Tags: , ,

Συνάντηση Κέλλα με τον Σύλλογο Τριτέκνων

«Η συνοχή της κοινωνίας μας πέρασε από μεγάλες δοκιμασίες τα τελευταία 4,5 χρόνια, εξαιτίας των καταστροφικών δημοσιονομικών και πολιτικών επιλογών της απερχόμενης Κυβέρνησης. Υπήρξε ανάλγητη με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων,επιβάλλοντας εξαντλητική φορολόγηση σε συνδυασμό με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μεταχειρίστηκε με τιμωρητικό τρόπο τους τρίτεκνους και πολύτεκνους της Πατρίδας μας, κόβοντας τα επιδόματά τους και αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους.

Έχω τονίσει πολλές φορές, τόσο εντός Βουλής, όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, ότι το δημογραφικό συνιστά μία “βόμβα” στα θεμέλια του Έθνους. Εάν δεν λάβουμε δημοσιονομικά και πρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα, πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε μία κατάσταση, η οποία θα είναι μη αναστρέψιμη. Αρκεί μόνο κανείς να λάβει υπόψη τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, που υπολογίζει ότι το 2100 ο πληθυσμός θα είναι λιγότερος από 7,5 εκ., ενώ, ήδη από το 2050, ο μέσος όρος ηλικίας θα έχει αυξηθεί στα 51 έτη από τα 44 που είναι σήμερα».

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας,  προσθέτοντας:

«Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα θα αποκαταστήσει την αδικία, επαναφέροντας τα επιδόματά σας στα επίπεδα, που ήταν πριν από τις περικοπές του 2018 (ν. 4512/2018). Συγχρόνως, περιλαμβάνει μέτρα, που θα στηρίξουν κάθε ελληνική οικογένεια, δίνοντας κίνητρα στα νέα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, έχουμε προβλέψει τη χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο, που γεννιέται στη χώρα, την αύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ ανά παιδί, την παροχή μηνιαίου κουπονιού αξίας 180 ευρώ, που θα χρησιμοποιούν οι γονείς, για να επιλέγουν παιδικό σταθμό της αρεσκείας τους, εφόσον δεν βρίσκουν θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, ενώ στις εργαζόμενες μητέρες θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο, κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Επιπλέον, στις δεσμεύσεις μας συμπεριλαμβάνεται η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και η ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Πεποίθησή μας είναι ότι τα μέτρα αυτά θα βελτιώσουν τις ζωές σας, λειτουργώντας ανασχετικά προς τις υφιστάμενες δημογραφικές τάσεις και δημιουργώντας νέα δεδομένα για τομέλλον.

Τέλος, σε ό,τι με αφορά προσωπικά, θέλω να γνωρίζετε ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας.Μαζί με τους Συλλόγους σας και τους Συλλόγους των Πολυτέκνων θα σχεδιάσουμε μία συνολική πολιτική αντιμετώπισης του δημογραφικού στη μακροχρόνια περίοδο. Τίποτα δεν θα γίνει για εσάς, χωρίς εσάς».

Παρόντες στη συνάντηση με τον Λαρισαίο πολιτικό, ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Δημήτρης Γκόβαρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μπουλούμπασης, ο Γραμματέας κ. Ηλίας Νατσιούλας, ο αν. Γραμματέας κ. Χρήστος Κατσούρας, η Ταμίας κ. Δήμητρα Αποστολοπούλου και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Λία Κούλιζη.

Tags: , ,

Βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στον αθλητισμό ο Κ. Αγοραστός

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που με τα έργα τους  δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή νέων ανθρώπων». Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο αν. γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Αθ. Ράπτης στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό  βραβεύοντάς τον για την αμέριστη υποστήριξη και  τη συνεχή προσφορά του στον στίβο και τον αθλητισμό, σε  εκδήλωση που οργάνωσε ο  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας στη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα.

Στο ίδιο πνεύμα  και ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός που ανέφερε χαρακτηριστικά: Όσο κι αν φαίνεται περίεργο,  είναι πολύ λίγοι οι  τοπικοί άρχοντες στη χώρα που  έχουν  τόσο ψηλά τον αθλητισμό όσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι  η κοινωνική λειτουργία του αθλητισμού και πόσο χρήσιμος είναι σε ένα τόπο». Συγκινητικό και το βίντεο με φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρουσίασε ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, που κατέληγε με τη φράση: «Κώστα, όλη η αθλητική οικογένεια σε ευχαριστεί για το υπέροχο ταξίδι που μας χαρίζεις. Με τη στήριξή σου έγινε η Θεσσαλία η πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας μας».

«Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να στηρίζουμε τον αθλητισμό που δεν κουράζομαι να λέω ότι δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή και πρέπει να μπει στο DNA  κάθε Έλληνα» δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο αθλητισμός διαπαιδαγωγεί και δημιουργεί ισχυρούς ανθρώπους. Όσοι έχουν περάσει από κάποια μορφή άθλησης ξέρουν να συνεργάζονται  και να υπακούν σε κανόνες,  ξέρουν να πέφτουν και να σηκώνονται και κυρίως ξέρουν να αναγνωρίζουν το καλύτερο που είναι ένα μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής κοινωνίας.  Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες, τους αθλητικούς Συλλόγους  και όλη την τοπική κοινωνία, λειτουργούμε με συνέργειες και δημιουργούμε όσμωση ώστε να γίνει η Λάρισα μόνιμη έδρα διεξαγωγής αγώνων και να συνεχίσουμε τα μεγάλα αθλητικά έργα. Δώσαμε το μήνυμα, δώσαμε την κατεύθυνση για να μας μιμηθούν και άλλοι, γιατί η ανάπτυξη έρχεται με το μιμητισμό του καλού παραδείγματος. Αλλάξαμε τα δεδομένα του αθλητισμού στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά και στη χώρα και έτσι συνεχίζουμε»πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

 

Tags: , ,

Νέο σωματείο στη δύναμη της Ομοσπονδίας Εμπορίου Θεσσαλίας

Κοινό Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και του νεοεισελθόντος στην ΟΕΜΕΘ σωματείου, της ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Συκουρίου, πραγματοποιήθηκε στις 27/6/2019 στο Συκούριο της Λάρισας.

Στο Συμβούλιο επικυρώθηκε η αίτηση του νέου σωματείου για να ενταχθεί στη δύναμη της Ομοσπονδίας και η μετεξέλιξη του σε πρωτοβάθμιο όργανο, κύριο εκπρόσωπο, του Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Επίσης, τα ανοιχτά ζητήματα της ρύθμισης των 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, των προγραμμάτων ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσω της περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως και ζητήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας είναι αυτά που απασχόλησαν τα δύο Διοικητικά Συμβούλια.

Τέλος, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία και κοινή δράση μεταξύ των δύο φορέων και παράλληλα η επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κο Αγοραστό, προκειμένου να τονισθεί η ανάγκη στόχευσης των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC