Tags: , ,

Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας

Χωρίς ατμοσφαιρική επιβάρυνση  είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού  που είναι εγκατεστημένος στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια  pm 10 κατέγραψαν στις 31 Αυγούστου μέσο όρο τιμών 30 μg/m3 και την 1η Σεπτεμβρίου    μέσο όρο  τιμών 33 μg/m3.

Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

Tags: , ,

Κ. Σκριάπας: Η αξιοποίηση του Ολύμπου στη μάχη της περιφερειακής ανάπτυξης της Θεσσαλίας

Όπως είναι παγκόσμια αποδεκτό, οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όχι μόνο πρέπει να προστατεύονται από την κεντρική εξουσία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις οργανώσεις  της Κοινωνίας των πολιτών και τους απλούς πολίτες, αλλά παράλληλα, να αξιοποιούνται, έτσι ώστε να δημιουργούν αναπτυξιακή προοπτική στις περιοχές αυτές, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

Αυτό το παράδειγμα το έχουμε δει σε χιλιάδες περιοχές της υφηλίου και σε όλες τις ηπείρους.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες ,αλλά και τον τρόπο ανάπτυξης στην Ελλάδα, οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κρίσης σε εθνικό επίπεδο , με τη δημιουργία σταθερών δομών ,που να ισχυροποιούν τις τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων, που να ενισχύει την εθνική οικονομία και το ΑΕΠ της χώρας, δεν μπορεί πάρα να ξεκινήσει από την ανάπτυξη της περιφέρειας και του πρωτογενούς τομέα.

 

Η περίπτωση του Ολύμπου

 Στη Θεσσαλία, σε ποσοστό 2/3,  είναι ενταγμένος ο μυθικός Όλυμπος , που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο της φύσης  και προφανώς αποτελεί ένα πολύ δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή , αφού συνδυάζει παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα , άγρια  φυσική ομορφιά, μοναδική πανίδα και χλωρίδα και αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων απαιτητικών φίλων της Φύσης, απ’ όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, στις πλαγιές του , παράγονται εξαιρετικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (αμπελώνες, οπωροφόρα δένδρα, αρωματικά και φαρμακευτικά  φυτά κ.ά. ), ενώ εκτρέφονται εκατοντάδες χιλιάδες αιγοπρόβατα  (από εδώ προέρχεται το περίφημο ΠΟΠ προϊόν Αρνάκι-Κατσικάκι Ελασσόνας) και παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής φέτας , τη μοναδική Φέτα Ελασσόνας, που είναι περιζήτητη στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Για να συνεχίσει να προσφέρει αυτά ο Όλυμπος στους κατοίκους της παρολύμπιας περιοχής, θα πρέπει να προστατευτεί από αλόγιστες παρεμβάσεις και κάθε ενέργεια να είναι προς την κατεύθυνση μόνο της αειφορίας του περιβάλλοντός του.

Πρέπει  να προστατευτεί από την αλόγιστη και καταστροφική βόσκηση, τη λαθροθηρία, την παράνομη υλοτομία και πρέπει να οριστούν οι χρήσης γης .

Η πορεία της περιοχής και η οικονομική βιωσιμότητά της, είναι μονόδρομος και  εξαρτάται από την προστασία του Ολύμπου, την ενίσχυση βιολογικής κτηνοτροφικής και γεωργικής παραγωγής δηλ. από τα Brand Names Φέτα Ελασσόνας, Αρνάκι-Κατσικάκι Ελασσόνας ,τσάϊ Ολύμπου κλπ  ,τις πιστοποιήσεις όλων των προϊόντων που παράγονται στον Όλυμπο με ειδικό  σήμα ποιότητας «ΟΛΥΜΠΟΣ» ,την τυποποίησή τους ,έτσι ώστε να μπορούν να μπουν σε κάθε αγορά ,εντός ή εκτός Ελλάδος ,με νέες ετικέτες ,την αναζήτηση νέων αγορών με σύγχρονα εργαλεία Marketing και φυσικά την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού  (π.χ. οικοτουρισμού, αγροτουρισμού , ορειβατικού , περιπατητικού τουρισμού, αεροπτερισμού  και όλων των αθλημάτων βουνού).

Η προστασία του Ολύμπου

Ο προστατευμένος Όλυμπος, θα ανοίξει νέες αγορές στα προϊόντα και θα βοηθήσει να αναπτυχθεί εύκολα ο ορειβατικός τουρισμός και τα αθλήματα βουνού, δηλ. θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα ,έτσι ώστε να είναι εφικτή η παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους και γιατί όχι να φέρει τους νέους πίσω στην περιοχή.

Ο Όλυμπος , μέσα από την ίδια την προστασία του ,ως χώρου ιδιαίτερου φυσικού κάλους , μπορεί να  μετατραπεί σε αγαπημένο τόπο προορισμού, αποτελώντας από μόνος του ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο και έναν χώρο ,όπου όλα θα είναι ελεγχόμενα, όλα θα είναι συντεταγμένα και όλα θα λειτουργούν με κανόνες.

Από αυτά που όλοι ξέρουμε, οι αγορές που θα επιβιώσουν στο μέλλον  και θα προσελκύουν πελάτες ,θα είναι αυτές που σέβονται το περιβάλλον και το προστατεύουν ,που λειτουργούν με καθεστώς αειφορίας ,  που παράγουν βιολογικά και ποιοτικά προϊόντα  με Ονομασία Προέλευσης και είναι αυτές που σέβονται τον «πελάτη-καταναλωτή» ,προσφέροντας σεβασμό και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Δημιουργία εθνικής στρατηγικής –Αξιοποίηση Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού

Για να μετατραπεί ,λοιπόν, ο Όλυμπος , σε ένα ισχυρό Brand ,που θα αποτελεί συνώνυμο της μοναδικότητας και της ποιότητας, απαιτείται η χάραξη μιας σοβαρής και συντεταγμένης εθνικής πολιτικής προστασίας και ανάδειξής του (που μέχρι σήμερα δεν υπήρξε) και που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις τοπικές κοινωνίες και την παγκόσμια αγορά.

Απαιτείται η δημιουργία ενός – στοχευμένου για τον Όλυμπο- στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου (ανάλογου του προγράμματος «Πίνδος»), ως αποτέλεσμα συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης ,των Περιφερειών  Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας ,των παρολύμπιων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών , με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (Εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, Leader κ.ά.), που θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές.

Σε ότι αφορά τον Θεσσαλικό Όλυμπο, αναξιοποίητες παραμένουν, εδώ και δεκαετίες  οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού Ολύμπου, για τις οποίες ,από το 2011 ,έγιναν παρεμβάσεις του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών «Περραιβία» ( Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών, με μέλη συλλόγους απ ‘ όλο τον κόσμο), με την πρόταση να παραχωρηθούν από το Υπουργείο Παιδείας στον Δήμο Ελασσόνας (γεγονός που συνέβη το έτος 2014)  και να μετατραπούν σε Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου και σε Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Βουνού, προοπτική με την οποία , τότε , όλοι συμφώνησαν και που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έγινε εφικτή.

Πέρα από αυτό, το Δίκτυο «Περραιβία» έχει προτείνει τη δημιουργία τριών ορειβατικών καταφυγίων στον ΝΔ Όλυμπο, μέσω των ΠΕΠ, που μαζί με το ορειβατικό κέντρο Κοκκινοπηλού ,  μπορούν ,αν αξιοποιηθούν σωστά , να δώσουν ώθηση, όχι μόνο στην ανάπτυξη της ορειβασίας ,αλλά και του ορειβατικού τουρισμού, στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω ,αλλά και πολλά άλλα, θα πρέπει να είναι το ζητούμενο της στενής συνεργασίας ,όλων των εμπλεκόμενων Φορέων (κυβέρνηση, περιφέρειες ,δήμοι, πολίτες) για την δημιουργία μιας  συγκεκριμένης και ξεκάθαρης αναπτυξιακής πολιτικής ,που θα λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον, την  επιχειρηματικότητα, την απασχόληση των νέων, την παραγωγή μοναδικών πιστοποιημένων προϊόντων και τη δημιουργία εισοδήματος στον τοπικό πληθυσμό.

Αυτό θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μιας  σοβαρής πολιτικής, που θα καταλήγει σε συγκεκριμένο και ορατό αποτέλεσμα, από το οποίο οι εξουσίες θα κριθούν  : την ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής και την πραγματική ευημερία των κατοίκων ! Όχι με την ευημερία των λόγων , αλλά των έργων!

 

Από τον Κων. Σκριάπα, Οικονομολόγου, Συμβούλου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας-Προέδρου του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

 

Tags: , ,

Δήμος Τεμπών: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου χρόνου θητείας

Πέρασε ο πρώτος χρόνος της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής του δήμου Τεμπών. Ένας χρόνος συνεχούς προσπάθειας, εντάξεως νέων έργων, προσφοράς, δίπλα στον εργαζόμενο, στον οικογενειάρχη, στον άνεργο, στον επιχειρηματία, αληθινής και ειλικρινούς σχέσης με τους δημότες μας, τιμώντας στο ακέραιο την ξεκάθαρη εντολή τους.

Υποδεχόμαστε τον δεύτερο χρόνο της θητείας μας με μεγαλύτερη εμπειρία και μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού, ανεβάζοντας ακόμη ψηλότερα τον ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε την προσφορά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Tags: , ,

Ενημέρωση-κάλεσμα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρη για όλους μας και ιδιαίτερα για το επάγγελμά μας καταφέραμε πολλά. Πολλοί περισσότεροι καταλάβαμε την κρίσιμη σημασία του Σωματείου ειδικά τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε, αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης ήταν η δημιουργία του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Είναι σημαντικό ότι στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών που έχουμε βρεθεί σήμερα καταφέραμε να βγούμε μπροστά και να μη διαλυθούμε μπροστά στις δυσκολίες. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα Σωματεία του κλάδου μας που δεν έχουν ξαναγίνει. Φέραμε τα αιτήματά μας στο προσκήνιο, στριμώξαμε την Κυβέρνηση.

Μπορεί να μην κερδίσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας, να είχαμε μόνο κάποιες μικρές κατακτήσεις, όμως έγινε κάτι πιο σημαντικό. Ενωθήκαμε σαν κλάδος, βρεθήκαμε πίσω από το πανό του Συλλόγου μας σε μαζικές κινητοποιήσεις που τράβηξαν τα βλέμματα όλων, που άνοιξαν τη συζήτηση στον κλάδο, που έφεραν πολλούς συναδέλφους στο Σωματείο να συζητούν την οργάνωση και τα αιτήματά μας. Ενωθήκαμε, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που άφησε αστήρικτη την πλειοψηφία του κλάδου. Ενωθήκαμε, απέναντι στον πραγματικό μας εχθρό, απέναντι στα επενδυτικά σχέδια, στα μεγάλα ιδρύματα και τις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν.

Ενωθήκαμε, με τη μουσική μας στις 21 Μαΐου, στις 21 Ιουνίου, στις 8 Ιουλίου, στις 28 Αυγούστου μαζί με άλλους εργαζόμενους, φορείς και σωματεία της πόλης! Φωνάξαμε να μην πληρώσουμε εμείς ξανά τη νέα κρίση, διαδηλώσαμε με τις νότες του αγώνα. Τραγουδήσαμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της χώρας μας, της Ευρώπης, της Αμερικής που αντιστέκεται σε ένα σύστημα που «δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε». Ενωθήκαμε και ενωνόμαστε στην αλληλεγγύη, δεν αφήσαμε και δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όλοι μαζί μια γροθιά απαιτούμε από τις διοικήσεις των Δήμων και της Περιφέρειας να διασφαλίσουν να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανένα συνάδελφο, .

Τώρα είναι η ώρα να βγουν συλλογικά συμπεράσματα από τη δράση μας, για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έρχονται. Είναι καθήκον μας να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας την «επόμενη μέρα», που ήδη βιώνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο. Μπροστά μας είναι οι επιδιώξεις που σχεδίαζαν για χρόνια Κυβερνήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δύναμη για εμάς είναι η βαθύτερη κατανόηση των σχεδιασμών που ετοιμάζουν απέναντι σε όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει. Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα στο επάγγελμά μας. Είναι αναγκαία η συζήτηση και η προετοιμασία μας για τις μεγάλες αλλαγές και δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Είμαστε αισιόδοξοι με τη μεγάλη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας. Η αγωνιστική του γραμμή και η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων έχουν στριμώξει την Κυβέρνηση. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη με περισσότερο ενθουσιασμό και μαζικότητα. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας.

Μπροστά μας έχουμε την πανελλαδική – πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση σταθμό στις 10 Σεπτέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/09 ΩΡΑ 21.00

Στο αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά.

 

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, Λάρισα 2/9/2020

Tags: ,

Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις σίτισης

Ενημερώνουμε τους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες,  που δεν υπέβαλαν  αίτηση σίτισης για το ακ. έτος 2020-2021,  ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://merimna.uth.gr)  άνοιξε ξανά την Τρίτη  1 Σεπτεμβρίου 2020  και θα παραμείνει ανοιχτή έως  και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 για να υποβάλουν αίτηση.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αιτήσεων Σίτισης από ηλεκτρονικό υπολογιστή εκτός δικτύου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν χρήση του Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN).

Επίσης ενημερώνουμε τους φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση σίτισης και η αίτησή τους εμφανίζεται με «εκκρεμότητες», θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν  προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων.

Tags: , ,

Γ. Λαμπρούλης: Να ανακληθεί η κατάργηση της Γ’ Λυκείου σε 7 Λύκεια του Νομού Λάρισας

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προχωρεί στην κατάργηση της Γ’ τάξης Λυκείου σε 7 λύκεια του Νομού Λάρισας με πρόφαση τον μικρό αριθμό μαθητών.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αναστάτωση στους μαθητές και στους γονείς τους, οι οποίοι είναι ήδη σημαντικά επιβαρυμένοι τόσο με τις απαιτήσεις που έχει η τελευταία χρονιά στην πορεία προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και με τις συνθήκες που θα επικρατούν σε φάση έξαρσης της πανδημίας. Συνθήκες που απαιτούν για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τον περιορισμό των μαθητών σε κάθε τμήμα και όχι την αύξηση, όπως θα γίνει αντικειμενικά στις τάξεις που θα μεταφερθούν οι μαθητές.

Συγχρόνως η κατάργηση των τμημάτων σημαίνει ότι οι μαθητές θα μετακινηθούν στις έδρες των δήμων τους και θα υποβληθούν σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, απώλεια περισσότερου χρόνου, αλλά και κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Αντίστοιχα η κατάργηση της τελευταίας τάξης του λυκείου ενδέχεται να οδηγήσει πιθανόν στην φυγή των μαθητών μικρότερων τάξεων των λυκείων, προκειμένου να αποφύγουν την αλλαγή σχολείου στην τελευταία τάξη.

Μαθητές, γονείς και φορείς των περιοχών που θα εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου απαιτούν να μην καταργηθεί κανέναν τμήμα της Γ Λυκείου και να αποσυρθεί η απόφαση ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα συγκεκριμένα τμήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να ανακληθεί η με αρ. 105342/Δ2/12-8-2020 απόφαση του Υπουργείου όπου προωθεί την κατάργηση της Γ’ Λυκείου σε 7 Λύκεια του Νομού Λάρισας.

Tags: , ,

Ανακατασκευάζονται τα γήπεδα της Αγιάς και της Μελιβοίας

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών γηπέδων της Αγιάς και της Μελιβοίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».  Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και η σύμβαση υπογράφηκε  στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού από το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον ανάδοχο,  παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Τεχνικών Έργων Στέλιου Δημότσιου και του Αντιδήμαρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας του Δήμου Αγιάς Πέτρου Μπαρμπέρη.

«Ένα σημαντικό αθλητικό έργο που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, ξεκινά στο Δήμο Αγιάς. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα προχωράμε σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των γηπέδων της Αγιάς και της Μελιβοίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πλέον η Αγιά αποτελεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Έχει ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο και σύντομα αποκτά ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα νέο βοηθητικό γήπεδο 5χ5. Επίσης αναμένεται να τοποθετηθεί και νέο ταρτάν στίβου προκειμένου τα παιδιά της Αγιάς και της ευρύτερης περιοχής να βρίσκουν διέξοδο στο αδιέξοδο που βίωναν μέχρι σήμερα στα αθλήματα του στίβου.  Ενώ θα πραγματοποιηθούν και εργασίες συντήρησης στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μελιβοίας ώστε να γίνει λειτουργικό και ασφαλές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Υπογράφουμε μια σύμβαση με τον Περιφερειάρχη και τον ανάδοχο για την ανακατασκευή των γηπέδων της Αγιάς και της Μελιβοίας. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι αυτή την στιγμή με τις δυσκολίες που περνάμε είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μια συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες που οδηγεί σε έργα. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου της Αγιάς, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να επισημάνω ότι χωρίς αυτή τη συνεργασία ο Δήμος Αγιάς θα είχε λιγότερα έργα. Οι μικροί Δήμοι έχουν μεγάλο πρόβλημα κυρίως με το στελεχιακό δυναμικό. Με την εντολή του Περιφερειάρχη και με τη θέληση των παιδιών της Τεχνικής Υπηρεσίας ο Δήμος Αγιάς ετοιμάζει, εντάσσει και υλοποιεί έργα. Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έχουμε μια μακρά και αποτελεσματική συνεργασία. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα κάθε φορά να παρουσιάζουμε κάτι καινούργιο και να βρισκόμαστε σε μια επαγρύπνηση και συνεργασία για το καλό του τόπου και της περιοχής. Είναι σίγουρο ότι η περιοχή της Αγιάς μετά από λίγα χρόνια θα είναι εντελώς διαφορετική με την απόλυτη παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας» τονίζει ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Το έργο

Οι εργασίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο της Αγιάς είναι οι εξής:

 

 • Ανακατασκευή χλοοτάπητα
 • Κατασκευή νέου ταρτάν στίβου
 • Κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου 5χ5
 • Δίκτυο αποστράγγισης
 • Δίκτυο άρδευσης
 • Ανακατασκευή αποδυτηρίων
 • Νέα περίφραξη γηπέδου και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων
 • Νέα εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού

 

Οι εργασίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο της Μελιβοίας είναι οι εξής

 

 

 • Κατασκευή τοίχος αντιστήριξης και προστασίας
 • Επισκευή και συντήρηση των βοηθητικών χώρων του γηπέδου

 

Tags: , ,

Κέλλας: Να διατηρηθούν οι λυκειακές τάξεις στα σχολεία του Nομού

Τη διαβεβαίωση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι εποικοδομητική, ποιοτική και ασφαλής, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, έλαβε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησε με την κ. Κεραμέως για τις συνθήκες ομαλής έναρξης της νέας χρονιάς και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Υπουργός Παιδείας τον διαβεβαίωσε ότι έχουν προβλεφθεί -και ήδη υλοποιούνται- όλα τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «η σχολική χρονιά θα είναι καλή και ασφαλής για όλους».

Ενημέρωσε, ακόμη, τον κ. Κέλλα για την ολοκλήρωση 4500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και την έγκαιρη πρόσληψη -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Κατά τη συνάντηση Κεραμέως -Κέλλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, καθώς το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει επιπλέον πιστώσεις, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Λειτουργία λυκειακών τάξεων σχολείων του Νομού

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία των λυκειακών τάξεων σε 7 σχολεία του Νομού Λάρισας, ανέλυσε για μία ακόμη φορά -είχε προηγηθεί σχετική τηλεφωνική επικοινωνία- ο Χρήστος Κέλλας στην Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Ο κ. Κέλλας, ο οποίος έγινε αποδέκτης ανάλογων με της Τσαριτσάνης διαμαρτυριών κι από άλλες περιοχές, όπως το Αρμένιο, ο Πλατύκαμπος, η Κοιλάδα, η Αγιά, το Συκούριο και το Μακρυχώρι, τόνισε στην Υφυπουργό την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας των ολιγομελών λυκειακών τάξεων, στην ιδιαίτερη -λόγω κορονοιού- σχολική χρονιά, επισημαίνοντας τη διασφάλιση του ρόλου του δημόσιου σχολείου, που μάχεται τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά.

Η Υφυπουργός απάντησε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, τόσο με τη μετακίνηση μαθητών από τις περιοχές τους, όσο και τους ιστορικούς λόγους που χαρακτηρίζουν κάποιες σχολικές μονάδες. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι μετά από σύσκεψη που θα γίνει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του.

Χρ. Κέλλας

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με ικανοποίηση ενημερώθηκα από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, που στοχεύει σε μια ομαλή και πετυχημένη  εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι πεπεισμένος ότι, όλοι μαζί, Πολιτεία- εκπαιδευτικοί -γονείς και μαθητές, θα διασφαλίσουμε ότι το φετινό ταξίδι στη γνώση θα είναι εποικοδομητικό, δημιουργικό και ασφαλές. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έβαλε εγκαίρως τις βάσεις προς την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας, σε πρωτόγνωρες, μάλιστα, υγειονομικές συνθήκες. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι σε μια ιδιαίτερη χρονιά, με μεγάλες προκλήσεις, θα ανταποκριθούν στην κοινωνική τους αποστολή, αλλά και στους γονείς για την ωριμότητα, που συνεχίζουν να επιδεικνύουν.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχα με την κ. Ζαχαράκη, για τη διατήρηση των λυκειακών τάξεων σε σχολεία του νομού μας, η υφυπουργός δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης  λύσης στο πρόβλημα που έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση σε δεκάδες οικογένειες. Ευελπιστώ ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα είναι προς θετική κατεύθυνση».

Tags: ,

Άρχισαν οι εγγραφές στη Μουσική Σχολή Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ

Άρχισαν οι εγγραφές στη Μουσική Σχολή Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ για το σχολικό έτος 2020 – 2021 και σε όλα τα τμήματά της. Μουσικοκινητική, για παιδιά ηλικίας 2,5 έως 4 χρονών συνοδεία γονιού.

Μουσική Προπαιδεία, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, νήπια-προνήπια. Προωδειακή, για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, Α’,Β’,& Γ’ Δημοτικού Σχολείου.

Κλασική Μουσική (Ευρωπαϊκή) , πιάνο,  κιθάρα,  φλάουτο,  βιολί,  κλαρινέτο, σαξόφωνο, ευρωπαϊκά κρουστά,  ακορντεόν  και  μονωδία.

Παραδοσιακή Μουσική , παραδοσιακά κρουστά.

Μοντέρνα Μουσική , ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, αρμόνιο, ντραμς, έντεχνο & σύγχρονο τραγούδι.

Ανώτερα Θεωρητικά , ωδική, ειδικό αρμονίας,  αντίστιξη,  φούγκα  και

Προετοιμασία Πανελλαδικών Εξετάσεων για υποψήφιους Α.Ε.Ι.- Τ.Ε.Ιμουσικών σχολών.

Επίσης λειτουργούν δύο (2)Μαθητικά ΟρχηστρικάΣύνολα&

Στο χώρο της Φωνητικής Μουσικής λειτουργούν δύο φωνητικά σύνολα:Χορωδία Φυτώριο για παιδιά  μέχρι Γ΄ Δημοτικού σχολείου και                                                                                        Παιδική Χορωδία  για παιδιά  Δ΄ Δημοτικού και άνω.

Στα φωνητικά αλλά και στα ορχηστρικά σύνολα μπορούν να εγγραφούν και μαθητές κάθε ηλικίας που είναι εκτός μουσικής σχολής και προέρχονται από αλλού (μουσικές δομές, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κ.λπ.), ύστερα από ακρόαση και τη σύμφωνη γνώμη των μαέστρων του κάθε συνόλου.

Παράρτημα της Μουσικής Σχολής του Δήμου Κιλελέρ  λειτουργεί και στο Δ. Δ. Πλατυκάμπου μαζί  με τμήμα Παιδικής Χορωδίας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  2410-922260, Γραμματεία Μουσικής Σχολής.msxolikileler@gmail.com

 

Tags: , ,

Συνελήφθη άμεσα δράστης ληστείας που διαπράχθηκε σε επιχείρηση στη Λάρισα

Συνελήφθη άμεσα στις 2-09-2020 το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένα άτομο, για ληστεία που διέπραξε σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Ειδικότερα, ο δράστης σήμερα το πρωί εισήλθε σε επιχείρηση, όπου με τη χρήση βίας σε βάρος του ιδιοκτήτη, αφαίρεσε από συρτάρι χρηματικό ποσό.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Επιπλέον, ο δράστης κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Tags: , ,

Μάξιμος: Αναγκαία η ρευστότητα μικρών οινοποιών και αμπελουργών

«Τα μικρά οινοποιεία στην επαρχία αποτελούν παράδειγμα καθετοποιημένης παραγωγής και δυναμικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας. Η στήριξή τους με συνδυασμό μέτρων που ενισχύουν τη ρευστότητά τους είναι προϋπόθεση για την επιβίωση οινοποιών αλλά και αμπελουργών. Γι’ αυτό και η πολιτεία θα πρέπει, πέραν των πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, να διερευνήσει τη δυνατότητα για επιπλέον δράσεις στήριξης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις στις οποίες ανήκουν τα μικρά οινοποιεία».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, σε ερώτησή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές οινοποιητικές επιχειρήσεις λόγω των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά οίνου και τα μέτρα που ζητούν για την ενίσχυση του κλάδου τους.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «κινητοποιήσαμε άμεσα όλους τους διαθέσιμους πόρους προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (κλειστή στην παρούσα φάση – θα ακολουθήσει νέος κύκλος εντός Σεπτεμβρίου), σάς γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το εγκεκριμένο καθεστώς SA56815 (2020/N) Greece “Greek COVID-19 measure–Repayable Advance Scheme (RAS) for enterprises affected by the COVID-19 outbreak”, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.000.000.000 ευρώ, σκοπός είναι η παροχή ρευστότητας με τη μορφή επιστρεπτέων προκαταβολών σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων, με 1-500 εργαζόμενους (δηλ ΜμΕ και μεγάλες), που έχουν υποστεί μείωση τουλάχιστον 30% της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο προηγούμενων ετών. Οι ενισχύσεις που κατευθύνονται σε ΜμΕ καλύπτονται από πόρους του ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ). Ωφελούμενοι είναι Ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως (με εξαιρέσεις) και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Η δράση υλοποιείται μέσω ΑΑΔΕTAXISnet.

Πέραν των παραπάνω, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ), ανήγγειλε στις 4 Αυγούστου την άμεση δημιουργία δύο νέων επενδυτικών-χρηματοδοτικών προϊόντων κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου (venture capital–private equity) συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν, με σημαντική μόχλευση, στην αγορά:

α) “GREEK GREEN FUNDS”, ύψους εθνικής συμμετοχής 400 εκατ. ευρώ, με την οποία προσκαλούνται ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προτάσεις στην ΕΑΤΕ για τη σύσταση και διαχείριση επενδυτικών σχημάτων (ταμείων venture capital-private equity) επιχειρηματικών συμμετοχών.

β) “Συνεπένδυσης – COINVESTMENT FUND”, ύψους εθνικής συμμετοχής 100 εκατ. ευρώ, με την οποία προσκαλούνται ενδιαφερόμενα ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα (ταμείων venture capital-private equity) της Ελλάδας και του εξωτερικού να υποβάλουν προτάσεις στην ΕΑΤΕ για την υλοποίηση συνεπενδύσεων με τη μορφή ιδίων ή οιονεί ιδίων κεφαλαίων (equity/quasi equity) σε μικρομεσαίες ή μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια».

 

Tags: ,

Μύλος Παραστατικών Τεχνών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα εργαστήρια

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης: Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Τέσσερις μέρες παραστάσεων, προβολών και εργαστηρίων όπως και μια ημερίδα εθνικής εμβέλειας με διεθνείς συμμετοχές, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των παραστατικών τεχνών με άξονα την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Από την 1η έως και τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτή η φόρμα δήλωσης συμμετοχής στα εργαστήρια του Μύλου Παραστατικών Τεχνών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εγκαίρως, καθώς οι θέσεις στα εργαστήρια είναι περιορισμένες, σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://smouth.com/el/epikoinonia/application-epta/

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων του ΕΠΤΑ:

Πέμπτη 24/9, ώρα 17:00-19:00, Μύλος του παππά, 2ος όροφος/on-line
•Creability
Διεθνής συνεργασία Un-Label e. V/Κολωνία., Τεχνικό Πανεπιστήμιο Ντόρτμουντ και Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου

Παρασκευή 25 και Σάββατο 26/9, ώρα 16:00-17:00, Μύλος του Παππά, 2ος όροφος/on-line
•Near and far
Susanne Schneider/ Cornelia Jungo (Cie BewegGrund Dance Company – Ελβετία) –

Παρασκευή 25/9, ώρα 10:00-12:00, Μύλος του Παππά, 2ος όροφος/on-line
•Ελένη Ευθυμίου και Ομάδα Εν Δυνάμει –Εργαστήρι Θεάτρου

Παρασκευή 25/9, ώρα 12:00-15:00, Μύλος του Παππά, 2ος όροφος/on-line
•Νευρολογική προσέγγιση της υποκριτικής
Αννίτα Καπουσίζη (ΑRTimeleia)
Παρασκευή 25/9, ώρα 17:00-19:00, Μύλος του Παππά, 2ος όροφος/on-line
•ImPArt
Sarena Bockers/Dodzi Doughban (Un-Label – Γερμανία)

Σάββατο 26/9, ώρα 10:00-13:00, Μύλος του Παππά, 2ος όροφος και εξωτερικοί χώροι
•“Clickable”- Blindfold Photography
Liminal Access

Σάββατο 26/9, ώρα 13:30-15:30, Μύλος του Παππά, 2ος όροφος/on-line
•Εισαγωγή στην ακουστική περιγραφή
Κερασία Μιχαλοπούλου

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε εργαστήριο στο https://smouth.com/el/mpart2020/
Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων και των υπολοίπων δράσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Tags: , ,

Χαρούμενα πρόσωπα και μέτρα προστασίας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

Παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των αγιασμών που τελέστηκαν για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στον 13ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου, στην οδό Αιόλου, τον αγιασμό για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό τέλεσε ο Σεβ Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, στελεχών της δημοτικής αρχής  και υπηρεσιακών παραγόντων της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου.

Σημειώνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων έχουν προετοιμαστεί να λειτουργήσουν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των επιστημόνων, ενώ σημειώνεται πως τα αρμόδια στελέχη του Δήμου βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοιού κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου.

Στην δυσκολίες αυτής της χρονιάς αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι οικογένειες της Λάρισας στους Παιδικούς Σταθμούς αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης.  Ο Δήμαρχος, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες του κορονοιού, οι γονείς εμπιστεύτηκαν και πάλι τους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπογράμμίζοντας παράλληλα ότι το επίπεδο τους ς είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιού. «Ο κορονοϊός υπάρχει και είναι δίπλα μας. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες αυτής της χρονιάς», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά απηύθυνε και ο Σεβ. Μητροπολιτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την δουλειά και την αφοσίωση των στελεχών και του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ευχόμενη καλή χρονιά αναφέρθηκε ειδικότερα στα βασικά μέτρα προστασίας τα οποία φέτος λαμβάνονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Παρόντες στην τελετή του αγιασμού στον 13ο Παιδικό Σταθμό ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Δεληγιάννης και οι αντιδήμαρχοι Σ. Βούλγαρης και Γ. Αλεξούλης.

Βασικές οδηγίες για τους γονείς παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου

 

 1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική
 2. Η χρήση μάσκας για τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τους Παιδικούς Σταθμούς είναι υποχρεωτική
 3. Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι)  θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό
 4. Εφόσον κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με τη κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 5. Κρατήστε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και στο σπίτι , όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις.
 6. Προγραμματίστε εμβολιασμούς που έχουν καθυστερήσει.

Τέλος  έως 10/9/2020, όσοι γονείς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν  να υποβάλλουν αίτηση για τη φιλοξενία του ή των παιδιών τους σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον παιδικό σταθμό που επιθυμούν , ενώ οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη  Διευθύντρια της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα.

 

 

Tags: , ,

Η Άννα Βαγενά στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά και συνομίλησε με τις κοινωνικές λειτουργούς κ. Μπεϊνά Ζωή και κ. Γκανάτσιου Αικατερίνη – Γεωργία, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του.

Η Άννα Βαγενά ενημερώθηκε για την πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινό το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς.Στη συνέχεια, ρώτησε σε τι βαθμό έχει υπάρξει ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους κατοίκους της περιοχής και οι υπεύθυνες της δομής την ενημέρωσαν ότι η προσέλευση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Η βουλευτής τόνισε πως θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το έργο του Κέντρου για την τοπική κοινωνία, καθώς οι υπηρεσίες του, μεταξύ άλλων, αφορούν στην ενημέρωση των πολιτών και στη διευκόλυνσητης πρόσβασήςτους σε δράσεις κοινωνικής  προστασίας.

Τέλος, η Άννα Βαγενά σχολίασε πως «τα Κέντρα Κοινότητας θεσμοθετήθηκαν το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Χαίρομαι που οι συγκεκριμένες δομές έρχονται να καλύψουν πραγματικές ανάγκεςτωντοπικών κοινωνιών και προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Η ενίσχυση κάθε δράσης κοινωνικής μέριμνας πάντα ήταν και θα είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ.»

 

 

Tags: , ,

Βελτιώνεται ο δρόμος που συνδέει τον Πυργετό με τη Ραψάνη

Το οδικό τμήμα που συνδέει τον Πυργετό με τη Ραψάνη ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, για την  βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δρόμου με τεχνικά έργα, ασφαλτόστρωση, στηθαία  και διαγράμμιση. Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων Στέλιος Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

«Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Προχωράμε στην συντήρηση ενός δρόμου που παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις και προβλήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων της υπαίθρου δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Πρόκειται για έργο ουσίας, με θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών και μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία. Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια. Πέρα από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την πραγματική τοπική οικονομία. Χρειάζεται οι εταιρίες που παίρνουν μέρος στους δημόσιους διαγωνισμούς να ενισχύσουν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες  

Οι εργασίες στο δρόμο Πυργετού- Ραψάνης περιλαμβάνουν εκτεταμένη συντήρηση σε σημεία που παρουσιάζονται έντονες καθιζήσεις και συνήθεις εργασίες συντήρησης της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε θέσεις ρηγματώσεων. Η εκτεταμένη συντήρηση θα πραγματοποιηθεί σε όλο το πλάτος της οδού με ενίσχυση της επίχωσης της οδού, εκ νέου οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση. Παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης της υφιστάμενης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο της οδού.

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930EC