Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα


Σας καλωσορίζουμε στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα. Μια γιορτή που φέτος συμπληρώνει 56 χρόνια ζωής. Μια γιορτή που δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό γεγονός. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για τον Αμπελώνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ένα γεγονός που πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων αναδεικνύει την πλούσια οινική παραγωγή της περιοχής και προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου.

Είναι γιορτή που τιμούμε τους αμπελουργούς, τους παραγωγούς, τους οινοποιούς και όλους όσους προτιμούν τα προϊόντα μας.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να μαθαίνω φέτος πως συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των επώνυμων οινοποιών της περιοχής, δίνοντας έτσι στους χιλιάδες επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά αλλά και να γευτούν τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε οι τοπικές ποικιλίες να κατακτήσουν τη χώρα και την υφήλιο όπως και συμβαίνει.

Ξέρετε, η φετινή γιορτή, όπως και οι αντίστοιχες των τελευταίων πέντε ετών, γίνονται σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, την οικονομία, σε μία περίοδο που οι πολίτες έχουν υποστεί ζημιά.

Αυτή η περίοδος που βιώνουμε στη χώρα μας, έχει αναδείξει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για τους πολίτες τις αδυναμίες του παραγωγικού μοντέλου πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η  οικονομία μας, οι οποίες γιγαντώθηκαν μέσα από τις στρεβλώσεις δεκαετιών.

Εδώ όμως, στην περιοχή του Αμπελώνα και του δήμου Τυρνάβου, δίνεται μία ηχηρή απάντηση, μία λύση στον μεγάλο γρίφο του πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία ανάπτυξης. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας μέσα από τον πρωτογενή τομέα και επιστρατεύοντας το γνήσιο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, μπορούμε ξανά να θέσουμε σε σωστή τροχιά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Και αυτό θα γίνει κατ’ αρχάς μόνον εάν ο θεμελιώδης πρωτογενής τομέας κάνει το άλμα εκείνο που χρειάζεται. Ένα άλμα, μεγαλύτερο από το κενό που δημιούργησε η κρίση.

Όλοι εσείς λοιπόν απόψε, που με το μόχθο σας προσφέρετε στην πραγματική οικονομία της πατρίδας μας, έχετε κάνει αυτό το άλμα και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση. Μοντέλο προς αντιγραφή.

Σας συγχαίρω γι’ αυτές σας τις αδιάκοπες και σθεναρές προσπάθειες να δείτε τις επιχειρήσεις σας να προοδεύουν. Τις έχουμε ανάγκη, γιατί μόνον έτσι η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι γερά στα πόδια της.

Θέλω να ξέρετε τέλος, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια πως βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προσφέρει στον εθνικό πλούτο και στην κοινωνία. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

Προηγούμενο άρθρο 514.700Ε θα μοιραστούν οι μεταφορείς μαθητών στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Νέα Σεμινάρια Μελισσοκομίας από την Open Mellon