Χαρακόπουλος: Κάναμε μια αρχή στη διόρθωση των αδικιών


Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρευρέθη στους εορτασμούς για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιο Αρτέμιο, στη Λάρισα, όπου συνεχάρη αξιωματικούς και μέλη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για τις υπηρεσίες και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ήθελα να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες αστυνομικούς για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, σε καιρούς δύσκολους και ταραγμένους. Με το έγκλημα να έχει βιαιότερα χαρακτηριστικά, και γενικώς την παράνομη δραστηριότητα να παίρνει πολλαπλές μορφές, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών.

Οι επιτυχίες της αστυνομίας είναι αλλεπάλληλες και πολλές φορές με κόστος τις ζωές αστυνομικών, που μπαίνουν στη φωτιά, αφοσιωμένοι στο καθήκον τους.

Γι’ αυτό και η πολιτεία, οφείλει να βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας. Να σας παρέχει τη δυνατότητα να ασκείται το έργο σας με τον αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε σύγχρονη εκπαίδευση.

Παράλληλα, οφείλει το κράτος να εξασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τα μέλη του σώματος της αστυνομίας. Με αποδοχές που να ανταποκρίνονται στην προσφορά τους. Αναμφίβολα, οι αστυνομικοί ήσαν από τις επαγγελματικές αυτές κατηγορίες, που στα χρόνια της κρίσης, καταγράφηκαν εις βάρος τους αδικίες. Κάτι που αναγνώρισε εξαρχής αυτή η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και υπήρξαν δεσμεύσεις για διόρθωση και αποκατάσταση, μόλις θα το επέτρεπαν οι δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Ήδη μια πρώτη διόρθωση έχει αποφασιστεί και σε λίγες ημέρες θα εφαρμοστεί και στην πράξη. Δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Είναι, όμως, μια αρχή. Με προϋπόθεση την πολιτική σταθερότητα και την άσκηση ρεαλιστικής πολιτικής, θα υπάρξει και συνέχεια.

Και πάλι εύχομαι σε όλα τα μέλη της οικογένειας της αστυνομίας υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν να επιτελούν με την ίδια επιτυχία το έργο τους».

Προηγούμενο άρθρο Στον Καλογιάννη Μηχανικοί και ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθρο Επαναληπτική τακτική Γ.Σ. για την ΑΔΕΔΥ Λάρισας