Ειδήσεις

Εορτή Ανάμνησης του Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Κρανέα


Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η  εορτή Ανάμνησης του Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς) στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στο χωριό Κρανέα του δήμου Τεμπών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 6 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ανέλυσε τις  προτροπές και τους χαιρετισμούς, που απεύθυνε με επιστολή του ο Απόστολος Παύλος προς τους Κορινθίους, γράφοντας, αγρυπνείτε, στέκεστε στην πίστη, ανδρίζεστε, κραταιώνεστε. Όλα να γίνονται σ’ εσάς με αγάπη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία συμμετείχε η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέλλα Μπίζιου, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Κ. Ζαρδούκας και Γ. Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ.  Αθ. Βλάχος και Δημ. Μαϊμάρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρανέας κ. Ιωάνν. Μήτσιου και πλήθος προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης, η Βουλευτής, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι  και οι τοπικές Αρχές, μετέβησαν στην πλατεία του χωριού, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και επισκέπτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενισχύει την οδική ασφάλεια στο Δήμο Ελασσόνας η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι Έλληνες “ακρίτες” της Δύσης