Πρωτοβουλία Λάρισας στήριξης του ΟΧΙ


Όσοι υπογράφουμε, διαπιστώσαμε ότι μετά από τετράμηνη διαπραγμάτευση με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ –και ενώ διαφαινόταν δήθεν πρόθεση των θεσμών να προχωρήσουν σε μια έντιμη συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση πιέστηκε να υπογράψει “μνημονιακή συμφωνία” νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, ως γενναιόδωρη χειρονομία των εταίρων -δανειστών.

Η πρόκληση των θεσμών να επιβάλλουν ετσιθελικά τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας που απέρριψε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές συνιστά πράξη τιμωρητική σε βάρος μιας ιστορικής χώρας. Αυτή η πράξη αποπνέει τη λογική μιας αποικιοκρατικής παράδοσης της Ευρώπης, η οποία συντηρείται στα μυαλά της καθεστωτικής ελίτ των θεσμών της ενωμένης  Ευρώπης.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να απορρίψει το τελεσίγραφο των θεσμών και να προτείνει δημοψήφισμα, αποτελεί επιλογή αντίστασης στην ταπείνωση του ελληνικού λαού.

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου συνιστά άσκηση δημοκρατικού δικαιώματος, αναγκαία ως απάντηση στο έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία των θεσμών της ΕΕ.

Καλούμε τους πολίτες να απαντήσουν ΟΧΙ/Δεν εγκρίνεται η συμφωνία πρόταση

“συνέχεια του μνημονίου”. Η περήφανη στάση των πολιτών θα συμβάλλει καταλυτικά στη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για σύναψη έντιμης συμφωνίας. Στις 5 Ιουλίου οι πολίτες δίνουν αποστομωτική απάντηση, όπως αρμόζει σ’ έναν κυρίαρχο λαό, αντιπαλεύοντας την εκστρατεία πανικού που έχουν κιόλας εξαπολύσει οι υποστηρικτές της άνευ όρων παράδοσης της χώρας στα κελεύσματα των ισχυρών.

Με το ΟΧΙ διεκδικούμε απομείωση του χρέους, επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις λύσεις στα χρόνια προβλήματα για την ελάφρυνση των κατώτερων στρωμάτων της κοινωνίας και την επιβάρυνση των εχόντων.

Προηγούμενο άρθρο Διάψευση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την κ. Σουλούκου
Επόμενο άρθρο Δυνατότητα κατάθεσης μετρητών από Επιχειρήσεις & Ιδιώτες και ανοιχτά Καταστήματα