Η εισήγηση της Ρένας Καραλαριώτου στο Δημοτικό Συμβούλιο


Ζητήσαμε , όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης – πλην της ΛαϊκήςΣυσπείρωσης – την έκτακτησύγκληση του ΔημοτικούΣυμβουλίουλόγω της κρισιμότητας των στιγμών  που περνάει η πατρίδα μας

Ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί ως Έθνος βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις και σε αυτή την κρίσιμη για το Έθνος μας συγκυρία , πιστευουμε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να παρακολουθεί  αδρανής τις εξελίξεις

Ζητήσαμε την σύγκληση του ΔΣ – κάτι που έπρεπε να το κάνει η ίδια η Δημοτική Αρχή –  γιατί οι δημότεςμας, όπως και όλοι οι Έλληνες ,  ζουν έκτακτεςκαταστάσεις μετα την ανακοίνωσηδιενέργειας του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5/7/2015 και το κλείσιμο των τραπεζών . Και είναι καθήκον μας –καθήκον του ΔΣ και πρωτίστως της ΔΑ που διοικεί – να στηρίξουμε , στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας , τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους , να σταθούμε δίπλα τους .

Κυριες και Κυριοι,

Η  ΕλληνικήΚυβέρνησης μετα την αδυναμίαεπίτευξης μιας βιώσιμηςσυμφωνίας με τους εταίρους , αποφάσισε , με ΠράξηΝομοθετικούΠεριεχομένου , το κλείσιμο των τραπεζών , τον περιορισμόανάληψηςμετρητών στα ΑΤΜ , τον περιορισμό στις κινήσειςκεφαλαίων . Το αποτέλεσμααυτής της απόφασης το ζούμεόλοι .

▪ <ουρέςαναξιοπρέπειας> των Ελλήνων στα ΑΤΜ .  στις <ουρές>των συνταξιούχων , που δεν πήραν την σύνταξη τους παρα ένα μικρόποσό . Τη σύνταξη που είναι ο μόχθος χρόνων . Τη στιγμή μάλιστα που ο κ.Βαρουβακης δηλώνει < ότι είναι ανάρμοστο , προσβλητικό  να περιμένει ο ίδιος στην ουρά των ΑΤΜ  >

▪ <ουρές> στα βενζινάδικα και στα σούπερμαρκετ

▪ και κυριως , ακύρωση κάθε επιχειρηματικήςδραστηριότητας  , που οδηγεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεων  , πουοδηγεί στην απόλυσηεργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας.

Κυρίες και κύριοι

Διεκδικούμε ένα καλύτεροαύριο για τους πολίτες αλλά είναι σίγουρο ότι αυτό δεν μπορεί να προκύψει σε συνθήκες Εθνικού διχασμού . Και η πρόσφατη ιστορία μας περιέχει επαρκή παραδείγματα για το τι έχει συμβεί , όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός .

Ως παράταξηδεν θα συμμετέχουμε στο <παιχνίδι> του διχασμού .

Ζητούμε να επικρατήσει η σύνεση και  η ενότητα.

Η ακύρωση του Δημοψηφίσματος θα ήταν μα επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση , της σύνεσηςκαι της ενότητάς – ενός Δημοψηφίσματος που κατά την γνώμη μας δεν έχει περιεχόμενο πλέον, μετα και την νέαπρόταση των θεσμών , την νέαπρόταση της Κυβέρνησηςαλλά και τη λήξη του προγράμματος

 

 

Συνεπώς , στο πλαίσιοτης προετοιμασίας για  αντιμετώπιση πιθανών ραγδαίων εξελισσόμενων δραματικών καταστάσεων, ο ΔήμοςΛαρισαίωνπρέπειάμεσα:

  1. να εγγυηθεί  την ασφάλεια , την  κοινωνική συνοχή, την διατροφική επάρκεια και την επαρκή Υγειονομική κάλυψη των δημοτών μας  .

 

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ να αποφασίσει, καταρχήν μέχρι 31/7/2015, και ανάλογα αν απαιτηθεί και κριθεί ανάγκη να παραταθεί,
  • την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών από το Δήμο σε επίπεδο δημοσίων αγαθών (νερού, αποχέτευσης, καθαριότητας) χωρίς διακοπή σε καμία περίπτωση σε κανέναν
  • την μη ύπαρξη αναγκαστικών μέτρων για την απαίτηση είσπραξης χρεών προς το Δήμο από κάθε Δημότη
  • την απαίτηση ως Δήμος για λογαριασμό όλων των δημοτών προς κάθε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και αγαθών (Αερίου, Τηλεφωνίας, Μεταφορών) να ενεργήσει ανάλογα με το Δήμο και, να μη διακόψει την παροχή αλλά, και να μην προβεί σε αναγκαστικά μέτρα

 

Κυριες κι Κυριοι ,

Σε αυτή συνεδρίαση και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ,   είμαστε όλοι υποχρεωμένοι  , να τοποθετηθούμε ανοικτά αν είμαστε υπερ ή κατά της Ευρώπης .

Η Ελλάδα , γνωρίζουμεόλοι , ότι βρίσκεταιγεωγραφικά  σε μια<δύσκολη>περιοχή .  Η Ελλάδα  με την συμμετοχή της  στην ΕυρωπαϊκήΈνωση, ελαχιστοποίησε τους Εθνικούς κινδύνους , που προκύπτουν λόγω της γεωγραφικής της θέσης .

Η συνέχισητης συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕυρωπαϊκήΟικογένειαεπιβάλλεται για λόγουςπρωτίστωςΕθνικούςαλλά και για λόγουςοικονομικούς και κοινωνικούς .

Εθνικούς γιατί εξωθώντας την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής  Ένωσης  εκθέτουμε την πατρίδα μας σε κίνδυνο .

Οικονομικούς γιατί δεδομένων των οικονομικών μας συνθήκων ως χώρα , μοναδική πηγή χρηματοδότησης είναι η ΕυρωπαϊκήΚεντρικήΤράπεζα και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ( το ΕΣΠΑ) για ανάπτυξη , για στήριξη των αγροτών , των επιχειρήσεων , των ανέργων.

Κοινωνικούς γιατί,  για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας  τα  μοναδικά διαθέσιμα χρήματα είναι τα ευρωπαϊκά χρήματα .

Έγινανλάθη από την Ευρωπαϊκήένωση  ? Η άποψη μας είναι ναι,  βεβαίως και εγιναν .

Έγινανλάθη από τις Ελληνικέςκυβερνήσειςμέχρι και σήμερα ? Η άποψη μας είναι ναι , βεβαίως και έγιναν .

Λάθη, βεβαίως που τα πληρώσαμε- σκληρά – όλοιεμείς.

Εάν όμως σήμερα, μέσα στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε μια κρίση, έξω από την Ευρώπη δεν υπάρχει παρά η απόλυτη καταστροφή.

Σήμερα,  είτε ηθελημένα , είτε άθελα  ,  αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της  πατρίδας μας  και υπονομεύεται η παραμονή  μας στην Ευρωζώνη και αυτό συμβαίνει σε  συνθήκες σχεδόν εμφυλιοπολεμικές μεταξύ των Ελλήνων.
Ας  μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διχάσει.
Θέλουμε να τελειώνουμε με αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές.

Πολιτικές χωρίς σχεδιασμό, και χωρίς σαφή πορεία για το αύριο.

Πολίτικες που αποθεώνουν το <βλέποντας > και <κάνοντας >
Γι’ αυτό ζητούμε τώρα μια καλύτερη συμφωνία, όχι μια απόδραση  από τις διαπραγματεύσεις.

Ζητούμε να μην πάμε σε αχαρτογράφητα νερά, ζητούμε να μην πάμε στην καταστροφή . ΝΑΙ ζητούμε να μείνουμε ΕΥΡΩΠΗ
 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για τις πολιτικές εξελίξεις
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο ΟΧΙ