Tags: , ,

Μηχάνημα Λιθοτριψίας Laser για την Ουρολογική του Γ. Ν. Λάρισας

Μηχάνημα Λιθροτριψίας  Lazer προμηθεύεται το επόμενο διάστημα η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.  Το μηχάνημα θα είναι κατάλληλο για ενδοσκοπική λιθοτριψία, θεραπεία όγκων και μαλακούς ιστούς, δηλαδή για: • Λιθοτριψία • Κονιορτοποίηση λίθων (Stone Dusting) • Διατομή στενώσεων • Εξάχνωση μικρών όγκων • Διάνοιξη ουρηθροκυστικής συμβολής (bladder neck- αυχένας ουροδόχου κύστης) • Κοπή ιστού-αιμόσταση.

«Με σχέδιο και προγραμματισμό ενισχύουμε τα νοσοκομεία μας με νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με το νέο εξοπλισμό αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες χειρουργικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, καθώς μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών και ο χειρουργικός χρόνος. . Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Tags: , ,

Έξυπνος Δήμος και φιλικός στον πολίτη ο Δήμος Κιλελέρ

Νέες, τεχνολογικά προηγμένες, υπηρεσίες για τους δημότες του πρόκειται να προσφέρει ο δήμος Κιλελέρ υιοθετώντας τεχνογνωσία από τον πρωτοπόρο πανελλαδικά δήμο σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τον ΔήμοΤρικκαίων.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες αυτές, προβλέπεται να είναι και η παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να υποβάλλουν τηλεφωνικά, μέσω email ή και μέσω κινητού τηλεφώνου προτάσεις, επισημάνσεις, αιτήματα ή και παράπονα στο δήμο. Τα θέματα θα καταχωρούνται σε ενιαία βάση δεδομένων και θα αποστέλλονται στο ανάλογο τμήμα του δήμου, ενώ την πορεία κάθε αιτήματος θα παρακολουθούν ηλεκτρονικά τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όσο και ο δήμαρχος.

«Είχα σήμερα τη δυνατότητα να ταξιδέψω στο… μέλλον, να επισκεφθώ το ηλεκτρονικό «στρατηγείο» του πρωτοπόρου δήμου Τρικκαίων με τον καλό φίλο και εξαιρετικό δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος με ενημέρωσε σε βάθος και αποδέχτηκε με χαρά την πρότασή μου να παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία στο δήμο Κιλελέρ», επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.

Φιλικός στον πολίτη ο δήμος Κιλελέρ

«Στο δήμο Κιλελέρ – υπογράμμισε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος– πετύχαμε ήδη πολύ καλά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση του δημότη. Σε αρμονική συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους εργαζόμενους, αντιμετωπίσαμε δυσλειτουργίες, αναδιοργανώσαμε και αναδιατάξαμε τις υπηρεσίες, εφαρμόσαμε μια πολιτοκεντρική αντίληψη στη λειτουργία του δήμου. Επιπρόσθετα, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του και πλέον έχουμε την οικονομική δυνατότητα να περάσουμε με σίγουρα βήματα στη νέα εποχή.

Ιδέες και εφαρμογές υπάρχουν πολλές, η βούληση από την πλευρά μας είναι δεδομένη, στόχος μας είναι να επιλέξουμε τις πιο χρήσιμες και λειτουργικές εφαρμογές ώστε να καταστήσουμε τον δήμο Κιλελέρ ακόμη πιο φιλικό στον πολίτη» με βάση την αρχή «στο δήμο μας ταξιδεύουν τα έγγραφα, όχι οι δημότες».

Παράλληλα, οι νέες εφαρμογές αναμένεται να συμβάλλουν στη διαφάνεια, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας, στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας αλλά και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου.

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι μοντέλο για όλους τους υπόλοιπους δήμους. Με τον καλό φίλο Δημήτρη Παπαστεργίου έχουμε άριστη συνεργασία και βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα αλλά σταθερά βήματα στη νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών».

Επεκτείνεται το δίκτυο wifi σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους

Στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Κιλελέρ εντάσσεται η επέκταση του δωρεάν δικτύου wi-fi σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, πέραν δηλαδή των σημείων που έχει ήδη εγκατασταθεί.

Παράλληλα,

-η αναβάθμιση με νέες υπηρεσίες του διαδικτυακού ιστότοπου του δήμου (www.kileler.gov.gr),

-η παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής ειδικά για τους πολίτες τρίτης ηλικίας και τα ‘άτομα με αναπηρία.

– η ενεργοποίηση πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τοπικά ζητήματα

-και ο «έξυπνος» φωτισμός μέσω LED και άμεση μέτρηση της εξοικονόμησης ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κιλελέρ έχει ήδη εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα στις λάμπες ηλεκτροφωτισμού

 

 

Tags: , ,

Κέλλας: Στον αέρα η διαδικασία εξαγοράς δασικών εκτάσεων

Σειρά ερωτημάτων θέτει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, προςτους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ. Γ.Σταθάκη και Στ. Αραχωβίτη, σχετικά με τον μηχανισμό εξαγοράς δασικών εκτάσεων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά και την υπ’ αριθμ. 645/2019 απόφασητου Συμβουλίου της Επικρατείας,σύμφωνα με την οποία οι  διατάξεις των άρθρων 47 παρ.5, κατά το μέρος που αναφέρονται σε εκχερσώσεις που έγιναν αυθαιρέτως, καθώς και 47 Β του Ν. 998/79, αντίκεινται στο Σύνταγμα, επισημαίνει ότι “δημιουργείται τεράστιο θέμα, καθώς «τινάζεται στον αέρα»η διαδικασία εξαγοράς δασικών εκτάσεων, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν και οι επιδοτήσεις, που λαμβάνουν χιλιάδες αγρότες στη χώρα”.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Από το 2014 έως το 2017 εκδόθηκαν τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις, που ορίζουν τη διαδικασία εξαγοράς εκχερσωμένων δασών και δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα πλήρους εξαγοράς εκτάσεων, που εκχερσώθηκαν πριν το 1975 και αγοράς του δικαιώματος αγροτικής χρήσης για όσες εκχερσώθηκαν από το 1975 ως το 2007, με καταληκτική ημερομηνία την 8η Αυγούστου του 2020.

Με βάση την υπ’αριθμ. 156586/2798/19.5.2017 απόφαση του Αν.ΥπουργούΠεριβάλλοντος,καθορίστηκαν ο τρόπος και η διαδικασίαχορήγησης της έγκρισηςγεωργικήςεκμετάλλευσης,τααπαιτούμεναδικαιολογητικά,οιυποχρεώσεις του δικαιούχου και κάθε αναγκαίαλεπτομέρεια για την εφαρμογή των άρθρων 47 και 47 Β του Ν. 998/79.

Με την υπ’αριθμ. 157196/3204/7.6.2017 του ίδιουΥπουργού,  καθορίστηκε ο τύπος του τίτλουκυριότητας της παρ. 11 του άρθρου47 και της διαπιστωτικήςπράξης της παρ. 2 του άρθρου 47Β του Ν. 998/79.

Με την υπ’αριθμ. 158298/3670/4.7.2017 ΚΥΑ των  ΥπουργώνΑγροτικήςΑνάπτυξης και Αν.ΥπουργούΠεριβάλλοντος ηεφαρμογή των άρθρων 47[παρ.5-14] και 47Β του Ν. 998/79.

Με την υπ’αριθμ. 158341/3927/26.7.2017, παρατάθηκε η προθεσμίαυποβολήςεξέτασηςαιτήσεωνεξαγοράς για την υπαγωγή στις παρ. 5-14 του άρθρου 47 του Ν. 998/79.

Δημιουργήθηκε ένα θεσμικό  πλαίσιοαντιμετώπισης των αγροτικώνεκτάσεων, που στον δασικόχάρτηεμφανίζονται ως ΔΑ, δηλαδήδασικήςμορφήςεκτάσεις το έτος 1945 και άλληςμορφήςσήμερα (αγροτικές), και με βάση αυτό το πλαίσιο, υπήρξε η διαβεβαίωση προς τους αγρότες,κατόχουςαυτών των εκτάσεων, ότι δεν υπάρχειπρόβλημα με την καταβολή των ενισχύσεών τους.

Με την υπ’αριθμ. 645/2019 απόφαση, τοΣτΕ [Ε΄τμήμα] έκρινεπως οι διατάξεις των άρθρων 47παρ.5, κατά το μέρος που αναφέρονται σε εκχερσώσεις που έγιναναυθαιρέτως,καθώςκαι 47 Β του Ν. 998/79, αντίκεινται στο Σύνταγμα.

Όπως γίνεταιαντιληπτό,δημιουργείταιτεράστιοθέμα, καθώς “τινάζεται στον αέρα”η διαδικασία εξαγοράς δασικών εκτάσεων, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν και οι επιδοτήσεις, που λαμβάνουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι στη χώρα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

 1. Τι θα γίνει με τους αγρότες που κατέθεσαν αιτήσεις εξαγοράς;
 2. Θα τους καταβληθούν οι αντίστοιχες επιδοτήσεις το 2019;
 3. θα προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς;
 4. Προτίθεστε να αναμορφώσετε το νομικό πλαίσιο και αν ναι, προς ποια κατεύθυνση και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;
 5. Μέχρι τότε οι εκτάσεις αυτές θα δηλώνονται στον ΟΣΔΕ και αν ναι, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα τις θεωρεί επιλέξιμες;

 

Tags: , ,

Ισχυρές επιδόσεις στο α’ τετράμηνο του 2019 για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζοντας σταθερά την αναπτυξιακή πορεία που καταγράφει, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα και  στο α’ τετράμηνο του 2019, εδραιώνοντας την επιτυχία της και την ηγετική της θέση στον ενεργειακό κλάδο.

Ειδικότερα, οι νέες συνδέσεις ανήλθαν σε 6.320, αύξηση κατά 27,6% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους και οι διανεμηθέντες όγκοι φυσικού αερίου άγγιξαν τα  240,4 εκ. κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας κατά 27,6% το α’ τετράμηνο του 2018, ενώ το κατασκευασμένο δίκτυο ανέρχεται σε 2.353 χιλιόμετρα.

Προτεραιότητατης ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί η αυστηρή τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης που έχει καταρτίσει.Παράλληλα, θέτει υψηλούς επιχειρησιακούς στόχους με επίκεντρο την ασφάλεια του δικτύου σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, την επίτευξη ισχυρών οικονομικώναποτελεσμάτων, την εισαγωγή και χρήση τεχνολογιών αιχμής για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας, οι περιοχές που θα ενταχθούν εντός του 2019στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι: η Αγία Τριάδα έως το τέλος Ιουνίου, οι Ταγαράδες, η Αγία Παρασκευή, τα Βασιλικά και η Σουρωτή έως τον Οκτώβριογια την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας, η Νέα Αγχίαλος του νομού Μαγνησίας, η Αγιά του νομού Λαρίσης καιο Παλαμάς του Νομού Καρδίτσας έως τον Ιούλιο και τέλος οι Σοφάδες του νομού Καρδίτσας έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Μέσα από μια 20ετή επιτυχημένη πορείασυνεπούς και σταθερής παρουσίας, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ,εφαρμόζοντας ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο διοίκησης, προχωρά δυναμικά με σεβασμό στην κοινωνία, στην αγορά, στο περιβάλλον και στους ανθρώπους της,θέτοντας τα θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον μέχρι το 2043.

 

 

 

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου: Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Λάρισα πόλη που αξίζει να ζεις

«Εμείς οι γυναίκες, μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας, για τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη και θα την αλλάξουμε. Η Λάρισα, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, θα αποκτήσει Νέα Δημοτική Αρχή, Νέα Δήμαρχο, την πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο. Με τη δική σας στήριξη. Με την δική σας ψήφο. Το θέλουμε και το μπορούμε, μα πάνω από όλα το αξίζουμε», είπε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Από το βήμα της εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» αφιερωμένη στις γυναίκες και σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου DivaniPalace, η κ.Καραλαριώτου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προγραμματικές της θέσεις για το πώς η Λάρισα θα γίνει μια πόλη πρότυπο, μια πόλη που αξίζει να ζεις.«Ξεκινάμε μαζί ένα φιλόδοξο ταξίδι για να αποκτήσει η Λάρισα νέα δημοτική αρχή, νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους με νέες ιδέες. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές. Για εμάς πρώτα και πάνω από όλα είναι η πόλη μας».

Τελευταίος

Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κινήσεις πανικού της απερχόμενης δημοτικής αρχής. «Ο κ. Καλογιάννης είναι ο τελευταίος σε αυτή την πόλη που μπορεί να μιλά για αρχές, αξίες και πολιτικό πολιτισμό. Έχει περάσει μία εβδομάδα, από τότε που πρότεινα να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λάρισα σε τηλεοπτικό διάλογο, για να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Έχουν απαντήσει όλοι θετικά, εκτός από τον κ.Καλογιάννη. Ο οποίος λέει “ναι μεν, αλλά…”. Αφού, λοιπόν, δεν το κάνει ο κ.Καλογιάννης, ζητάμε εμείς, άμεσα, τη Σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών ντιμπέιτ.

Για ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο δικό του εκλογικό κέντρο, εγκαλεί εμάς, μιλά γενικά και αόριστα για κατασκευασμένο υλικό, απειλεί με μηνύσεις -και μετά τις απειλές κάνει και έκκληση για αντιπαράθεση με αρχές και αξίες. Προσπαθεί να μετατρέψει τη δική τους γκάφα, σε πρόβλημα της Πόλης. Του συνιστώ ψυχραιμία και σοβαρότητα. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ας βρει πρώτα ποιοι ευθύνονται για αυτό που έγινε, για να τους καταδικάσουμε και εμείς και όλη η Πόλη. Μαθήματα όμως από τον κ Καλογιάννη για αρχές, αξίες και πολιτισμό δεν δεχόμαστε», υπογράμμισε.

Το πρόγραμμά μας

Συνεργαζόμαστε με τους πολίτες και τους φορείς για μια Πόλη:

 • Καθαρή, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών, που ήδη πληρώνουν πολλά, στο Κέντρο και στις γειτονιές.
 • Με περισσότερο πράσινο και χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.
 • Κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για λιγότερο καύσιμο.
 • Δωρεάν παραχώρηση των αδιάθετων θέσεων στάθμευσης στους εργαζόμενους και στους εμπόρους, στα δύο δημοτικά πάρκινγκ στο κέντρο.
 • Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο, αλλά και περιμετρικά του κέντρου με τη μέθοδο της μερικής ή ολικής αυτοχρηματοδότησης.
 • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου ως 50% για τους πολίτες, στις αστικές συγκοινωνίες, και με περισσότερα δρομολόγια.
 • Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
 • Δημιουργία ψηφιακής τάξης, σε όλα τα δημόσια σχολεία,με οθόνες FullScreen συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή.
 • Δωρεάν Κάρτα Ασφάλισης για όλα τα παιδιά και τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
 • Δίνουμε έμφαση στην κατάρτιση, την επανεκπαίδευση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας.
 • Στήριξη και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο.
 • Οργάνωση και σύνδεση σχολείων και αθλητικών σωματείων, στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.
 • Ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες, για λιγότερες επισκέψεις στο Δήμο και ταχύτερη εξυπηρέτηση, ψηφιακά αιτήματα και αποστολές.
 • Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη.
 • Λειτουργία ΚΕΠ και ανταποκριτή του ΟΓΑ σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και λειτουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.
 • Δημιουργία Κέντρων Καθημερινότητας Δημότη, όπου οι δημότες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.
 • Συνεργεία Άμεσης Επέμβασης ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται και να επιλύει τα αιτήματα καθημερινότητας που υποβάλει ο Δημότης.
 • Απόφαση ζωής, είναι να εντάξουμε τον Πηνειό στην ζωή της πόλης.
 • Προχωράμε στην αποκάλυψη και ανάδειξη του συνόλου του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης της Λάρισας, με στόχο την υλοποίηση παραστάσεων.

 

Το δίλημμα των εκλογών

«Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση να πάμε τη Λάρισα Μπροστά. Θέλω να γίνετε οι πολλαπλασιαστές του μηνύματος μας -εσείς οι γυναίκες είστε οι σύμμαχοι μου σε αυτόν τον αγώνα. Μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να κερδίσουμε. Να αλλάξουμε την πόλη. Για εμάς και τα παιδιά μας. Για όλους αυτούς που νοιαζόμαστε και αγαπάμε.

Το πρόγραμμα μας, οι νέες ιδέες μας, η ομάδα μας με τους νέους και πιο έμπειρους ανθρώπους μπορούν να κάνουν τα δικά σας θέλω πράξη. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Λάρισα πόλη που αξίζει να ζεις, πόλη που ξεχωρίζει, πόλη που καινοτομεί, που κρατά παιδιά μας στον τόπο μας.Το μέλλον μας είναι στα δικά μας χέρια.

Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα έχουμε νέα Δήμαρχο, νέους ανθρώπους, νέο σχέδιο για την Πόλη και τους Δημότες; Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Γιατί εμείς μπορούμε καλύτερα», κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.

 

 

Tags: , ,

Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (13-05-2019) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς ,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, δύο άτομα, ηλικίας 25 και 47 ετών, διότι κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν σε αυτά διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (βάνες ύδρευσης, μεταλλικές ράμπες κ.α.), τα οποία, όπως εξακριβώθηκε, είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από ανασφάλιστο αμαξοστάσιο του Δήμου Αγιάς. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Δήμου Αγιάς, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα.

Tags: , ,

Μάξιμος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ήττα παίζει το χαρτί «Τσακαλώτε, δώστα όλα!»

«Εμείς πιστεύουμε ότι η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα, τον επαγγελματισμό, τα έμπειρα στελέχη για να φέρει σε πέρας την αποστολή της, αρκεί να αφεθεί να κάνει τη δουλειάτης».Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στηνυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΌλγαΓεροβασίληστη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησηςτου νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

 

Ευθύνες για το άβατο

Ο κ. Χαρακόπουλος στηλίτευσε τα λεγόμενα της υπουργού επισημαίνοντας ότι «αντί να απολογηθεί εμφανίστηκε ως κήνσορας»,για την «έξαρση των φαινομένων βίας και ανομίας. Χθες είχαμε πάλι καταδρομική επίθεση στο Α.Τ.Καισαριανής, είχαμε την πυρπόλησητουαυτοκινήτουμιας δημοσιογράφουπου καλύπτει τοαστυνομικόρεπορτάζ. Κι ακούσαμε και κάτι επίσης πραγματικά οξύμωρο. Απαντώντας η καΓεροβασίλη, στις καταγγελίες αστυνομικών ότι δεν έχουν την άδεια από την πολιτική και την φυσική ηγεσία ναμπαίνουνστα Εξάρχεια και να αντιμετωπίζουν το κάθεπαραβατικόκαι εγκληματικό στοιχείο που βρίσκει καταφύγιο εκεί στο άβατο των Εξαρχείων,είπε ότι τα λένε αυτά κάποιοι στην ΕΛΑΣ που θέλουν να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο ποιος έχει την ευθύνη για την επιλογή των στελεχών της ΕΛΑΣ, ικανών ή ανικάνων;».

 

Fake News

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε στην ομιλία του ότι «ηεπιθανάτια αγωνία του ΣΥΡΙΖΑπλέον δεν κρύβεται–λίγο πριν το τέλοςέχει φθάσει σε τέτοιο σημείο παροξυσμού,ώστε ξεπερνάακόμη καικάθε προηγούμενοδικό τουρεκόρσεfakenews. Δεν διστάζει το επιτελείο του Μαξίμου να προβεί στην πιο κραυγαλέαδιαστρέβλωση των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,σε διασπορά ψευδών ειδήσεων,προκειμένουνα παίξει το χαρτί της πιο φαιδρήςκινδυνολογίας» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός,πουκι εχθές στον Alphaυπερασπίστηκετο δικαίωμά του στην χλιδή των ελίτ,δεν διστάζειναπαρομοιάσειτο έργο του με αυτό του Χριστού,ναι το τόλμησεκι αυτό!Μόνο που οιπολλαπλασιασθέντεςάρτοι πουμοιράζει μετη μορφή συντάξεωνκαιεπιδομάτων, και ω του θαύματος,πέφτουν σαν βροχή παραμονή των εκλογών, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της υπερφορολόγησηςμε την οποία γονάτισε την μεσαία τάξηεδώ και 4 χρόνια.

Τώρα,λοιπόν,που πλησιάζει καλπάζοντας ηαναπόφευκτη ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το χαρτί του‘‘Τσακαλώτε,δώσταόλα’’, για να μειωθεί η διαφορά με την ΝΔ και να παραμείνειστην εξουσία για λίγους ακόμη μήνες. Και ταυτόχρονα ναλησμονήσουν οι πολίτες την πικρή αλήθεια που βιώνουν με ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ στην εξουσία»

 

Χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις…

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «βάφτισαν13ησύνταξη το βοήθημα των 800 εκ. ευρώ,κι ας είναι το ένα τρίτο του ποσού που αναλογεί στην κανονική 13η σύνταξη που φθάνει τα 2,4 δις ευρώ.Πρόκειται γιαπροσβολή της νοημοσύνης των συνταξιούχων, καθώς το ΕΚΑΣ που έκοψανξεπερνούσετο ποσό που σήμερα επιστρέφουν έξω από την κάλπη. Έκοψαν930 εκατομμύρια ευρώ για να δώσουν λίγο πριν τις εκλογές 830 εκατομμύρια και ζητούν και χειροκρότημα.

Αλλά κομπάζετε γι’ αυτό,όταν εκτός του ΕΚΑΣ που καταργήσατε επιβάλατε17 μειώσεις σε συντάξεις και εισφορές, ενώ έχετε αφήσει στο έλεος του Θεού250.000 συνταξιούχους που αναμένουν να τους καταβληθούν οιεκκρεμείςσυντάξεις τους. Αναρωτηθήκατε πραγματικά πώς τα βγάζουν πέρα αυτοί οι άνθρωποι;

Και κάτι ακόμη, ενώ δίνετε μισή σύνταξη ως εκλογικό επίδομα, με την μείωση του αφορολόγητου,γιατην οποία κάποτε δήλωνε ότι θα παραιτούνταν οκ.Τσακαλώτος, αχ αυτή η ελαστική ηθική της αριστεράς, ουσιαστικά οι συνταξιούχοιχάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα εφαρμόσει την μείωση που μόνοι σας ψηφίσατε,ελάτε να υπερψηφίσουμε όλοι μαζί την τροπολογία της ΝΔ για την μη μείωση του αφορολογήτου. Ιδού η Ρόδος…

 

Μακαρονάς…

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση παρατήρησε με καυστικό τρόπο ότι «πιο εκκωφαντική, όμως, είναι ησυμπεριφοράσας για τον ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα. Ο κ.Τσακαλώτοςτώρα έγινε‘‘μακαρονάς’’, όπως μας είπε εχθές στην ομιλία του, δικαιολογώντας την μείωση του συντελεστή; Δεν μας είπε, ωστόσο, πριν 4 χρόνια, όταν αύξησε τον ΦΠΑ,τι προτιμήσεις είχε.Παραπάει,όμως,να καμαρώνει για την μείωση αυτός που επέβαλε την αύξηση. Μια αύξηση που θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, δεν είχαν μεσολαβήσει ταδημοψηφίσματα, ταγκόουμπακ μαντάμΜέρκελκαι τανταούλιαπου θαχόρευαντις αγορές».

 

Πολύτεκνοι…

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρακόπουλος, στη ρύθμιση για τους πολύτεκνους, λέγοντας ότι «επειδήείναινωπό ακόμητο μελάνι στο πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό, θέλω να καυτηριάσω τηρύθμισηγια τους πολυτέκνους. Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται μειωμένοι συντελεστέςμόνον μέχρι τα τρία τέκνα. Από εκεί και πέρα παραμένει ο ίδιος συντελεστήςγια τα 4, 5 ή περισσότερα παιδιά,όσοκαι για τα 3.Κι όμως στηΔιακομματική Επιτροπή είχαμε συμφωνήσει για παρεμβάσεις που θα ενίσχυαν τους πολυτέκνους».

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «όλα αυτά τα κόλπα της “πρώτης φορά αριστερά” δεν θα έχουν καμία τύχηστις εκλογές της 26ηςΜαΐου. Την παραπάνωΚυριακή θα σημάνειτο καμπανάκιτουτέλουςτης διακυβέρνησήςΣΥΡΙΖΑ.Κυριακή κοντή γιορτή!».

Tags: , ,

Περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει, σήμερα, στη Λάρισα όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία. Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί απόψε στις 8:30 μ.μ. στη λιτανεία του Αγίου Αχιλλίου. Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το στρατηγείο της Πρώτης Στρατιάς. Στη συνέχεια, θα μεταβεί  στην Καλαμπάκα και θα μιλήσει με πολίτες σε καφέ της πόλης. Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθεί το κέντρο ελέγχου του δήμου.  Ακολούθως, θα συναντηθεί με γυναίκες στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα και το βράδυ στις 8 μ.μ., θα μιλήσει στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Tags: , ,

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία του ΣΕΒ με τον ΣΘΕΒ

Η διοίκηση του ΣΘΕΒ και η διοίκηση του ΣΕΒ πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 14 Μαΐου και ώρα 12:00, στα γραφεία του ΣΘΕΒ. Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος όπου παρουσιάσθηκαν: (α) οι άξονες της στρατηγικής συνεργασίας των δυο φορέων, (β) η επενδυτική γραφειοκρατία και οι προϋποθέσεις τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, και (γ) οι ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στη Λάρισα και της συνδιοργάνωσης ενημερωτικής εκδήλωσης, με θέμα: «Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Α. Η συνεργασία των περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων με τον ΣΕΒ

 • Εκπροσωπεί τις σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις που  δραστηριοποιούνται σε όλους τους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως βιομηχανία – μεταποίηση, ενέργεια, μεταφορές, φάρμακο, μέταλλα, τρόφιμα, τράπεζες, τεχνολογία, χημική βιομηχανία, υπηρεσίες, χονδρεμπόριο, κ.ά. τους δυναμικούς κλάδους επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του ΣΕΒ  περιλαμβάνουν (3.500 μέλη πανελλαδικά, με το 70% και πλέον να αποτελείται από ΜμΕ) με έχουν μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία  (26% εισφορών, 20% συνόλου των μισθών, 200.000 εργαζόμενοι, κλπ).
 • Η συνεργασία με τους περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους διευρύνεται συνεχώς. Ενώνουμε δυνάμεις, ώστε να πολλαπλασιάσουμε το αναπτυξιακό αποτύπωμα της Θεσσαλίας και να καλύψουμε συνολικά, το έλλειμμα ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια.
 • Η οικονομική ανάπτυξη και σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις περνάει μέσα από την ανάπτυξη της περιφέρειας. Η βιομηχανική ανάκαμψη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς την ενεργό παρουσία των επιχειρήσεων της περιφέρειας σε αυτή αλλά και στον κεντρικό δημόσιο διάλογο.
 • Η θεσμική συνεργασία του ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών καιτους υπόλοιπους περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους θα περιέχει σειρά κοινών δράσεων και συλλογικών πρωτοβουλιών για την προώθηση της βιομηχανίας, τη διοργάνωση εξειδικευμένων εργαστηρίων σε κάθε περιφέρεια, και την εκπόνηση κοινών προτάσεων για βελτίωση του σχεδιασμού και της υλοποίησης αναπτυξιακών πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων.

Β. Η αναπτυξιακή πρόκληση

 • Η οριστική και βιώσιμη έξοδος από την κρίση προϋποθέτει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα βασίζεται στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και της αύξησης διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών. Είμαστε επιταχυντές των αλλαγών που πρέπει να κάνουμεστη χώρα, τόσο από πλευράς ρυθμιστικού πλαισίου και δημόσιων πολιτικών, όσο και από πλευράς αλλαγών που πρέπει να κάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Οι μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία απαιτούν συστηματικό δημόσιο διάλογο, γενναίες παρεμβάσεις και δομικούς μετασχηματισμούς στις δομές της παραγωγής και της κατανάλωσης.
 • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν παραγωγή και εξωστρέφεια. Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒ, που υποστηρίζονται από υπομνήματα, specialreports κοκ αφορούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, και θα αντιμετωπίσουν, οι επιχειρήσεις (π.χ. Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Μέλλον Εργασίας, Μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, Επενδύσεις, Εξαγωγές, κλπ).
 • Επιδιώκουμε δυναμικές επιχειρήσεις μέσα από: Απλοποίημένο και αποτελεσματικό επιχειρηματικό περιβάλλον, προσαρμογή του κράτους και της οικονομίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του διεθνούς ανταγωνισμού, ποιότητα διοίκησης, διαρκή προσαρμογή της παραγωγής και των προϊόντων στις εξελίξεις της τεχνολογίας και διαρκή βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού.
 • Η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά τη μακρά περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να συμπληρωθεί από συνολικό εθνικό σχέδιο για όλα τα θέματα (διαδικασίες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, φορολογία, επενδυτικά κίνητρα, κλπ). Χρειάζεται υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για ένα σταθερό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον με καλούς θεσμούς, ποιοτική εκπαίδευση, παραγωγική ικανότητα και εξωστρέφεια.
 • Θετικά βήματα όπως οι πρόσφατες ρυθμίσεις για απλούστευση του «αναπτυξιακού νόμου», υπερ-αποσβέσεις 200% στον ενεργειακό εξοπλισμό, υπερ-εκπτώσεις 150% στις προσλήψεις, υπερ-εκπτώσεις 130% στο R&D, φορολογικές απαλλαγές στην αξιοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, φοροαπαλλαγές για τη συγκέντρωση κεφαλαίου προς R&D, μείωση φόρου μερισμάτων, κίνητρα για κέντρα κοινών υπηρεσιών, αδειοδότηση επιχειρηματικών πάρκων, εξυγίανση άτυπων συγκεντρώσεων, αιγιαλός, εταιρικοί μετασχηματισμοί, κτλ, πρέπει να συμπληρωθούν από απλοποίηση και εξορθολογισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ομοίως, ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις υιοθετεί κίνητρα (υπερ- και επιταχυνόμενες αποσβέσεις), παρά τη στασιμότητα στη περιβαλλοντική αδειοδότηση.
 • Η Ελλάδα, καθώς παραμένει ουραγός σχεδόν σε όλους τους δείκτες πρέπει να εντατικοποιήσει την αναπτυξιακή προσπάθεια. Το προσδοκώμενο 2% ανάπτυξη δεν επαρκεί. Έχουμε ανάγκη για ανάπτυξη 3-4% για αντιστροφή της οικονομικής κατάστασης μιας χώρας που έχασε 25% του ΑΕΠ της. Οι επενδύσεις και ο εξωστρεφής προσανατολισμός είναι άμεσα συνδεμένα με ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους του 1,9%. Η επίτευξη αυτού του στόχου περνάει και από την αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο 12% στο ΑΕΠ έως το 2020, από το 8,6% που είναι σήμερα, και στο 15% μεσοπρόθεσμα.

Γ. Επενδύσεις: Ο νέος Εθνικός Στόχος

 • Το επενδυτικό κενό των €100 δις. εμποδίζει την ανάκαμψη, τις νέες θέσεις εργασίας΄, την αύξηση της μεταποίησης και την προσαρμογή στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Η Ελλάδα χάνει έδαφος ως προς την επενδυτική ανταγωνιστικότητα, φθίνουν οι επενδύσεις σε πάγια (-12.2%) και έχει 45% λιγότερες επενδύσεις σε σχέση με την ΕΕ (στο 20,5% του μέσου ευρωπαϊκού ΑΕΠ).
 • Ένα ρεαλιστικό σενάριο αποκατάστασης του επενδυτικού κενού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 έτη (2025), με ετήσια επέκταση των επενδύσεων στο 15%. Με τις προβλέψεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2020-23, ο χρόνος κάλυψης υπολογίζεται σε 20 χρόνια. Χρειαζόμαστε γενναίες παρεμβάσεις, μηχανισμούς και κίνητρα ενθάρρυνσης επενδύσεων.

Δ. Περιφερειακοί Στόχοι

Περιφερειακός Στόχος 1: Αποκατάσταση επενδύσεων σε περιοχές με έντονη παραγωγική δραστηριότητα που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την κρίση. Εργαλεία η ταχύτερη διάθεση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η αποκατάσταση πρόσβασης στο τραπεζικό δανεισμό και η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Περιφερειακός Στόχος 2: Αποκατάσταση ελλείψεων σε υποδομές ενέργειας και μεταφορών.Οι σημαντικότερες αφορούν στην ενίσχυση των Οργανωμένων Υποδοχέων Βιομηχανίας, στην εξυγίανση των άτυπων συγκεντρώσεων περιμετρικά των μεγάλων πόλεων, στη χωροθέτηση νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοκαύσιμα. το δίκτυο φυσικού αερίου και τον Αχελώο, ιδίως, στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, κάτι για το οποίο οι γραμμές μεταφοράς, ήδη, υπάρχουν.

Ε. Η Αναπτυξιακή Ατζέντα της Θεσσαλίας

 • Ένα μακροπρόθεσμο Εθνικό Σχέδιο Υποδομών που εστιάζει στην επόμενη γενιά έργων και διασυνδέσεων προστιθέμενης αξίας για τη δημιουργία ισχυρών περιφερειακών πόλων.
 • Παραγωγική μεγέθυνση και πολιτικές ανάπτυξης των Μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, που στην Ελλάδα, παραμένουν στο 50% της παραγωγικότητας της ΕΕ-28 και μόλις στο 1/3 της προστιθέμενης αξίας έναντι της ΕΕ.
 • Χρηματοδότηση με λογικούς όρους που σήμερα αποτελεί τεράστιο εμπόδιο.
 • Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ, μέσα από στρατηγική στόχευση στην ανταγωνιστικότητα, διαφοροποιημένα προγράμματα βάσει αναγκών, νέα εργαλεία (όπως η ανακλυκλούμενη χρηματοδότηση)
 • Κάλυψη κρίσιμων δεξιοτήτων λόγω των διαρκών τεχνολογικών εξελίξεων και της δυσκολίας κάλυψης των αναγκών των επιχειρήσεων παρά τη μεγάλη ανεργία.
 • Αύξηση των εμπορεύσιμων προϊόντων και βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Πρόσβαση των επιχειρήσεων με έδρα την περιφέρεια σε όλες τις υπηρεσίες του ΣΕΒ, όπως το Export Ready για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

 

Tags: , ,

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Karla School για τη Λίμνη Κάρλα

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ώρα 18.00 μ.μ. παρουσιάζονται, σε ειδική ημερίδα, τα αποτελέσματα ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, που αφορά τη λίμνη Κάρλα, με τίτλο «Ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για τη προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλοβρύσου – Βελεστίνου-Δέλτα Πηνειού (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.ΒεΔε.Πη..)- «KarlaSchool», που χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο».

Η παρουσίαση του Έργου «KarlaSchool, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο «Τσικρίκη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( Ιάσονος – Γαμβέτα-Βόλος). Η έναρξή της έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι  συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης

Το εταιρικό σχήμα είχε συντονιστή το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και εταίρους α. τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού, β. την Εταιρεία Συμβούλων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» και γ. το Κέντρο Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηΐδα – Κάρλα – (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε  με υψηλή βαθμολογία, μεταξύ πολλών προτάσεων, από το Πράσινο Ταμείο (ΥΠΕΝ).

Στο διάστημα των δεκαοκτώ (18)  μηνών (1/12/2017-31/5/2019), οι σημαντικότατες δράσεις του «KarlaSchool», που είχαν σχεδιαστεί, αλλά και υλοποιήθηκαν μεθοδικά και κατά τον καλύτερο τρόπο, από τους εταίρους του έργου, προσπάθησαν να αναδείξουν το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο, που υλοποιείται σήμερα στην Ευρώπη. Τη Λίμνη Κάρλα.

Ως ένα πρότυπο πεδίο ομαλής συμβίωσης του ανθρώπου και των ποικίλων δραστηριοτήτων του, (αγροτικές, κτηνοτροφικές, βιοτεχνικές), της επιστημονικής έρευνας και  της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όλων των εμπλεκόμενων με το οικοσύστημα της Λίμνης Κάρλας.

Τοπικός πληθυσμός, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ειδικοί επιστήμονες, οι φορείς υλοποίησης, το «Πράσινο Ταμείο» που χρηματοδότησε το έργο και το ευρύ κοινό, θα παραβρεθούν στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του. Θα μιλήσουν επωφελούμενοι από τις δράσεις και θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες τους.

Το πρόγραμμα αυτό έφτασε στο τέλος του με άριστα αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ σοβαρών Φορέων, με σημαντικό  επιστημονικό υπόβαθρο, οδηγεί σε πρόοδο και ανάπτυξη, όχι μόνο της επιστήμης ,αλλά και της κοινωνίας, συμβάλλοντας, παράλληλα και  στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν με τους εταίρους του έργου, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και  Πελοποννήσου, τα ΚΠΕ Μακρυνίτσας και Κισσάβου-Ελασσόνας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Δήμος Αγιάς, ανεξάρτητοι επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικοί εκπαιδευτές,  ερευνητικά κέντρα, εταιρίες πληροφορικής κ.ά.

Το  Έργο «KarlaSchool»  που, τυπικά, τελειώνει την 31η  Μαΐου 2019, θα είναι στη διάθεσή μας για τουλάχιστον άλλα τέσσερα (4) ακόμα χρόνια, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του www.karlaschool.gr, αλλά και μέσω των διαδικτυακών τόπων των φορέων υλοποίησης.

Έτσι όλο το υλικό: εκπαιδευτικό, ερευνητικό, εισηγήσεις, αποτελέσματα έρευνας, η Διαδικτυακή εφαρμογή Τηλε-εκπαίδευσης σχετική με τη Βιοποικιλότητα της Λίμνης Κάρλας, η εφαρμογή για τη βιοποικιλότητα της Λίμνης Κάρλας για  κινητά/tablets, αλλά και γενικότερα τα δεδομένα για τη διαχείριση των υδροβιότοπων και των οικοσυστημάτων σχετικών με το νερό, θα είναι στη διάθεση των επιστημόνων και των πολιτών με περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Η Ημερίδα της παρουσίασης των αποτελεσμάτων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για το εξειδικευμένο, αλλά και για το ευρύτερο κοινό, αφού οι Φορείς υλοποίησης, οι επιστημονικοί συνεργάτες, αλλά και οι εκπαιδευτές, θα παρουσιάσουν όλες τις πλευρές ,ενός σημαντικού έργου , που έχει προκαλέσει πανελλήνιο ,αλλά και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, για την καινοτομία του, τη σοβαρότητά του και την αποτελεσματικότητά του.

Μετά την πληροφόρηση για το έργο αυτό, οι συμμετέχοντες θα είναι ενήμεροι, γνώστες και με άποψη, για τις πρόσφατες δράσεις στο περιβάλλον του οικοσυστήματος της λίμνης Κάρλας, αλλά και τις προοπτικές και τη δυναμική που περικλείει ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός, για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της λίμνης Κάρλας, ως περιβαλλοντικού, αλλά και αναπτυξιακού έργου .

.

 

 

Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση Τουρισμού Ταξίδι 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019» που πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου 2019 στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου, προωθώντας την τουριστική προβολή της περιοχής.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) υποδέχθηκε το κοινό της Διεθνούς Έκθεσης «ΤΑΞΙΔΙ 2019» προβάλλοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Θεσσαλίας, Mετέωρα, Σποράδες, Πήλιο, Μαγνησία, Λάρισα, Όλυμπο και Λίμνη Πλαστήρα, καθώς οι Κύπριοι είναι λάτρεις του βουνού, της θάλασσας και της τοπικής γαστρονομίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν πολλαπλές επιλογές προκειμένου να επιλέξουν για να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Θεσσαλία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ομορφιές της περιοχής.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν από κοινού ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Σάββας Περδίος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Γούλιος.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου κ. Σάββας Πέρδιος, ο Αναπληρωτής Γ.Γ.του ΕΟΤ κ.Ιωάννης Γούλιος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κύπρου κ .Θεόδωρος Θαλλασινός και ο Πρόεδρος του ACTA Κ. Βασίλης Σταματάρης.

Παράλληλα το περίπτερο επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι, ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν ως προορισμό την περιοχή μας, καθώς και tour operators.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Κύπρο συμμετείχαν η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού-Πολιτισμού Π.Ε. Λάρισας, Κατερίνα Γκέτσιου και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κα. Μαίρη Διαμάντη.

Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες της καρυδιάς

Οι συλλήψεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων παρουσιάζουν έντονη διαφοροποίηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο αριθμός τους κυμαίνεται από χαμηλά ως μέτρια επίπεδα.

Οι παραγωγοί θα πρέπει καταρχάς να παρακολουθούν τις παγίδες που έχουν τοποθετήσει στα κτήματά τους, δεδομένου ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη συλλήψεις.

Επίσης, συνιστάται τακτική επιθεώρηση των καρπών για τη διαπίστωση προσβολών, ιδιαίτερα στους αγρούς με ιστορικό προσβολών και όπου οι παραγωγοί δεν έχουν τοποθετήσει δικές τους φερομονικές παγίδες.

Σε περίπτωση συλλήψεων ή προσβολής συστήνεται άμεσα ψεκασμός με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό.

Η επανάληψη του ψεκασμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των προσβολών, τη διάρκεια δράσης του φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε και τις καιρικές συνθήκες.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: Aluminium silicate (kaolin), Bacillus thuringiensis var. kurstaki (pb-54), chlorantraniliprole, Cydia pomonella granulosis virus, deltamethrin, dodecanol-1-ol, (E,E)-8,10-dodecadien-1-ol, E8,E10-dodecadienol, fatty acid potassium salt, fenoxycarb, phosmet, tetradecanol-1-ol.

Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων.

Η χρήση των προϊόντων αυτών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Tags: , ,

Λύσεις υψηλής διαθεσιμότητας και ψηφιακής ασφάλειας για επιχειρήσεις

Η LOGON A.E. σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργάνωσαν την Πέμπτη 9 Μαΐου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Λύσεις υψηλής διαθεσιμότητας και ψηφιακής ασφάλειας μηχανογραφικών συστημάτων για επιχειρήσεις», στα γραφεία του ΣΘΕΒ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Β. Γουγουλιάς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ και Σ. Χριστόφορος Πρόεδρος της LOGON Α.Ε.

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση σημαντικών λύσεων ψηφιακής ασφάλειας των μηχανογραφικών συστημάτων των επιχειρήσεων. Ειδικότερα στην ημερίδα μίλησαν οι κ.κ. Ν. Στεργιώτης Διευθυντής Μεγάλων Έργων ISSaV της LOGON A.E., Σ. Σαράντoς, Channel Manager της Digital Sima A.E. και η κα V. Stasinievych, Channel Manager της NAKIVO Inc. Στο τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν με τους ομιλητές.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επιχειρηματίες, στελέχη των επιχειρήσεων, υπεύθυνοι τεχνολογίας (ICT managers).

Tags: , ,

Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών ο Ν. Ντίτορας

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ.Νικόλαος Ντίτοραςμετέβη το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στην Αγριά Βόλου, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας &Κεντρικής Ελλάδος, όπου παρευρέθη στην ανοιχτή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διοικητικού του Συμβουλίουμε θέμα «Ο Ρόλος των τραπεζών για την επιχειρηματικότητα. Ευκαιρίες και προβλήματα» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ValisResort.

Στο πάνελ συζήτησης συμμετείχαν αξιόλογα στελέχη του τραπεζικού τομέα και καταξιωμένοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότηταςκαι συγκεκριμένα ο τ. Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Τραπεζώνκ. Νικόλαος Καραμούζης,ο πρόεδροςτης Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας, ο κ. Δημήτριος Σαράντης από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., ο κ. Ευάγγελος Γκιζέλης από την εταιρεία GizelisRobotics ΑΒΕΕ και ο κ. Χαρίλαος Σιούρας της ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΓΒΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η εκλεγείσα για δεύτερη φορά πρόεδροςτου Συνδέσμου κα Ελένη Κολιοπούλου ανακοίνωσε τημετονομασίααπό «ΣύνδεσμοΒιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος»σε «Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας».

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση, όπου ο Συντονιστής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την πρόεδρο του Συνδέσμου κα Ελένη Κολιοπούλου, όλους τους ομιλητές από το πάνελ,τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου κ.Ευριπίδη Δοντά, το στέλεχος της ΜΕΤΚΑ Βόλου κ.Γεώργιο Οικονόμου και τον Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης κ.Αθανάσιο Συριανό.

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC