης
Επόμενο άρθρο Εσπερινός για τη Θεομητορική Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής σε Ιερούς Ναούς του Δήμου Κιλελέρ