Ειδήσεις

Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Περιβάλλοντος, ΣΕΥΠ, Εστιών Λάρισας: Στηρίζουμε τους αγρότες


Βρισκόμαστε στο πλάι όλων των αγροτών και αγροτισσών που για ακόμη μία φορά δίνουν τεράστιο αγώνα επιβίωσης. Έναν αγώνα δίκαιο, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει χωρίς έλεος τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους εργαζόμενους αλλά και την νεολαία. Την ίδια πολιτική που σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, εφάρμοζαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι δηλαδή η πολιτική που λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και είναι εχθρική απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες τις δίκες μας και των γονιών μας.

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Ο αγώνας των αγροτών στοχεύει στην ικανοποίηση αιτημάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν την προστασία του εισοδήματος τους το οποίο βλέπουν μέρα με τη μέρα να μειώνεται εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής, των μεγάλων καταστροφών στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται, της τεράστιας ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Οι αγρότες και οι αγρότισσες που βγαίνουν στους δρόμους για ακόμη μία φορά, παλεύουν για να ζουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους. Για να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τα αιτήματα των αγροτών δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά και εμάς τους φοιτητές!

Συμπορευόμαστε μαζί με την αγροτιά γιατί στον αγώνα που δίνουν ο αντίπαλος είναι κοινός και τα προβλήματα που μας δημιουργεί είναι επίσης κοινά. Έχει αποδειχτεί ότι οι κοινοί αγώνες φέρνουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Ο κοινός αγώνας μας κάνει όλους πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική τους! Με την ίδια στάση που κράτησαν οι αγρότες απέναντι στις διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εμποδίσουν το στήσιμο των μπλόκων, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την χώρα!

Συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 6/2  στις 12:00 στο μπλόκο της Νίκαιας.

 

Προηγούμενο άρθρο Αναστοχασμός για τα πριν και μετά της Μικρασιατικής Καταστροφής - Του δρος Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο Κατάθεση αναφοράς από την Άννα Βαγενά: Προκήρυξη θέσεων τακτικών μεταθέσεων 2022