Μάξιμος : Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε αναχρονισμούς που στοίχειωσαν την παιδεία


«Η σημερινή συζήτηση γίνεται σε μια πολύ αρνητική συγκυρία. Έχουμε μπει σε έναν κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας, κυβερνητικής αναξιοπιστίας, κοινωνικής αναταραχής και εξωτερικών πιέσεων που δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξουν. Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί εκ των πραγμάτων επηρεάζουν και το κλίμα του εθνικού διαλόγου για την παιδεία». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής κατά΄την ακρόαση φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Συμμερίζομαι την επιφύλαξη των εκπροσώπων της εκπαίδευσης ο διάλογος να μην είναι προσχηματικός, αποσπασματικός και άλλοθι για επιβολή προειλημμένων αποφάσεων. Λυπούμαι διότι επιβεβαιώνονται από τα πράγματα, καθώς παράλληλα με το διάλογο ψηφίζονται ρυθμίσεις για την παιδεία και αυτό δεν είναι καλός οιωνός.
Τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση έχει γνωρίσει μεταρρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Οι περισσότεροι υπουργοί που θέλουν να περάσουν στην ιστορία ως μεταρρυθμιστές εστιάζουν την προσοχή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλά είναι εκείνα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ωστόσο, οι βάσεις μπαίνουν νωρίτερα, στην προσχολική αγωγή, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γι’ αυτό και θα έλεγα να αποφεύγουμε όλοι, και πρώτη η κυβέρνηση, μεγάλα λόγια, βαριές υποσχέσεις, με αποτέλεσμα πενιχρό αν όχι μηδενικό».
Ο κ. Χαρακόπουλος αναρωτήθηκε: «πώς αλήθεια μπορεί να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε κάθε συντηρητικό, αναχρονιστικό στοιχείο που έχει στοιχειώσει την εκπαίδευση τις τελευταίες δεκαετίες; Πώς θα υπάρξει θετική αλλαγή αν δεν αναδειχθεί στην πράξη η αξιοκρατία ως βασική αρχή επιλογής στελεχών; Πώς θα έχουμε αλλαγή νοοτροπίας αν δεν εμπεδωθεί η επιδίωξη της αριστείας, η αρετή της εργασίας και της προσπάθειας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες;». Και κατέληξε με την ευχή «μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά οι οιωνοί για το διάλογο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση μάλλον είναι αρνητικοί».

Προηγούμενο άρθρο Στο Δημαρχείο η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κέλλας : Η κυβέρνηση καταστρέφει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία