Tags: , ,

Χαρακόπουλος: Στην Ελλάδα η ευθύνη συντονισμού των Ορθοδόξων

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας αποδέχθηκε την πρόσκληση να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στην Αθήνα, ενώ συνεχάρη «τη ΔΣΟ για τη δράση της, που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδος στην οικουμενική Ορθοδοξία».

Για την επικείμενη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά και για την εν γένη δράση της, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα ο επικεφαλής της ΔΣΟ, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνοδευόμενος από τη νέα σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, αναφέρθηκε στους στόχους του Οργανισμού «για τον ακηδεμόνευτο κοινοβουλευτισμό, την ανάδειξη των χριστιανικών άξιων και της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς των Ορθοδόξων, αλλά και την προαγωγή της αλληλοκατανόησης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών». Ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την πολυσχιδή δράση του forum όπου συμμετέχουν βουλευτές από 25 χώρες και του οποίου επικεφαλής είναι Έλληνας. Όπως είπε «η Ελλάδα, που πριν 26 χρόνια είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ΔΣΟ, είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη του συντονισμού των Ορθοδόξων και αναγνωρίζονται από όλους οι καλές της υπηρεσίες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε «στο πρόσωπο του κ. Τασούλα την ελληνική Βουλή για τη διαχρονική στήριξή της στη ΔΣΟ, έδρα της οποίας, άλλωστε, είναι το ελληνικό κοινοβούλιο», ενώ προσκάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να χαιρετήσει τις εργασίες της επόμενης Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ στην Αθήνα, πρόσκληση που ασμένως απεδέχθη.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ «σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αρωγή της εθνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή Οργανισμό» προσέφερε στον κ. Τασούλα αντίγραφο της εικόνας της Αναστάσεως που βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό της ΔΣΟ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γ.Γ. της ΔΣΟ, Θανάσης Μπούρας, αντιπρόεδρος της Βουλής, Σταύρος Καλαφάτης, Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης, ταμίας της ΔΣΟ. Επίσης, παραβρέθηκαν ο σύμβουλος της ΔΣΟ δρ. Κώστας Μυγδάλης και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Βουλής, πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Tags: , ,

Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στην Ε.Ε. για τη συνέχιση του Balkan Med

Παρέμβαση  στις Βρυξέλες για  τη συνέχιση του Διακρατικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Balkan Med 2014-2020» και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-20127 έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστας Αγοραστός. Με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ. Αγοραστός εκφράζει την  πλήρη υποστήριξη  εκ μέρους της ΕΝΠΕ, της συνέχισης αυτού του  πρωτοποριακού  Προγράμματος  Εδαφικής Χωρικής Συνεργασίας. Το οποίο  καλύπτει μία πολύ σημαντική χωρική ενότητα της Νότιο – Ανατολικής Ευρώπης, με επιλέξιμη περιοχή ολόκληρη την επικράτεια  πέντε  χωρών: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Αλβανία και  Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε την υλοποίηση του ήδη από το 2016 και παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλή απορροφητικότητα και σημαντικά αποτελέσματα.  Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο το οποίο κεφαλαιοποιεί τις εμπειρίες των προηγούμενων Προγραμματικών Περιόδων, υποστηρίζοντας και  διευκολύνοντας παλαιές και νέες συνεργασίες μέσα σε ένα εκτεταμένο γεωγραφικό πλαίσιο.

 

«Ο σχεδιασμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να έχει ως κατεύθυνση την εμβάθυνση και επέκταση της Συνεργασίας. Η Νότια Βαλκανική και η Ανατολική Μεσόγειος θα πρέπει να υποστηριχθεί με πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, οι οποίοι θα οδηγήσουν την περιοχή παρέμβασης προς την  Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσα από την ανάδειξη ευκαιριών και ουσιαστικής συνεργασίας».

 

«Η ΕΝΠΕ στηρίζει αυτή την προσπάθεια και είναι βέβαιη, πως η συνέχιση του Προγράμματος Balkan Med και η πιθανή  επέκτασή του θα εξυπηρετήσουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών των Βαλκανίων και της Μεσογειακής λεκάνης, καθώς και τις προκλήσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί σε διακρατικό πολιτικό επίπεδο» αναφέρει στην επιστολή του ο κ Αγοραστός.

 

 

 

 

Tags: , ,

Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια στο φράγμα της Γυρτώνης

Έργα για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας των παρόχθιων εκτάσεων της κοίτης του Πηνειού στο φράγμα της Γυρτώνης προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 248.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Κόντρα στα μηνύματα των καιρών εντατικοποιούμε την προσπάθεια για να προστατεύσουμε αντιπλημμυρικά τη Θεσσαλία και να προφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονήσαμε ένα σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των και φαινομένων και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες υλοποιούμε αντιπλημμυρικά έργα που μπορεί να μην φαίνονται, αλλά λειτουργούν όταν υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται για έργα ουσίας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έργα λειτουργικά, χρήσιμα που πιάνουν τόπο. Παράλληλα με τα έργα στηρίζουμε την πραγματική τοπική οικονομία ενώ δημιουργούμε θέσεις εργασίας» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση των πρανών της βαθείας κοίτης του ποταμού Πηνειού στο Δ.Δ. Γυρτώνης του Δήμου Λαρισαίων καθώς και σε σποραδικές θέσεις μέχρι και το Δ.Δ. Βρυότοπου- Μαυρόλιθου του Δήμου Τυρνάβου

Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:

 • Προστασία και συντήρηση των πρανών της βαθείας κοίτης.

 

 

Tags: , ,

Η Αγιά αποκτά λειτουργικές και ασφαλείς εισόδους

Στην υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα των εισόδων – εξόδων της πόλης της Αγιάς προχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και δημιουργίας πεζοδρομίων εκατέρωθεν των οδών εισόδων και εξόδων της πόλης της Αγιάς. Παράλληλα στο έργο περιλαμβάνονται και εργασίες συντήρησης σε σημεία της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιοκάμπου  στα όρια του Δήμου Αγιάς συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τον Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου που αλλάζει την όψη των εισόδων – εξόδων της πόλης της Αγιάς. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες των κατοίκων της πόλης της Αγιάς προχωράμε στην αναμόρφωση της οδού της εισόδου της πόλης από Λάρισα και εξόδου προς τον Αγιόκαμπο. Δημιουργούμε ένα δίκτυο πεζοδρομίων το οποίο θα διασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών ενώ θα έχουμε πιο λειτουργική διέλευση τόσο για την κίνηση των πεζών όσο και των οχημάτων. Ενώ παράλληλα παρεμβαίνουμε σε σημεία της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιοκάμπου στα όρια του Δήμου Αγιάς συντηρώντας τμήματα του οδοστρώματος όπου έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες μας ως επικίνδυνα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο  υποδομής που αλλάζει την εικόνα της πόλης της Αγιάς αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και την καθημερινότητά τους.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν συνίστανται σε:

 • συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό-ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται φθορές από τη θεομηνία
 • αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων
 • σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.
 • επεμβάσεις διαχωρισμού της κίνησης πεζών – οχημάτων και προστασίας των πεζών από τα όμβρια ύδατα στην είσοδο & έξοδο του οικισμού της Αγιάς.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και Πέτρος Μπαρμπέρης.

Tags: , ,

Άρχισαν οι Συναντήσεις Νέων στον Άγιο Αχίλλιο

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι κατηχητικές Δραστηριότητες στον Άγιο Αχίλλιο. Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, κ.Ιερώνυμος, τέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως των ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ του Αγίου Αχιλλίου και μιλώντας στους ακροατές ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή που αναφέρει το περιστατικό με τον 12ετή Ιησού. Πολλά ήταν τα μηνύματα που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος με κυρίαρχο την ιεράρχηση των υποχρεώσεών μας πρώτα έναντι του Θεού και έπειτα έναντι των ανθρώπων.  Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ γίνονται κάθε Τρίτη 9-10 το βράδυ. Φετινό Θέμα: «Τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας».
Εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στις εξής δραστηριότητες:
1.Θεατρική Ομάδα.
2.Χορωδία.
3.Χορευτικό.(Κάθε Τετάρτη 8.30μ.μ. για αρχαρίους και 9.30μ.μ. για προχωρημένους)
4.Διακονία ασθενών.(Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς,σε νοσηλευτικά ιδρύματα)
5.Ιστοσελίδα <www.inaa.gr>
6.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>>(Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM)
7.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου <<Εύηχη Σάλπιγγα>>
8.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων)

Tags: , ,

Ικανοποίηση Κέλλα για τις εξελίξεις στα τεύτλα

Την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη μίσθωσης των εργοστασίων της ΕΒΖ από Σερραίο επενδυτή, ώστε να απορροφηθεί κανονικά η φετινή τευτλοπαραγωγή, εξέφρασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως είναι γνωστό, ο Λαρισαίος πολιτικός προ ημερών, είχε συνάντηση στο γραφείο του με μέλη του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Ν. Λάρισας, τα οποία του εξέφρασαν την αγωνία τους για την απορρόφηση της  φετινής σοδειάς, εφόσον δεν λειτουργήσουν άμεσα τα εργοστάσια της ΕΒΖ.

Ο κ. Κέλλας επικοινώνησε με τον Υπουργό  Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να απορροφηθεί η τευτλοπαραγωγή και να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση για τους παραγωγούς.

Η λύση τελικά βρέθηκε και ο κ. Κέλλας δήλωσε σχετικά:

«Με συντονισμένες ενέργειες και σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να βρούμε λύση στο εύλογο αίτημα των τευτλοπαραγωγών του Ν. Λάρισας, να απορροφηθεί  η σοδειά τους. Με τη λήξη της φετινής καμπάνιας, θα πρέπει να αναζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους με την τευτλοπαραγωγή, μια μακροπρόθεσμη λύση για την καλλιέργεια, που έχει τις προοπτικές και την δυναμική να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή αγορά».

 

Tags: , ,

Διαχρονικό Μουσείο: Περιοδική Έκθεση για το Αρχοντικό Φαβρ

Παρατάθηκε μέχρι 30 Νοεμβρίου η Περιοδική Έκθεση για το Αρχοντικό Φαβρ στο Μεταξοχώρι, που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Παρουσιάζει τις αποτειχισμένες τοιχογραφίες του αρχοντικού, ένα σύνολο του τέλους του 19ου αιώνα, που δημιουργήθηκε για να διακοσμήσει την κατοικία στο Μεταξοχώρι του Ελβετού τραπεζίτη Ευγενίου Φαβρ και της Γαλλίδας συζύγου του Στεφανίας. Οι τοιχογραφίες αυτές συνιστούν ένα «δυτικού» χαρακτήρα ζωγραφικό σύνολο, μοναδικό στην περιοχή της Αγιάς αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας.

Την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2019 η έκθεση συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Παράλληλα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας ξεκινά τη συνεργασία του με το Διαχρονικό Μουσείο με προβολές ταινιών και άλλες εκδηλώσεις, με σκοπό τόσο να συμβάλει στην προβολή του Αρχοντικού της θρυλικής Μαντάμ Φαβρ όσο και γενικότερα του γαλλικού πολιτισμού.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 7 το απόγευμα

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Σταυρούλα Σδρόλια πραγματοποιεί εισαγωγή στην έκθεση.

Ακολουθεί η προβολή ταινίας με τίτλο: «Η επιστροφή του ήρωα», κωμωδία εποχής του Λοράν Τιράρ (2018).

Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι

Ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης Ολυμπία Πεπεράκη.

Ακολουθεί εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά και προβολή της ταινίας «Ο πόλεμος των κουμπιών», οικογενειακή κωμωδία του Γιαν Σαμιουέλ (2011).

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι

Ξενάγηση για ενήλικες από την επιμελήτρια της έκθεσης Ολυμπία Πεπεράκη

Πέμπτη 17, 24 και 31 Οκτωβρίου, ώρα 11 το πρωί

Εκπαιδευτική δράση και προβολή ταινίας για σχολεία.

 

Είσοδος ενηλίκων με το εισιτήριο του μουσείου.

Οι προβολές ταινιών και οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Για μεμονωμένους επισκέπτες: 2413508242

Για Δημοτικά σχολεία: 2413508227

Tags: , ,

Συνελήφθη 30χρονος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων

Συνελήφθη στις 3-10-2019 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 30χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν σε σημείο του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 30χρονος, το οποίο ακινητοποίησαν και οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του αερόσακου του συνοδηγού και κατασχέθηκαν:

 • (12) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε πεπιεσμένη μορφή (πλάκα), συνολικού βάρους (6) κιλών και (218,5) γραμμαρίων,
 • μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη σε στερεά μορφή, βάρους (201,4) γραμμαρίων,
 • μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης,
 • δύο πιστόλια των 9mm,
 • πέντε φυσίγγια και
 • το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ.

Επιπλέον, στην κονσόλα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

 

Tags: , ,

Το περίφημο Ράλλυ Ολύμπου στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας

Δεκάδες πληρώματα  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , θα βρεθούν αύριο στη Λάρισα και το Βόλο, για να λάβουν μέρος στο περίφημο και εντυπωσιακό   8ο Ιστορικό  Ράλλυ Όλυμπου  2019  (The Historic Rally of Olympian Gods ) -24η Μακεδονική Πλοήγηση  ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλία και είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο.-ΦΙΛΠΑ.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Αλυτάρχης κ. Νίκος Μπιμπλιτζής).

 

Σπάνια αυτοκίνητα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκερι ,Πήλιο ,Κάρλα

Σημειώνεται ότι οι πολυπληθείς φίλοι του κλασσικού αυτοκινήτου , θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν  τα μοναδικά οχήματα, που σπάνια ,πλέον , συναντά κανείς στους δρόμους σε όλη την υφήλιο,  σε όλη τη διαδρομή , όπως αυτή ανακοινώθηκε από τη Διοργάνωση , αλλά και στα σημεία στάθμευσης , που είναι:

 1.  Λάρισα, κεντρική πλατεία , Σάββατο 5/10 ώρες 09.00-11.30 π.μ.
 2. Βόλος, παραλία–κτίριο «Παπαστράτος»  , Σάββατο 5/10, ώρες 11.30 π.μ. -14.00 μ.μ.
 3. Αγιά Κυριακή Τρικερίου , Σάββατο 5/10 ,ώρες 14.30-16.30 μ.μ.
 4. Βόλος, πάρκο Ρ.Φεραίου , Κυριακή 6/10 ώρες 08.00-10.30 π.μ.
 5. Κανάλια Μαγνησίας ,Κυριακή 6/10 ώρες 11.00-12.00 π.μ.
 6. Λάρισα , Κεντρική πλατεία και Αρχαίο Θέατρο ,Κυριακή 6/10 , ώρες 12.30-17.00 μ.μ

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ   του  8ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2019

 Σάββατο 5/10/2019 :

Λάρισα -Κεντρική πλατεία (εκκίνηση 10.00 π.μ.-12.00 π.μ. ) , μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου ,Βόλος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-κτίριο «Παπαστράτος»-ανασυγκρότηση -εκκίνηση) , Αγριά, Κ.λεχω΄ναι, Α. Λεχώνια, Μαλάκι, Αργαλαστή, Χόρτο, Μηλίνα, Αγία Κυριακή (Ανασυγκρότηση), Μηλίνα, Xόρτο, Αργαλαστή ,Ε.Ο. Αργαλαστής-Βόλου, Μηλιές, Βυζίτσα (στάση στον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Εσπερίδες»),  Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ά. Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά ,Βόλος (Volos Palace – Διανυκτέρευση)

 

Κυριακή 6/10/2019

Βόλος ( Εκκίνηση 10.00 π.μ.από το Ξενοδοχείο Volos Palace ) , Μελισσάτικα ,Κερασιά , Κανάλια Μαγνησίας (στάση ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καναλίων  και την πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας  κ. Φάκα Βασιλική, προσφορά τοπικών προϊόντων ) , Λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας, ΛΑΡΙΣΑ ( Τερματισμός 13.00 – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας )

 

Μια πρωτότυπη συνεργασία  με τη Λέσχη VOLOSLENS  για την ανάδειξη της Θεσσαλίας

  Οι διοργανωτές  αυτή τη φορά συνεργάζονται με μια αποδεδειγμένα αξιόλoγη και καταξιωμένη  φωτογραφική Λέσχη, με σκοπό ,μέσα από την κλασσική αυτοκίνηση και τη φωτογράφιση των κλασσικών  αυτοκίνητων ,με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο,  μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου ,της Κάρλας και της Θεσσαλίας , θα αναδείξουν τους μαγικούς «άγνωστους» προορισμούς της Θεσσαλίας , σε όλο τον κόσμο ,με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Σημειώνεται ότι η  φωτογραφική λέσχη VolosLens  δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στις καλλιτεχνικές φωτογραφικές εκδηλώσεις της περιοχής της Μαγνησίας .

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

 Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών  του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και  τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 ,αλλά και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, που αποτελούν κάθε χρόνο τους προορισμούς του Ράλλυ , αφού αυτό κάθε χρόνο  αλλάζει τις διαδρομές του, προκειμένου να αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος όλης της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

 

Το Τρίκερι , η λίμνη Κάρλα και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας  οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου  , με απόφαση των Διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από τη Λάρισα,  επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, το Βόλο ,  όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι , αλλά  και τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  που στηρίζουν την τοπική του οικονομία, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, την επόμενη μέρα , την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 , όπου είναι το στρατηγικό κέντρο των Ράλλυ Ολύμπου , όλα αυτά τα χρόνια

Στο φετινό Ράλλυ τα πληρώματα , στις 5 Οκτωβρίου 2019, θα επισκεφτούν πολλά χωριά του Πηλίου ,με προορισμό το μαγικό Τρίκερι ,ενώ κατά την επιστροφή προς Βόλο θα επισκεφτούν τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Εσπερίδες» στη Βυζίτσα.

 Την  Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 το Ράλλυ θα περάσει από τα Κανάλια και τη Λίμνη Κάρλα του  Δήμου Ρήγα Φεραίου, πριν από τερματισμό του μεγάλου αγώνα  ,μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

 

Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα

 Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς  ,όπως το ΝΔ Όλυμπο,  την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα,  τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου , τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά , τη Δεσκάτη , εκατοντάδες  χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές  μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων ,γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας)  .

 

Tags: , ,

Ανοίγει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας

Αυλαία έναρξης για το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, το οποίο θα διεξαχθεί από 7-9 Οκτωβρίου, αποτέλεσε η σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τους συνεργαζόμενους φορείς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Λάρισας «Κάμπος και Θέαμα» σήμερα στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τόνισαν τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό της πόλης και  στην διαχρονική, από την πρώτη του διοργάνωση στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην βεβαιότητά του ότι και το φετινό φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο και μαζικό. Ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε την συμβολή της Περιφέρειας στον πολιτισμό, καθώς θεωρεί τον πολιτισμό σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική συνοχή και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας και στη φετινή διοργάνωση. Μίλησε για την αξία του θεάτρου δρόμου μέσω του οποίου αναπτύσσεται διάλογος, συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο δημόσιος χώρος ως χώρος έκφρασης και επικοινωνίας και εξήρε την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και το μεράκι που αντιμετωπίζει τη διοργάνωση.

Το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας καθώς ο Δήμος Λαρισαίων είναι συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ.

Από την πλευρά του Φεστιβάλ μίλησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Λάρισας «Κάμπος και Θέαμα» και  πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Μπαράτση η οποία έκανε μια αποτίμηση των 8 χρόνων φεστιβάλ και στη συνέχεια  αναφέρθηκε στο θέατρο δρόμου ως είδος καλλιτεχνικής έκφρασης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα παλιό είδος θεάτρου, ίσως και το αρχαιότερο, που όμως σήμερα βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και κάθε χρόνο διοργανώνονται φεστιβάλ σε όλο και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα δίκτυο δράσεων και ένα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και ομάδων και ότι μέσα από το θέατρο δρόμου επιτυγχάνεται η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως χώρου έκφρασης και επικοινωνίας καθώς όλες οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνεύρεσης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό. Τέλος αφού χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση πιο πλούσια από τις προηγούμενες, τόνισε ότι οι παραστάσεις, όπως σε όλα τα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, θα είναι με καπέλο (ελεύθερη συνεισφορά) και κάλεσε τους Λαρισαίους να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.

Η υπεύθυνη τύπου κ. Μποτσαροπούλου αναφέρθηκε στην καινοτομία του φετινού φεστιβάλ που εισάγει το κοινό της Λάρισας στην κωμωδία και στα Φεστιβάλ Κωμωδίας όπως αυτά διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς, ενώ οι δύο πρώτες μέρες θα καλυφθούν με δράσεις και παραστάσεις από καλλιτέχνες δρόμου και ομάδες καλλιτεχνών δρόμου από όλη την Ελλάδα, η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα είναι για πρώτη φορά φέτος αφιερωμένη αποκλειστικά στη κωμωδία και έκλεισε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ τονίζοντας ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας τα δρώμενα της πρώτης μέρας, θα μεταφερθούν στη στοά Κουτσίνα.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας,  η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Δήμητρα Μπαράτση  και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Εύη Μποτσαροπούλου υπεύθυνη τύπου, η κινηματογραφίστρια  κ. Δήμητρα Γιαννούκα, η ψυχολόγος κ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη και οι εκπαιδευτικοί κ. Χαρά και Βάγια Καλαθά.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθημερινά στη σελίδα facebook 8 Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΔΕΥΤΕΡΑ  7/10

ΕΝΑΡΞΗ / ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

18:00  ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΩΝ CARACATU

από το Αρχαίο Θέατρο στην Πλατεία Ταχυδρομείου

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

19:00   DON’T WORRY BE HAPPY, ΟΜΑΔΑ X SALTIBAGOS

παράσταση τσίρκου

20:00   ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ, ΟΜΑΔΑ X SALTIBAGOS

κωμική διαδραστική performance με κλόουν/θηριοδαμάστρια

και άγρια θηρία ελευθέρας βοσκής

20:15   BALANCE AND HARMONY, ΟΜΑΔΑ SEACLOWN CIRCUS

μαγικά κόλπα, ζογκλερικά, ακροβατικά, ισορροπία σε λεπτό σχοινί &

ζωντανήμουσική

20:45   CREEPY PROJECT, ΟΜΑΔΑ MAGIC CASTLE ENTERTAINMENT

21:15   ONE MAN SHOW, POPOMAN

21:45   FIRE IN MOTION, ΟΜΑΔΑ DEVA PERFORMING

performance με φωτιά και χορό

 

καθόλη τη διάρκεια FACE PAINTING με ελεύθερη συνεισφορά

 

 

ΤΡΙΤΗ  8/10

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ / Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

21:00   FIRE IN MOTION, ΟΜΑΔΑ DEVA PERFORMING

performance με φωτιά και χορό

ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΓΗ

21:00   STANDUP COMEDY ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΑ

παράσταση με τους Γιάννη Ρούσσο, Στέφανο Γιδάρη, Αλέξανδρο Πασπαρδάνη

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ / Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

21:00   FIRE IN MOTION, ΟΜΑΔΑ DEVA PERFORMING

performance με φωτιά και χορό

 

ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ‘‘ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ’’

21:00   ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

παράσταση standup comedy,

προπώληση 10€, ταμείο 12€

 

 

 

 

Tags: , ,

Κέλλας: Ιερό το δικαίωμα της απεργίας, εφόσον την αποφασίζουν οι πολλοί

«Απήργησαν ολίγοι και ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες. Κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό. Όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, η κυκλοφορία στο κέντρο παρέλυσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει ο κόσμος στις δουλειές του.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό, εφόσον την αποφασίζουν οι πολλοί.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, σημειώνοντας:

«Αυτά θα ρυθμιστούν με το πολυνομοσχέδιο, που θα έρθει στη Βουλή. Τα σωματεία θα μπορούν να απεργούν, εφόσον αυτό αποφασίζεται από την πλειοψηφία του εκάστοτε σωματείου, από το 50 + 1% δηλαδή και όχι από μειοψηφίες συνδικαλιστών που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους. Η συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να τελειώσει, διότι στις 7 Ιουλίουέγιναν εκλογές και πλέον είμαστε σε μια νέα εποχή.Η απεργία θα αποφασίζεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων»

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός απάντησε στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «εργασιακής κηδεμονίας», επισημαίνοντας:

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευσταθούν καιτο γνωρίζουν και ίδιοι.

Η Κυβέρνηση παρέτεινε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ είχε λήξει στις 30 Ιουνίου. Η ΝΔ είναι εκείνη, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια τον αγώνα κατά της αδήλωτης εργασίας, δίνοντας κίνητρα για το πλήρες ωράριο και αυξάνοντας κατά 12% την υπερωριακή απασχόληση. Επιπλέον, σε επιχειρήσεις, που είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, εφόσον συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι, θα δίνεται η δυνατότητα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Θα τα δουν όλα στο πολυνομοσχέδιο και ας μην προτρέχουν».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επεσήμανε:

«Δεν το μετέτρεψε η ΝΔ σε μεταναστευτικό.Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το 2015 η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων ήταν Σύριοι πρόσφυγες που έρχονταν από εμπόλεμες ζώνες, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίστροφο. Το μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές και βαθύτατα γεωπολιτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικόζήτημα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος. Τα σύνορα του Αιγαίου είναι και σύνορα της ΕΕ, που οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα. Η Κυβέρνησή μας ασκεί μία εντελώς διαφορετική πολιτική σε σχέση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τα“ανοικτάσύνορα” έχουν τελειώσει, ενώ οι διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου θα επιταχυνθούν όπως και οι επαναπροωθήσεις. Παράλληλα, λαμβάνουμε πρωτοβουλίεςγια τη διεθνοποίηση του προβλήματος».

Tags: , ,

Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Λύσσας

Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους πολίτες ότι για την αντιμετώπιση της λύσσας στα ζώα και την προστασία της υγείας του ανθρώπου, η xώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα  δύο εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων.

Μετά την επανεμφάνιση των κρουσμάτων λύσσας στα ζώα της  χώρας μας το 2012 και μέχρι την τελευταία επιβεβαίωση του νοσήματος το Μάιο του 2014, συνολικά 48 κρούσματα έχουν εμφανιστεί (40 σε αλεπούδες, 5 σε σκυλιά, 2 σε βοοειδή και 1 σε γάτα).

Το φθινόπωρο του 2019 και με τη συνδρομή των αρμόδιων περιφερειακών κτηνιατρικών αρχών της χώρας, από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα του Νοεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αυτά.  Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται αμέσως ιατρική βοήθεια.

Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας).

Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) ότι ο εμβολιασμός των ζώων τους από κτηνίατρο, για προστασία έναντι του ιού της Λύσσας είναι  υποχρεωτικός. Επανάληψη χορήγησης του εμβολίου από τον κτηνίατρο, γίνεται βάσει της διάρκειας ανοσίας που παρέχει το κάθε εμβολιαστικό σκεύασμα, πληροφορία που παρέχεται από την παρασκευάστρια εταιρία.

Παράλληλα, τονίζεται στους πολίτες, η σημασία της ενημέρωσης των κτηνιατρικών/δασικών υπηρεσιών και των θηροφυλακών σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών ζώων ευαίσθητων στον ιό της Λύσσας (όλα τα θερμόαιμα ζώα) ή ανεύρεσης ζώων τα οποία εμφανίζουν συμπεριφορά ύποπτη για λύσσα  (λυσσύποπτα).

Επισημαίνεται ότι, πρωταρχικός για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της Λύσσας στη χώρα μας, είναι ο ρόλος των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας, καθώς και των θηροφυλάκων και των κυνηγών, που συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες για το νόσημα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Πολίτης-> Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-> Λύσσα».

 

Tags: , ,

Συνάντηση Υπουργού Υποδομών με τον Δήμαρχο Τεμπών και τον Βουλευτή Χρ. Κέλλα

Δύο ζητήματα εξέχουσας σημασίας για τον Δήμο Τεμπών, έθεσαν στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ κ. Χρήστος Κέλλας, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο υπουργείο.

Αρχικά τόσο ο δήμαρχος όσο και ο κ. Κέλλας ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό για ένα πάγιο αίτημα των δημοτών – φορέων της περιοχής του Δήμου Τεμπών, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση του κόμβου της Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο Τεμπών όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά οι δύο άνδρες, αφού με τον επικείμενο κόμβο που θα είναι αμφίπλευρος θα δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο για την είσοδο – έξοδο των οχημάτων από και προς την Αθήνα, αλλά και για την είσοδο – έξοδο από και προς τη Θεσσαλονίκη και το βορρά της χώρας γενικότερα.

Για να συμπληρώσουν ακόμη ότι ο ολοκληρωμένος κόμβος θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και προς τα ορεινά θέρετρα του Δήμου Τεμπών, τις περιοχές της Ραψάνης, της Κρανιάς, της Αιγάνης, της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων και της Κοιλάδας των Τεμπών, ενώ η δημιουργία του θα επιτρέψει την γρήγορη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων, καθώς και των αγροτικών προϊόντων που παράγονται εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, και θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Το δεύτερο θέμα που έθεσαν στον αρμόδιο υπουργό αλλά και στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη οι κ.κ Μανώλης και Κέλλας, ήταν αυτό της μετακίνησης των διερχόμενων οδηγών από τις σήραγγες των Τεμπών, λόγω του προγραμματισμένου κλεισίματος της παλιάς γέφυρας για τη συντήρηση του οδοστρώματος.

Ο δήμαρχος ζήτησε όλο αυτό το διάστημα που θα γίνονται οι εργασίες συντήρησης οι διερχόμενοι οδηγοί και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών, να μετακινούνται δωρεάν και να μην επιβαρύνονται με το αντίτιμο των διοδίων, είτε των πλευρικών του Ευαγγελισμού, είτε των μετωπικών του Μακρυχωρίου.

Ο κ. Καραμανλής άκουσε με τη δέουσα προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν ο Δήμαρχος Τεμπών αλλά και ο Λαρισαίος βουλευτής και τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα τα εξετάσει με θετικό τρόπο.

 

 

 

Tags: , ,

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πραγματοποιήθηκε  σήμερα Παρασκευή  4  Οκτωβρίου 2019 και ώρα 2 μ.μ  παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η νέα σχολική χρονιά  βρίσκει, στην έναρξή της, τη δημόσια εκπαίδευση αντιμέτωπη με σειρά προβλημάτων που χρονίζουν για τα οποία η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλεται να δώσει, άμεσα, λύσεις.

                Η πολιτική επιλογή της κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς, με την πρόσληψη αναπληρωτών είναι για μια ακόμη χρονιά παρούσα. Οι χιλιάδες αναγκαίοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών παραμένουν ζητούμενο.

Η εφαρμογή σε πλήρη έκταση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης έχει απέναντί της την υπονομευτική στάση της Κ.Ε.Δ.Ε. αλλά και τα τεράστια κτηριακά προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων από την κυβέρνηση που θα πιέσουν την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. να ενεργοποιηθεί σοβαρά και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της (κάτι που μέχρι σήμερα δεν  έχει συμβεί) αλλά και τους Δήμους να προχωρήσουν σε όλες τις κινήσεις που θα δίνουν λύσεις και δε θα ορθώνουν εμπόδια.

Είναι απαραίτητο να ανατραπεί η παγίωση των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικούς, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων

Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση  της δημόσιας εκπαίδευσης, η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων,  η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, η αναπλήρωση των άνισων δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, η εργασιακή ανασφάλεια, ολοκληρώνουν το δυσμενές για τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της τοπίο.

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, με την παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι με στόχο τον έλεγχο των σωματείων και της δράσης τους γίνεται πράξη μέσω του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου»  ολοκληρώνοντας το έργο Αχτσιόγλου.

Με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού για τις απεργίες δηλώνουμε ότι η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη των οικονομικών και εργασιακών γενικά δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Παράλληλα τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας :

15 Καλλιτεχνικών

9 Θεατρικής Αγωγής

1 Γερμανικής Γλώσσας

8 ΖΕΠ1 για ΔΥΕΠ

10 ΖΕΠ 2 για ΔΥΕΠ

21 ΠΕ71 Παράλληλη στήριξη

2 ΠΕ 61 Παράλληλη στήριξη

Tags: , ,

Εκδρομή του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδρομή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης – στο Νεστόριο και στην Καστοριά. Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.
Σάββατο 19 – Οκτωβρίου
Αναχώρηση από την τη Λάρισα (Άγιος Βησσαρίων) στις 6 π.μ. και 6.30 από Τύρναβο (Κεντρική Πλατεία). Διαδρομή μέσω Δεσκάτης & Γρεβενών. Στάση για καφέ στο Δοτσικό – εάν δεν υπάρχει ανοιχτό καφέ στο Δοτσικό στάση στα Γρεβενά για καφέ και 15λεπτη απλή στάση στο Δοτσικό. Άφιξη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης περίπου στις 12:00. Περιήγηση στο χώρο και ξενάγηση από τον Ραϊμόνδο Αλβανό Υπεύθυνο του Πάρκου και Επιστημονικό συνεργάτη του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Παρακολούθηση διάλεξης από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βασίλη Νιτσιάκο με θέμα «Άνθρωπογεωγραφία και Εθνογραφία του Γράμμου εντεύθεν και εκείθεν του συνόρου».
Στις 4.00 μ.μ. περίπου φαγητό με τη φροντίδα των μελών του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου».
Αναχώρηση για Καστοριά όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και βόλτα στην πόλη της Καστοριάς. Διανυκτέρευση.
Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πόλη της Καστοριάς. Επιβίβαση για το γύρο της χερσονήσου και επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας και στο Σπήλαιο του Δράκου. Προς το μεσημέρι θα κινηθούμε στον Αετό όπου και θα γευματίσουμε. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με μια σύντομη στάση στη Νεράιδα όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 70 € το άτομο
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Μεταφορά με ιδιόκτητο πούλμαν
 • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο CHLOE – Β κατηγορίας με πρωινό ή παρόμοιο
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 30€ στο Γραφείο MANDELAS TOURS του Τυρνάβου – τηλέφωνο 2492026111 ή 2492026120
Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC