Tags: , ,

Νέα εποχή στα επιχειρηματικά μαζικά SMS : Ανακαλύψτε τις δυνατότητες της πλατφόρμας SMS.to από την IntergoTelecom

Το SMS παραμένει σήμερα το δημοφιλέστερο εργαλείο επικοινωνίας παγκοσμίως, 28 χρόνια από την αποστολή του πρώτου γραπτού μηνύματος.Καθημερινά, αποστέλλονται πάνω από 18 δισ. SMS ανά τον κόσμο. Περίπου δηλαδή 200.000 σύντομα γραπτά μηνύματα το δευτερόλεπτο! Τάση που αναμένεται να διατηρηθεί λόγω της πτώσης του κόστους χρήσης των υπηρεσιών. Σύμφωνα μάλιστα με απόφαση της ΕΕ, από τις 15 Μαΐου 2019, η αποστολή SMS από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη θα έχει ανώτατη χρέωση τα 6 λεπτά του ευρώ. Τα βασικά πλεονεκτήματα των γραπτών μηνυμάτων εντοπίζονται στην αμεσότητα, την ευχρηστία, την απλότητα και την ασφάλεια του μέσου. Εκατομμύρια επιχειρήσεις κάθε είδους και μεγέθους χρησιμοποιούν το SMS για την επικοινωνία με τους πελάτες τους με εντυπωσιακά αποτελέσματα.Η διαφήμιση μέσω SMS είναι στοχευμένη και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης.Το 98% των SMS διαβάζεται μέσα σε 3 λεπτά από την παραλαβή τους. Οι παραλήπτες μπορούν επίσης να τα αποθηκεύσουν για να ξαναδιαβάσουν την πληροφορία αργότερα.Τα SMS μπορούν εύκολα να προωθηθούν, αυξάνοντας τις πιθανότητες η καμπάνια σας να γίνει viral.

Η υπηρεσία SMS.to μετράει μόλις μερικούς μήνες από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά του επιχειρηματικού μηνύματος και μάρκετινγκ και έχει εκπλήξει με τις δυνατότητές της. Η πλατφόρμα έχει ξεπεράσει τις 2000 εγγραφές εταιρειών στους πρώτους 6 μήνες και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εταιρειών σε Κύπρο και Εξωτερικό περιλαμβανομένων μεγάλων ασφαλιστικών, υπεραγορών, κατασκευαστών λογισμικού και άλλων.

Φτιάχτηκε από την Κυπριακή  εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας IntergoTelecomLtd. Η εταιρεία IntergoTelecom είναι πλήρως αδειοδοτημένη εταιρεία ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο μέσω του ΓΕΡΗΕΤ και εργοδοτεί σήμερα 15 υψηλά καταρτισμένα άτομα σε διάφορες χώρες του κόσμου με τα κεντρικά της γραφεία στην Πάφο.

Η εταιρεία πιστεύει και επενδύει στην καινοτομία για αυτό και όλα τα κέρδη επανεπενδύονται για την βελτίωση και ανάπτυξη των προϊόντων της.

Η εταιρεία είναι μία από τις λίγες Εγκεκριμένες Καινοτόμες Επιχειρήσεις στην Κύπρο όπως ορίζονται από τα κριτήρια του Υπουργείου Οικονομικών με βάση του ποσού που επενδύει σε R&D έρευνα και καινοτομία σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της.

Έχει θέσει ψηλούς στόχους και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί μεγάλες εταιρείες του κλάδου σε Αμερική και Ευρώπη έχοντας ξεκινήσει από την Κύπρο και την Ευρώπη προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση στις εταιρικές επικοινωνίες παρέχοντας δυνατότητες που μέχρι προηγουμένως δεν υπήρχαν.

Ο Διευθυντής της εταιρείας Μάριος Ιταλός έχει αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μέχρι σήμερα πολλές εταιρείες ακολουθούσαν την τακτική του να ανεβάζουν μια λίστα επαφών και να αποστέλλουν μαζικά μηνύματα στα τυφλά. Οι εξελίξεις ανά το παγκόσμιο τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε κανονιστικό/ρυθμιστικό επίπεδο έχουν προκαλέσει τη μέθοδο αυτή να γίνει παρωχημένη και ενδεχομένως παράνομη. Την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα έχει έρθει να δώσει η υπηρεσία μας.”

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας μας:

 • Σύγχρονη πλατφόρμα με περισσότερες λειτουργίες για μεγαλύτερη απόδοση και κερδοφορία για εσάς
 • PriceMatchPromise(υπόσχεση χαμηλότερης τιμής) για υφιστάμενες τιμές για αποστολή σε Κύπρο και Ελλάδα και ανταγωνιστικές τιμές διεθνώς
 • Επιλογές opt-in/ opt-outώστε να συμβαδίζετε με τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων
 • Έξυπνη μέτρηση εκστρατειών. Πόσοι πάτησαν στον κατάλογο προσφορών μου;  Ποιοι είναι οι ποιο ενεργοί  χρήστες;  Αυτά όλα είναι δυνατά με την τεχνολογία που αναπτύσσουμε για έξυπνο σχεδιασμό και εκτέλεση των εκστρατειών.
 • Κάντε χρήση του Α/Β testing, δημιουργήστε δύο διαφορετικά SMS, συγκρίνετε την απόδοση τους και βρείτε το καλύτερο για την επιτυχία της καμπάνιας σας.

 

 • Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε πότε και τι θα στείλετε με τα SMS που επιθυμείτε.
 • Αναλύστε την αποτελεσματικότητα των μηνυμάτων σας με τις αναφορές που λαμβάνετε μετά από κάθε αποστολή. (πρόοδο και παράδοση μηνυμάτων, ποσοστά απόκρισης πελατών κ.λ.π.)

 

 • Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς των πελατών τους είναι ανενεργοί. Η πλατφόρμα μας μπορεί να πιστοποιήσει τους ενεργούς αριθμούς και να σας δώσει αναλυτικές πληροφορίες , εξοικονομώντας σας χρήματα παράλληλα καθώς δίνει τη δυνατότητα χρέωσης μόνο σε παραδοτέα μηνύματα.

 

 • Δείξτε σε κάθε πελάτη πόσο σημαντικός είναι ξεχωριστά, στέλνοντας του προσωποποιημένα SMS. Προσωποποίηση μέχρι και 5 δυναμικούς χαρακτήρες. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ {ΟΝΟΜΑ} Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ {ΑΡΙΘΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ} ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΣΤΙΣ {ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ} ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΔΩ sms.to/l/12345

 

 • Ισχυρό SMS HTTP Rest API για σύνδεση με το δικό σας λογισμικό, CRM, ERP για αποστολή smsnotificationsκ.λ.π.

 

 • Επικοινωνία με τον πελάτη στο κανάλι προτίμησης του. Σήμερα έχουμε το SMS, σύντομα το Viber το WhatsApp και ότι άλλο θα προκύψει στο μέλλον

 

Εταιρείες οι οποίες σήμερα αποστέλλουν sms μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την εταιρεία στο sales@sms.to για να πάρουν προσφορά ή να πραγματοποιήσουν μια εγγραφή στο sms.toγια μία δωρεάν δοκιμή της πλατφόρμας.

Στους επόμενους μήνες αναμένονται βελτιωμένες δυνατότητες αποστολής μηνυμάτων, την προσθήκη του ViberMessaging, περισσότερη πληροφορία και δυνατότητες για smsmarketing καθώς και την λειτουργία 2-way SMS για πραγματοποίηση αμφίδρομων επικοινωνιών με τους πελάτες καθώς και ταχεία διείσδυση στην αγορά της Ευρώπης!

Tags: , ,

Κώστας Αγοραστός: Αν δεν παράξεις, δεν μπορείς να έχεις μοντέλο κοινωνικής δικαιοσύνης

«Αν δεν παράξεις δεν μπορείς να έχεις μοντέλο κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε ημερίδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College με θέμα «Ηγεσία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Εμπειρία και προοπτικές στην Ελλάδα του σήμερα» που πραγματοποιήθηκε  στο Επιμελητήριο Λάρισας.  «Η επιχειρηματικότητα όπως την αντιλαμβάνομαι» τόνισε ο κ. Αγοραστός  είναι μια σύνθετη διαδικασία που προϋποθέτει σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, ισχυρές συμμαχίες με τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα αλλά και σαφείς επιχειρηματικές κατευθύνσεις από πλευράς της εκάστοτε κυβέρνησης σε ότι αφορά στη φορολογία, την ασφάλιση και τις διαδικασίες αδειοδότησης, πρόκρισης και επιλογής των επενδύσεων. Δυστυχώς σήμερα, η νέα μορφή επιχειρηματικότητας είναι να βρεις τρόπο να φορολογηθείς στη Βουλγαρία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα που στερεί έσοδα από το κράτος αλλά στερεί και κοινωνικό μέρισμα στους αδύνατους. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και έχει βραβευτεί για το πρόγραμμά της αλλά και το υψηλό επίπεδο  συνεργασίας και  συνέργειας που έχει αναπτύξει με τα Επιμελητήρια, τους Συνδέσμους Βιομηχανιών και όλους τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας. Οι σύγχρονοι  αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας διευκολύνουν την μεταφορά των εμπορευμάτων με ασφάλεια και ταχύτητα. Φτάσαμε και στο πιο μικρό χωριό προκειμένου οι άνθρωποι της υπαίθρου και των ορεινών όγκων να μπορούν και εκείνοι να μετακινούνται και να διακινούν με ασφάλεια τα προϊόντα τους. Παράλληλα , η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκσυγχρονίζει το σιδηροδρομικό της δίκτυο και θα είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που το 2022 θα διαθέτει ηλεκτροκίνηση στο θεσσαλικό σιδηρόδρομο.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στην καλή  συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, που η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει  σε κάθε περίπτωση, με εντυπωσιακά αποτελέσματα ιδίως στον αγροδιατροφικό τομέα  και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με προστιθέμενη αξία. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Eπιχειρηματικότητας σημειώνοντας ότι « θα αποτελεί μια κυψέλη επιχειρηματικότητας που θα  στηρίζει τους νέους ανθρώπους που έχουν μια σύγχρονη, καλή επιχειρηματική ιδέα. Το Κέντρο θα προσφέρει συμβουλευτική- mentoring-, αλλά και χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτάσεις  των νέων  και αν είναι βιώσιμες να βγουν στην αγορά».

«Στόχος μας » είπε ο κ. Αγοραστός «είναι να οδηγήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ψηφιακή εποχή ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες γρηγορότερες, ασφαλέστερες, ποιοτικότερες και με το λιγότερο δυνατό κόστος». Και χαρακτήρισε ως αναγκαία πρόκληση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην  περιφερειακή διακυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί η κακονομία, η πολυνομία, η γραφειοκρατία, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες   λήψης αποφάσεων  και υλοποίησης  και να προχωρήσουμε με ταχύτητα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο.  Είναι πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλία να εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να επενδύσει στη νεανική επιχειρηματικότητα και να προωθήσει την καινοτομία στην αγροδιατροφή, στον τουρισμό, στις υπηρεσίες υγείας, στον πολιτισμό. Με συνεργασία, ταχύτητα, χωρίς αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες, μπορούμε να φτάσουμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Και να πείσουμε όσο πιο πολλούς νέους γίνεται, να μείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους και να κάνουν  πράξη το μήνυμα «Επενδύστε στη Θεσσαλία».

Σε ότι αφορά στις δράσεις και τα προγράμματα για  την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι  «συνολικά έχουν προχωρήσει περισσότερες από 2.540 επενδύσεις, από υφιστάμενες και καινούργιες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ. Καταφέραμε να πετύχουμε τη δημιουργική ανατροπή χρονοβόρων διαδικασιών, οι οποίες ήταν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα, ενώ δεν επιτρέψαμε να μείνει ανεξόφλητη καμία επένδυση που εντάχθηκε στον επενδυτικό νόμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επενδύσεις, σύγχρονες υποδομές, θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον και εξωστρέφεια συντέλεσαν στο να αυξηθούν οι εξαγωγές κατά 500% τα τελευταία χρόνια και να υπάρχει θετικό εμπορικό πλεόνασμα. Έχουμε ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας το οποίο προχωράμε και έχουμε εκδώσει πρόκληση  για την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ, μέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επενδύσεων υφισταμένων επιχειρήσεων, ύψους από 80.000 έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση από 50% έως 60% σε περίπτωση που κάνουν νέες προσλήψεις. Εκδίδεται και νέα πρόσκληση για την  ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ νέων επιχειρήσεων, που δεν έχουν κλείσει τρεις χρήσεις λειτουργίας, με επιδότηση από 60% έως 70% σε περίπτωση νέων προσλήψεων και με προτεραιότητα στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες υγείας, τα μέταλλα και τα δομικά υλικά. Από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 16,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας επιπλέον 83 τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλία, πέραν των 222 θεσσαλικών επιχειρήσεων που εντάχθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο. Καινοτομία στον τουριστικό τομέα αποτελεί και η δημιουργία των υποβρύχιων μουσείων, ένα πρωτοπόρο και βραβευμένο έργο σε όλη την Ευρώπη. Προκηρύξαμε τα Leader  και αξιολογούνται οι επενδύσεις της τυποποίησης στον αγροδιατροφικό τομέα, για τις προτάσεις κάτω των 600.000 ευρώ που την ευθύνη έχουν οι περιφέρειες. Επιπλέον  η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενίσχυσε με 10 εκατ. ευρώ το Ταμείο  Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), για την επιδότηση του επιτοκίου δανείων που παίρνουν οι δικαιούχοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και στο οποίο έχουν ενταχθεί πολλές θεσσαλικές επιχειρήσεις.  Ενώ σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει την εξωστρέφεια των θεσσαλικών επιχειρήσεων υποστηρίζοντας  τη συμμετοχή  τους σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού. Τέλος ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε  σε ακόμη μια σημαντική καινοτομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφού  χάρη στο μεγαλύτερο  περιβαλλοντικό έργο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την  ανασύσταση της λίμνης Κάρλα,  οι αγρότες στο Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο  ποτίζουν τη γη τους με μηδενικό κόστος και  φέτος εξοικονομούνται 10 εκατομμύρια ευρώ που αλλιώς θα δαπανούσαν είτε σε  πετρέλαια, είτε σε ηλεκτρικό ρεύμα  είτε για  βλάβες στις γεωτρήσεις.

 

 

 

Tags: , ,

Ανταγωνισμός και Αγροδιατροφικός Τομέας

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ανταγωνισμός & Αγροδιατροφικός Τομέας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή 07 Ιουνίου 2019 και ώρες17:00-21:00 στο Μεγάλο Αμφιθεάτρο των πρώην τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, στη Λάρισα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι κύριες θεματικές ενότητες της εκδήλωσης αναφέρονται σε καίρια και επίκαιρα ζητήματα του ανταγωνισμού στον πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και σε ζητήματα της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής και εξέλιξης της.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:

 • Εισαγωγή: Πολιτική ανταγωνισμού στον αγρο-διατροφικό τομέα, Καθηγητής Δρ. Τριανταφυλλάκης Γεώργιος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 • Η Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, Επικ. Καθηγήτρια Δρ. Κινίνη Έφη, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Κοινή Γεωργική Πολιτική και Δίκαιο του Ανταγωνισμού, Πανίτσας Γεώργιος Δικηγόρος, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Παρεμβάσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού σε υποθέσεις με αγροτικό και διατροφικό ενδιαφέρον, Δρ. Ζευγώλης Νικόλαος, Εισηγητής, Επιτροπή Ανταγωνισμού
 • Συγκεντρώσεις σε επίπεδο αγοραστών και επηρεασμός του αγρο-διατροφικού τομέα, Αναπλ.Καθηγητής Δρ. Χατζηγάγιος Θωμάς, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Σχολή Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 • Συγκεντρώσεις σε επίπεδο προμηθευτών και επηρεασμός του αγρο-διατροφικού τομέα, Δρ. Θέμελης Ανδρέας, Επίκουρος Εισηγητής, Επιτροπή Ανταγωνισμού
 • Κρατικές ενισχύσεις και αγροτικός-διατροφικός τομέας,Καραστεργίου Αγγελική, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων, Τμήμα Οργάνωσης  Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 • FoodOxys: Μια spin-off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον αγρο-διατροφικό τομέα, Δρ. Καθηγητής Κουρέτας Δημήτριος, Τμήμα Βιοτεχνολογίας & Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ» (http://mba.teilar.gr/)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

 

Tags: , ,

Μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες Ψυχραιμία, νηφαλιότητα , όχι άγχος! Αυτά θα έλεγα σε καθέναν/ καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Δώσατε τόσο αγώνα ως τώρα επενδύοντας στην μόρφωσή σας. Αυτές τις μέρες καλείστε να δώσετε ακόμα έναν, πριν μπείτε στις σχολές που ενδιαφέρεστε. Γιατί θα μπείτε. Το αξίζετε, είναι δίκαιο και θα ικανοποιήσετε τα όνειρά σας.

Μην είναι όμως όνειρο η επιτυχία σε μια σχολή. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι το παν. Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, διασκεδάστε τους φόβους και τις ανησυχίες σας. Σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει να κάνετε ένα όνειρο εφιάλτη. Σε καμιά περίπτωση δεν κλείνεται η ζωή σε ένα όνειρο.

Εύχομαι στον καθένα σας, στην καθεμιά σας ό,τι επιθυμεί να γίνει πραγματικότητα.

Tags: , ,

Κλειδί των εντυπωσιακών αποδόσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός της

Εντυπωσιακούς ρυθμούς καταγράφει η διείσδυση του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη & Θεσσαλία, καθώς οι νέες συμβάσεις σύνδεσης που υπογράφηκαν από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τον μήνα Μάιο ξεπέρασαν τις 1.900 στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Επισημαίνεται ότι από την αρχή του έτους έγιναν8.250 νέες Συμβάσεις Σύνδεσης φυσικού αερίου, με αύξηση κατά 23,3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του περσινού έτους 2018, ενώ παράλληλα οι διανεμηθέντες όγκοι φυσικού αερίου στο 5μηνο παρουσιάζουν αύξηση κατά 27,6% συγκριτικά με το 2018.

Το Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με όλες τις επεκτάσεις δικτύου φυσικού αερίου, αναπτύσσεται σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας σε υφιστάμενες αλλά και σε νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Οι επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υλοποιούνταιμε βάσητεχνικά κριτήρια που αφορούν τη δυνατότητα κατασκευής και την ασφάλεια του έργου, αλλά και σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια που αφορούν τη ζήτηση και τη δυναμικότητα της κάθε περιοχής, καθώς και την απόδοση της επένδυσης. Σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, η Εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτα τις προδιαγραφές ασφαλείας του Δικτύου και των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Η προώθηση και περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας αποτελεί καθήκον, αλλά και στρατηγικό στόχοτης    ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι κάτοικοι, νοικοκυριά, εμπορικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες στις περιοχές της Αδείας.Ταυτόχρονα, η εφαρμογή των χαμηλότερωντιμολογίων διανομής στην Ελλάδα αποτελεί επιστέγασμα της επιτυχημένης στρατηγικής για την ανάπτυξη των δικτύων και του ορθού σχεδιασμού τους με τεχνικοοικονομικά κριτήρια.

Με προτεραιότητα την αξιόπιστη και ασφαλή ανάπτυξη του δικτύου, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσει στο στρατηγικό σχεδιασμό της τη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών και πρωτοπορεί στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της διανομής αερίου. Ήδη από το 2018, η ΕΔΑ ΘΕΣΣκατέχει ηγετικό ρόλο στην διαμόρφωση του πλαισίου τροφοδοσίας απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, και βεβαίως στην άμεση υλοποίηση και εφαρμογή του. Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σε 6 περιοχές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία (Λαγκαδάς, Κουφάλια, Χαλάστρα, Τύρναβος, Καλαμπάκα, Ελασσόνα) απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό της Εταιρείας,εντός του έτους 2019  θα τροφοδοτηθούν 3 νέες περιοχές με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (Αγιά, Παλαμάς και Σοφάδες)της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ με δίκτυο διανομής θα γίνει η σύνδεση περιοχών στους Δήμους Θέρμης (Βασιλικά, Αγ. Παρασκευή, Σουρωτή, Ταγαράδες), Θερμαϊκού (Αγ. Τριάδα) του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Ν. Αγχίαλο&Μικροθήβεςτου Δήμου Βόλουστην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Υπό το πρίσματης ανάπτυξης και βελτιστοποίησης των υπηρεσιώντης ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπονταιεπενδύσεις άνω των 5 εκ. € για τον ψηφιακό μετασχηματισμότηςΕταιρείας, σε τεχνολογίες αιχμής, σε σύγχρονο εξοπλισμό και πληροφοριακές υποδομές. Παράλληλα,εμπλουτίζει το μίγμα των τεχνολογικών εφαρμογών που υιοθετεί και με εξωστρέφεια, επενδύει σε νέα εργαλεία για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου διανομής.

Η συνεχόμενα ανοδική πορεία, οι ισχυρές επιδόσεις σε συνδυασμό με την επίτευξη του συνόλου των επιχειρησιακών στόχων που θέτει η Εταιρεία, αποτελούν επιβεβαίωση της επιτυχίας του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού της,ο οποίος υλοποιείται με συνέπειααπό τη Διοίκηση της Εταιρείαςκαθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Εστιάζοντας στον άνθρωπο, ηπρότυπη επιχειρησιακή λειτουργία και η ενίσχυση της αποδοτικότηταςαποτελούν επίσης κύριους πυλώνες της στρατηγικής της Εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, ηΕΔΑ ΘΕΣΣεπενδύει σε συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών,με γνώμονα πάντα τις αξίες της διαφάνειας, της αμεροληψίας, του επαγγελματισμού και της συνεργασίας.

Η στρατηγική ανάπτυξη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ βασίζεται σε μια ολιστική και ισόρροπη θεώρηση των αρχών και δεσμεύσεων της Εταιρείας, ως ανεξάρτητου Διαχειριστή Δικτύου Διανομής. Oι στρατηγικές επιλογέςτης Εταιρείας αποσκοπούν στη διατήρηση της ηγετικής θέσης στη διανομή του φυσικού αερίου, γεγονός που προσδίδει πολλαπλά οφέλη στη δημιουργία αξίας για την αγορά ενέργειας, τους καταναλωτές και τους Χρήστες Διανομής, τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό της και τους Μετόχους της.

 

 

 

Tags: , ,

Στη Διεθνή Έκθεση London wine fair η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε φέτος δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (20-22 Μαΐου) και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης και της παγκόσμιας αγοράς κρασιών.

Στην έκθεση, που συμπλήρωσε φέτος 39 έτη διοργάνωσης, συμμετείχαν 980 συνολικά εκθέτες, με την Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά οργανωμένη Εθνική παρουσία, με την ονομασία «WINES OF GREECE» και συμμετοχή 36 οινοποιείων από όλη την Ελλάδα, τα 6 από τα οποία ήταν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στοχεύοντας στην προώθηση του brand-name της χώρας μας και στην προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των οινοπαραγωγών μας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί και η Εθνική Συμμετοχή  υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece, λαμβάνοντας παράλληλα τη σημαντική υποστήριξη του γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας του Λονδίνου, της ΕΔΟΑΟ, του ΣΕΟ και του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιώνονταν από επαγγελματίες-οινοποιούς, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Οι εταιρείες  που συμμετείχαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν η «Οινοποιία Ντούγκου», η «Οινοποιία Καρδάση», η «Κατσάρος Αποστάγματα», το «Κτήμα Terra Olympus», το «Κτήμα Τιμπλαλέξη» και η «ROUSSAS WINERY».

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βρισκόταν σε κεντρική τοποθεσία της έκθεσης, απέσπασε θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των θεσσαλικών επιχειρήσεων συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά προϊόντα.

Οι δράσεις της ελληνικής συμμετοχής βρήκαν εξαιρετική ανταπόκριση. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα παρουσίασε Masterclass με τίτλο «Greek wines: Indigenous varieties and fascinating terroirs», που δέχτηκε σχεδόν 400 αιτήσεις συμμετοχής. Το Masterclass παρουσίασαν οι Γιάννης Καρακάσης MW και Λευτέρης Κανδύλης προσελκύοντας τα σημαντικότερα ονόματα της Βρετανικής αγοράς μεταξύ των οποίων μεγαλοεισαγωγείς, χονδρέμποροι, ΜΜΕ και trend-setters.

Επιπρόσθετα εντός του περιπτέρου λειτούργησε το Greek Wine Bar, υπό την επίβλεψη του πολύ έμπειρου Sommelier Γρηγόρη Μιχαήλου, στο οποίο επαγγελματίες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά λαμβάνοντας σχετικές ενημερώσεις και επεξηγήσεις.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου –  Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, ο κ. Αντώνης Γραβάνης –  Διευθυντής Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών του Enterprise Greece και η κ. Καλλιάνη Άννα – Πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου.

Η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούνταν από τον Παν. Καλφούντζο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας και τον Δημ. Σταυρίδη, Προϊστάμενο του Τμ. Προστασίας Φυττών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Δ/νσης.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας είχαν στόχο την ευρύτερη συνεργασία και την ενδυνάμωση της  προβολής των θεσσαλικών προϊόντων στο εξωτερικό.

 

 

Tags: , ,

Τεχνική Ημερίδα διοργανώνει το ΤΕΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων συνδιοργανώνει με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών, Τεχνική Ημερίδα με θέματα: Νέα ΤΟΤΕΕ Υαλοπινάκων, Νέος κανονισμός Πυροπροστασίας, Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές, Τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία υαλοπινάκων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ώρα 10.00 π.μ, στην αίθουσα «Ιωάννης Βαρνάς» του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Λάρισα (Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα, 3ος όροφος).

Οι συγκεκριμένες δράσεις της Ομοσπονδίας, πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως και ανάθεσης αυτού του έργου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με στόχο την άρτια και ολοκληρωμένη επιμόρφωση τόσο των επαγγελματιών του χώρου, όσο και την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων της χώρας.

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930