Tags: , ,

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συναντήθηκαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, που βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στο Λος Άντζελες  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου τους κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο και τις εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Τσαγκάκη, Βρούζου και Βασιλάκου, ενημέρωσαν τον κ. Αγοραστό για τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο Διεθνές Φεστιβάλ και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους.

«Εμείς υπολογίζουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχουμε  συνεχή και στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν η Περιφέρεια δε στήριζε την προσπάθεια μας δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε στο Λος Άντζελες και να ζήσουμε την εμπειρία της συμμετοχής στο  Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής» υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

«Συνεχίστε να αγωνίζεστε και να  βάζετε στόχους στη ζωή σας. Η γνώση είναι δύναμη. Συγχαρητήρια, κάνετε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γνωστή στον κόσμο  δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Με συνεργασίες και συνέργειες δημιουργούμε εξωστρέφεια και στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες σας. Δεν πρέπει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε στενά πλαίσια, οφείλουμε να ανοίγουμε δρόμους και να δημιουργούμε συνθήκες αλληλεπίδρασης. Έτσι θα πάμε μπροστά. Εδώ και δυο χρόνια έχουμε ως Περιφέρεια εκπονήσει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των σχολείων της Θεσσαλίας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη για το διαγωνισμό της προμήθειας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός στους μαθητές.

Παράλληλα τους προέτρεψε να συμμετέχουν στη  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από  5 έως  20 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης. «Ο   προγραμματισμός βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η υπολογιστική σκέψη, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία, δεξιότητες πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής» είπε ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους μαθητές. Και πρόσθεσε: «Για να γίνει η  Ευρώπη πιο ψηφιακή, πρέπει να  καλλιεργήσουμε τη συμμετοχή και να χτίσουμε συνεργασίες  σε  τοπικό και περιφερειακό επίπεδο,  ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν  τις απαραίτητες  γνώσεις για να γίνουν δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου και όχι απλώς  παθητικοί καταναλωτές των ψηφιακών υπηρεσιών».

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου: Άμεσα η σύνταξη Σχεδίου Πόλεως στη Φαλάνη

Κυκλικό κόμβο στην είσοδο του οικισμού, έργα οδοποιίας, συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου, ζητούν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι της Φαλάνης, οι οποίοι επισημαίνουν πως ο οικισμός είναι παραμελημένος. «Εδώ και πέντε χρόνια, η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με τη Φαλάνη, ο οικισμός δεν έχει πολεοδομικό σχέδιο. Για μας είναι άμεση προτεραιότητα», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου, που επισκέφθηκε την περιοχή.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες στη λαϊκή αγορά, στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και στις γειτονιές της Φαλάνης και να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής και τα αιτήματά τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Φαλάνη, οι χώροι του ΚΑΠΗ χρειάζονται άμεσα βελτίωση και συντήρηση, ενώ είναι απαραίτητο επιπλέον προσωπικό, η παιδική χαρά χρειάζεται καινούρια όργανα που να καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών παιδιών, η περιοχή χρειάζεται φροντίδα για τους χώρους πρασίνου, αλλά και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων.

«Είναι απαραίτητο να συνταχθεί το σχέδιο πόλεως του οικισμού, να πολεοδομηθούν οι γειτονιές, να αναγνωριστεί η υφιστάμενη ρυμοτομία στο εσωτερικό του οικισμού, με διαπλατύνσεις, όπου είναι εφικτό και σχεδιασμό νέας σύγχρονης ρυμοτομίας στις επεκτάσεις του οικισμού. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, καθώς είναι απαραίτητη για τους κατοίκους του οικισμού», τόνισε η κ.Καραλαριώτου.

Την κ.Καραλαριώτου συνόδευαν οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Αθανάσιος Μαμάκος, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αθανάσιος Μπζιώτας, Παρασκευή Ντριγκόγια, Μαρία Τραγάκη, Αθανάσιος Δρυστέλλας, Δημήτριος Κωσταρέλλος, Κωνσταντίνος Λυγούρας, Μαρία Σταύρου, Γεωργία Μόκα-Μπακαλάκη, Παρασκευή Φιλίππου, Άρης Μπλάνας και Ρένος Καρυώτης.

Tags: , ,

Υποβρύχιο μουσείο δημιουργεί η Περιφέρεια στην Αλόννησο

Το πρώτο αρχαίο ναυάγιο που θα ανοίξει για το κοινό στην Ελλάδα, βρίσκεται στη Θεσσαλία. Είναι το  ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της  Στενής Βάλας,  στην νοτιοανατολική πλευρά  της Αλοννήσου, απ’ όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά ένα πρωτόγνωρο στην  Ελλάδα σχέδιο,  για τη  δημιουργία   υποβρύχιου μουσείου.

Στα τέλη του 5ου αι π.Χ. το εμπορικό πλοίο κατέληξε στο βυθό και μαζί του,  οι περίπου 4.000 αμφορείς που μετέφερε, γεμάτοι πιθανότατα με κρασί.  Στις αρχές του 1990 όταν ανακαλύφθηκε το ναυάγιο, το ξύλινο πλοίο δεν υπήρχε πια, αλλά το θέαμα των χιλιάδων οινοαμφορέων και η ομορφιά των νερών και του βυθού της περιοχής, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, συναρπάζουν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  μετατρέπει το ναυάγιο σε μουσείο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο του προγράμματος Bluemed για την πιλοτική λειτουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.

«Είναι ένα  καινοτόμο, πρωτόγνωρο έργο για το οποίο δώσαμε πολλές μάχες σε όλα τα επίπεδα. Η δημιουργία των  υποβρυχίων μουσείων ανοίγει νέες προοπτικές όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά και για όλη την Ελλάδα, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός,

Οι δύτες,  θα μπορούν να  επισκέπτονται το μουσείο με καθοδηγούμενη κατάδυση. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα κατάδυσης  θα απολαμβάνουν την εμπειρία μιας εικονικής κατάδυσης σε  ξενάγηση virtual reality,  από τα Κέντρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Γνώσης, που θα λειτουργούν στη στεριά. Το Κέντρο Ενημέρωσης  της Αλοννήσου διαμορφώνεται  στο χώρο του  Παλιού Σχολείου στη Χώρα, και  σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

 

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

«Χρηματοδοτούμε με 6 εκατομμύρια ευρώ τη δημιουργία υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικών πάρκων στις Σποράδες και τον Δυτικό  Παγασητικό» λέει ο Κ. Αγοραστός. «Οι σχετικές προσκλήσεις έχουν ενεργοποιηθεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αφορούν συνολικά 4 πάρκα στην Αλόννησο, ένα στον Πάνορμο Σκοπέλου και 3 στην Αμαλιάπολη.  Το BlueMed  στη Θεσσαλία έχει βραβευτεί στην Ευρώπη και χαρακτηρίζεται ως έργο – σημαία. Είναι πρωτοπόρο στη χώρα, γιατί με βάση το υποβρύχιο μουσείο στο ναυάγιο της Περιστέρας, θα διαμορφωθεί το  θεσμικό πλαίσιο  που θα διέπει  τη δημιουργία και λειτουργία των υποβρυχίων μουσείων και καταδυτικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα. Το ναυάγιο της Περιστέρας έχει προβληθεί στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης  σε Ευρώπη και Αμερική και συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξαν επαγγελματίες της κατάδυσης και ερασιτέχνες αυτοδύτες, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώσαμε πριν από λίγες ημέρες στο  νησί.  Συνδέουμε τον έξυπνο τουρισμό με τον πολιτισμό  και  δημιουργούμε θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας την εικόνα  της Θεσσαλίας στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

 

Το BlueMed  στη Θεσσαλία

Το βραβευμένο στην Ευρώπη  έργο BlueMed προωθεί τη  βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά της Μεσογείου, μέσω του σχεδιασμού, του συντονισμού και της πιλοτικής λειτουργίας Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων και  Κέντρων Ευαισθητοποίησης Γνώσης στην Ελλάδα (Δυτικός Παγασητικός και Σποράδες), στην Ιταλία (Capo Rizutto και Baia) και  στην Κροατία (Cavtat). Η Στενή Βάλα Αλοννήσου και η Αμαλιάπολη του Δήμου Αλμυρού είναι οι πιλοτικές περιοχές του προγράμματος στις οποίες θα δημιουργηθούν τα πρώτα Κέντρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης  των υποθαλάσσιων Μουσείων.

Το έργο με σεβασμό στις αρχές της προστασίας των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της κατάδυσης και την βελτίωση της εμπειρίας της κατάδυσης μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών. Αναμένεται να  προσελκύσει ένα σημαντικό μέρος από τον αυξανόμενο αριθμό των ταξιδιωτών  που επιλέγουν καταδυτικό τουρισμό και θα παρουσιάζει στο ευρύ κοινό την υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά μέσω μιας βυθιζόμενης τρισδιάστατης απεικόνισης στα Κέντρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης.

Τα Κέντρα βασίζονται στο σχεδιασμό ενός εκθεσιακού και ενημερωτικού κέντρου όπου οι προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες συνδυάζονται με την παραδοσιακή πρακτική του μουσείου, μέσω των οποίων οι μη – δύτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την γνώση τους και το ενδιαφέρον τους για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά. Οι δύτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ξεναγήσεις που οργανώνονται σε ειδικά υποθαλάσσια μονοπάτια χρησιμοποιώντας το σύστημα καταδύσεων της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality).

Τα Κέντρα Ενημέρωσης θα μπορούν να λειτουργούν όλο το χρόνο, επεκτείνοντας την

τουριστική περίοδο, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και αυξάνοντας τη δημοσιότητα της  περιοχής. Ακόμη τα Κέντρα Ενημέρωσης θα λειτουργήσουν  ως μηχανισμός περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού, μέσω ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων πληροφόρησης, όπως διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κλπ.

Τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία τους θα ανακοινωθούν μεταξύ άλλων στο  συνέδριο του προγράμματος  BlueMed που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-18 Οκτωβρίου 2019, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Στην Αθήνα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ.Νικόλαος Ντίτορας μετέβη την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019στην Αθήνα,προκειμένου να προσυπογράψει το μνημόνιοσυνεργασίαςμεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τη λειτουργία του Πληροφορικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ».

Πλην της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας,οι φορείς που υπέγραψαν αντίστοιχες τριμερείςσυμφωνίες και στους οποίους το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιείται καθολική χρήση του συστήματος «ΙΡΙΔΑ», είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Δωρίδος,  ο  Δήμος Ελληνικού -Αργυρούπολης, ο Δήμος Ιλίου, οΔήμος Καστοριάς, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης,ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο Δήμος Χίου.

Tags: , ,

Θανάσης Νασιακόπουλος: Ενώσαμε δυνάμεις, σπάσαμε τεχνητές διαχωριστικές γραμμές

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, παρουσία εκατοντάδων φίλων του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ», ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Θανάσης Νασιακόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο στη Νίκαιας. Πριν την προεκλογική ομιλία ο δήμαρχος έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια παρουσίασε τους πρώτους 133 υποψηφίους του συνδυασμού του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

. Στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου( Η οικονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2014 όταν και αναλάβαμε τη διοίκησή του. Οι υποχρεώσεις του Δήμου (προς τρίτους, φόρους, τέλη, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ)  και τα μακροπρόθεσμα δάνεια έχουν μειωθεί σημαντικά).

.Στην υδροδότηση – αποχέτευση – άρδευση ( Ήταν το σημαντικότερο στοίχημα που βάλαμε ότι δηλαδή το όνειδος της υδροφόρας θα εκλείψει και θα δρομολογηθεί  οριστικά και αμετάκλητα η επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης μέχρι το τέλος της πενταετίας όπως και έγινε).

.Στην αναβάθμιση σε ποσοστό 80% των κτηρίων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου

.Στα έργα υποδομής, σχεδιασμός έργων, βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ( Όσον αφορά το σχεδιασμό των έργων αυτός βασίστηκε στην ιεράρχηση των αναγκών των συμπολιτών μας. Ακούσαμε με προσοχή τις θέσεις και τις απόψεις τους και σχεδιάσαμε με δημοκρατική ευαισθησία τα επόμενα βήματά μας. Προτεραιότητα μας παραμένει  ο Άνθρωπος. Το αποδείξαμε με έργα στη θητεία που τελειώνει και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και στην επόμενη θητεία μας στο τιμόνι του Δήμου).

.Στην αγροτική οδοποιία (Πραγματοποιήσαμε χαλικόστρωση δρόμων, διάνοιξη χανδάκων και καθαρισμό ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Δημιουργήθηκαν στα αγροκτήματα νέες υδραυλικές διαβάσεις, συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν οι προϋπάρχουσες. Η παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία ήταν συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας).

.Στις σχολικές επιτροπές ( Αφού αποπληρώσαμε τις οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών που ανέρχονταν στις 195.000 Ευρώ οι σχολικές επιτροπές πλέον λειτουργούν υποδειγματικά γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι διευθυντές των σχολείων, με τους οποίους έχουμε συνεχή επαφή, επανειλημμένα μας ευχαρίστησαν δημόσια για την άριστη συνεργασία μας).

.Στην κοινωνική πολιτική (Αναβαθμίσαμε τις δομές κοινωνικής πολιτικής  με τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας, το ΚΔΑΠ και υποστηρίξαμε τα προγράμματα ΤΕΒΑ και «Βοήθεια στο σπίτι»).

. Στην υγεία (Ανακαινίσαμε τους χώρους που στεγάζονται τα αγροτικά ιατρεία, παραχωρήσαμε στην 5η ΥΠΕ το κτήριο όπου στεγάζεται το ιατρείο Αρμενίου. Δώσαμε άμεση προτεραιότητα στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και στη συγκεκριμένη περιοχή).

. Στην ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος και στις επικείμενες μελέτες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας:

.Υπόγειος Υδροφόρος Ορίζοντας (Ενίσχυση με έργα μακράς πνοής   και λιμνοδεξαμενή Αγ.Αναργύρων)

.Άρδευση (Υπογειοποίηση αγωγών)

.Ενέργεια (Αξιοποίηση βιομάζας, άχυρα και κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα)

.Αγροτική οδοποιία (ασφαλτόστρωση παράλληλου δρόμου στη Βόλου)

.Παιδεία (ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων και επέκτασή τους)

.Υγεία (διεκδίκηση δημιουργίας ΤΟΜΥ, Τοπικής Ομάδας Υγείας)

. Αθλητισμός (ανακατασκευή και βελτίωση αθλητικών χώρων & εγκαταστάσεων)

. Κοινωνική Πολιτική (Αναβάθμιση δομών κοινωνικής πολιτικής)

Στη συνέχεια πριν παρουσιάσει τους υποψηφίους συνέχισε την ομιλία του που είχε έντονο προεκλογικό χρώμα λέγοντας τα εξής:

Πριν πέντε χρόνια, εδώ στο κέντρο της Νίκαιας,στο κέντρο του Δήμου Κιλελέρ,όλοι εμείς εδώδεσμευτήκαμε:

Να βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε τον Δήμο μας πρότυπο

με σύγχρονες υποδομές, με σύγχρονες υπηρεσίες, με νοικοκυρεμένα οικονομικά, με έργα ουσίας και προοπτικής.

Να βάλουμε τέλος στην εποχή των χαμένων ευκαιριών,των χαμηλών προσδοκιών,της αδράνειας.

Ενώσαμε δυνάμεις,σπάσαμε τεχνητές διαχωριστικές γραμμές,βάλαμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Δημιουργήσαμε μια νέα δημοτική κίνηση,το «Νέο Κιλελέρ»!Μια παράταξη γνήσια ενωτική,γνήσια δημοκρατική,γνήσια προοδευτική!Μια παράταξημε ένα μόνο στόχο:Το καλό του τόπου μας και μόνο αυτό!

Είμαστε – και το αποδεικνύετε απόψε με την εντυπωσιακή συμμετοχή σας –η παράταξη των ενεργών και ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών, όχι των κομματικών πελατών.

Είμαστε το άθροισμα των υγιών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων,όχι το άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών.

Είμαστε η παράταξη της προσφοράς στο συνάνθρωπό μας, όχι της διανομής έμμισθων θέσεων και ρόλων.

Είμαστε όλοι εμείς που πετύχαμε αυτό το οποίο ως τότε φαινόταν άθλος:Να υπάρξει αλλαγή στον Δήμο μας μετά από πολλά χρόνια!

Ήταν η 19η Μαΐου 2014 που κόψαμε πρώτοι το νήμα και μάλιστα φθάσαμε πολύ κοντά στη νίκη από την πρώτη  Κυριακή.Κι ήταν η 26η Μαΐου2014, η ημέρα της ιστορικής, της μεγάλης νίκης, με καθαρή πλειοψηφία!

Και μετά από πέντε χρόνιακαι πάλι 26η Μαΐου θα είναι η ημέρα της νέας,ακόμη μεγαλύτερης, νίκης.

Γιατί αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δυναμώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο το «Νέο Κιλελέρ»είναι βέβαιο ότι θα εκφραστεί στην κάλπη.

Κυρίες και κύριοι, από το 2014 μια νέα εποχή έχει ανατείλει στο Δήμο Κιλελέρ.

Μια εποχή δημιουργίας και προόδου.Μια εποχή έργων ουσίας.Μια εποχή επίλυσης προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τους δημότες για πολλά χρόνια.

Μια εποχή αισθητής βελτίωσης της καθημερινότητας κάθε οικογένειας στον τόπο μας.

Αναφέρω πολύ συνοπτικά γιατί χρειαζόμαστε πολλές ώρες να παρουσιάσουμε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τα έργα αυτών των πέντε ετών:

Στις 31 Αυγούστου 2014,μία ημέρα πριν αναλάβουμε,ο Δήμος μας είχε συνολικές οφειλές 6 εκατ. 650 χιλιάδων ευρώ.

Σ’ αυτά τα πέντε χρόνια καταφέραμε να τις μειώσουμε κατά 3 εκατ. 350 χιλιάδες ευρώ,ενώ ταυτόχρονα αυξήσαμε το ταμείο κατά 900 χιλιάδες ευρώ.

Πετύχαμε, δηλαδή, πλεόνασμα 4 εκατ. 250 χιλιάδων ευρώ,σε μια εποχή μάλιστα που η χρηματοδότηση προς την Αυτοδιοίκηση μειώθηκε αισθητά.

Ενώ από το 2016 σταμάτησαν να καταβάλλονται στους Δήμους τα παρακρατηθέντα, που για τον Δήμο μας ήταν 650 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση.

Με άλλα λόγια, οι οικονομικές επιδόσεις θα ήταν ακόμη πιο θετικές αν η χρηματοδότηση από το κράτος παρέμενε στα ίδια με το 2014 επίπεδα.

Απ’ αυτό το πλεόνασμα, οι δημότες ωφελήθηκαν τριπλά:με ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών,με πολλά περισσότερα έργα και ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό,με βελτιωμένες υπηρεσίες του Δήμου!

Επιβράβευση γι’ αυτήν μας την πολιτική ήταν η ανακήρυξή μας ως πρώτου Δήμου στην Ελλάδα όσον αφορά την υλοποίηση του προϋπολογισμού.Διάκριση υψίστης σημασίας αν ληφθεί υπόψη ότι αναλογικά είχαμε καλύτερες επιδόσεις ακόμη και από δήμους με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και φυσικά πολύ μεγάλες δεξαμενές εσόδων.

Κεντρική προτεραιότητα στην πρώτη θητεία μας ήταν φυσικά το νερό.Δεσμευτήκαμε για πόσιμο, ποιοτικό, καθαρό και φθηνό νερό σε κάθε σπίτι!Έγινε πραγματικότητα.Στο φλέγον αυτό ζήτημα, ζήτημα υγείας αλλά και αξιοπρέπειας,δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά.Σηκώσαμε ψηλά τα μανίκια και δουλέψαμε με σχέδιο, με επιμονή,με αποφασιστικότητα.

Ανάλογη εικόνα και στους άλλους τομείς με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών, τις άοκνες προσπάθειες των αντιδημάρχων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και φυσικά των εργαζομένων του Δήμου, που συχνά υπερβάλλουν εαυτούς.

Το είχαμε πει προεκλογικά:Δεν ερχόμαστε να γίνουμε διαχειριστές, δεν ερχόμαστε για να μην αλλάξει τίποτα.Ερχόμαστε να αλλάξουμε όσα ταλαιπωρούν τους δημότες,ερχόμαστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους,ερχόμαστε να δημιουργήσουμε,ερχόμαστε να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους!

Και είμαστε πρωτοπόροι σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αχύρου, πρωτοβουλία πνοής που έχει δρομολογηθεί για την επόμενη θητεία μας.Μ’ αυτήν την επένδυση πετυχαίνουμε:

-Να αυξήσουμε το εισόδημα των αγροτών μας

-Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στον Δήμο μας

-Να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

-Να επιλύσουμε ένα διαρθρωτικό ζήτημα του αγροτικού τομέα!

Αυτό θέλει η εποχή μας, λύσεις αντί για προβλήματα.Διεξόδους αντί για αδιέξοδα.Έργα αντί για λόγια…

Κυρίες και κύριοι, καθώς η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και μόνο αυτά.Δεν είναι οι άλλες παρατάξεις, δεν είναι οι υποψήφιοί τους. Σεβόμαστε την επιθυμία κάθε δημότισσας και κάθε δημότη που θέλει να προσφέρει στον τόπο μας.Υπάρχει, όμως, και μια μικρή μειοψηφία, η οποία αφού για μήνες αναλωνόταν σε παζάρια για να κάνει ψηφοδέλτιο(θυμάστε την αντίστροφη μέτρηση 60, 59, 58 ημέρες…), λογικά τώρα θα έχει περάσει το 0 και θα έχει εκτοξευθεί ο πύραυλος…Αυτή η μειοψηφία αντί να προβάλλει τις θέσεις και τις προτάσεις της επιχειρεί να διαστρεβλώσει και να παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα για τον τόπο μας.Με δυο λόγια, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο,εξαντλούν όλη την ενέργειά τους στις ψεύτικες ειδήσεις, εφαρμόζοντας το βασικό αξίωμα της προπαγάνδας: «Όσο πιο κραυγαλέο είναι ένα ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να γίνει πιστευτό».Σε ποιους απευθύνονται άραγε;Σ’ εμάς που ζούμε στον Δήμο μας σίγουρα όχι, αφού εδώ ζούμε και δεν μπορούν να διαψεύσουν τα ίδια μας τα μάτια…Ίσως, πάντως, τα τελευταία 24ωρα να αντιλήφθηκαν ότι οι ψεύτικες ειδήσεις  έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αφού τους γυρνούν την πλάτη ακόμη και οι υποστηρικτές τους, και άλλαξαν τροπάριο.

Τώρα τάζουν θέσεις εργασίας, τάζουν βραχιόλια και δαχτυλίδια, χρωματιστές χάντρες και ποιος ξέρει τι άλλο; Κι αυτό για σας θεωρούν ιθαγενείς μια υπανάπτυκτης χώρας και όχι υγειώς σκεπτόμενους πολίτες ενός σύγχρονου Δήμου. Αυτό που ξέρω- και το καθιστώ απολύτως σαφές σήμερα –είναι ότι εμείς,όπως πράξαμε από την πρώτη ημέρα που όλοι μαζί συναποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον Δήμο μας, έτσι και τώρα πορευόμαστε κρατώντας ψηλά τις σημαίες της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της έντιμης και ουσιαστικής σχέσης με κάθε δημότισσα και κάθε δημότη.

Με ξέρετε πολύ καλά όλοι σας: Είμαι ο Δήμαρχός σας.  Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο.Γνωριζόμαστε πολύ καλά για πολλά χρόνια.Στόχος μου μοναδικός είναι να προσφέρω στον τόπο μας.Για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Είμαι επαγγελματίας πολλά χρόνια, όχι επαγγελματίας πολιτικός ούτε επαγγελματίας δήμαρχος.

Είναι επιλογή μου να κάνω περισσότερα απ’ όσα λέω να δουλεύω αντί να μιλάω, να προτιμώ τα χρήσιμα έργα από τα ωραία λόγια να επικεντρώνομαι στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις.

Αυτή είναι η φιλοσοφία που ακολουθώ μια ζωή.Αυτή είναι η φιλοσοφία που διαπερνά και συνολικά την παράταξή μας.Γι’ αυτό και από την πρώτη κιόλας θητεία μας, συνέβη κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο:Πετύχαμε,υλοποιήσαμε περισσότερα,πολλά περισσότερααπ’ όσα είχαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα του 2014.

Μ’ αυτή τη λογική πορευόμαστε και τώρα.Δεν θ’ ακούσετε από μένα τίποτα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε στη νέα θητεία.

Τονίζω ιδιαίτερα τη βασική φιλοσοφία μας ότι όσο περισσότερο βελτιώνονται τα οικονομικά του Δήμου, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι δημότες και με καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερα έργα αλλά και με μειωμένα τέλη.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε τον δημότη που μοχθεί σκληρά για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής,έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αποτελεσματικοί!

Απομένουν 45 ημέρες μέχρι τις εκλογές.45 ημέρες αγώνα για να φθάσει το μήνυμά μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια.Έχοντας νοικοκυρέψει και εξυγιάνει οικονομικά τον Δήμο μας,έχοντας επιλύσει προβλήματα δεκαετιών,έχοντας θέσει τέλος στη ντροπιαστική εποχή της υδροφόρας,είμαστε έτοιμοι για μια νέα εποχή,μια νέα 4ετία έργου και προσφοράς στον τόπο μας.

Είμαστε πλέον σε καλύτερη αφετηρία σε σχέση με το 2014.Έχουμε και την οικονομική δυνατότητα,έχουμε προχωρήσει τις αναγκαίες μελέτες,έχουμε ωριμάσει μια σειρά νέων έργων,έχουμε εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση από τα Υπουργεία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας,έχουμε την εμπειρία και φυσικά άξιους συνεργάτες το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου μας αλλά και βεβαίως κάθε δημότισσα και κάθε δημότη!

Σ’ αυτή τη νέα εποχή ενώνουμε μεγαλύτερες δυνάμειςγια να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα σε κάθε οικογένειακαι να πάμε τον τόπο μας ακόμη ψηλότερα.

Ζητούμεισχυρή, καθαρήεντολή  από την πρώτη Κυριακή!

Είμαστε υπέρ των συνεργασιών.Άλλωστε, η συνεργασία είναι στο DNA της παράταξής μας η οποία προέκυψε ακριβώς μέσω της συνεργασίας πολιτών απ’ όλους τους πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους του Δήμου μας.

Όμως, το 2019 δεν είναι 2014,τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η ψήφος στις εκλογές της 26ης Μάιου είναι αυτή και μόνο αυτή που καθορίζει τις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.Ζητούμε, λοιπόν, αυτοδύναμη εντολή όχι ως αυτοσκοπόαλλά γιατί ο Δήμος μας χρειάζεται την αυτοδύναμη πλειοψηφίαως δύναμηκαλής λειτουργίας και ανεμπόδιστης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες,ταχύτατης και απρόσκοπτης υλοποίησης των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας,ανάληψης νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών με έμφαση στην πραγματική οικονομία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Με αγώνα και σκληρή προσπάθεια,όπως ανέφερα στο πρώτο μέρος της ομιλίας μου,καταφέραμε και εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο.Ο Δήμος Κιλελέρ είναι σήμερα Δήμος – πρότυπο οικονομικής διαχείρισης. Δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές,πληρώνει στην ώρα του,τα έργα προχωρούν ταχύτατα,οι υπηρεσίες λειτουργούν υποδειγματικά,ο Δήμος προσφέρει ολοένα και περισσότερα στους δημότεςμε οικονομικά βιώσιμο τρόπο, χωρίς δηλαδή να μετακυλίει το βάρος στις επόμενες γενιές.Αυτό το κεκτημένο δεν πρέπει και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνθλιβεί στις μυλόπετρες της συναλλαγής κάτω από το τραπέζι και των κακώς εννοούμενων προσωπικών συμφερόντων.Δεν πρέπει να το θέσουμε σε κίνδυνο.Δεν μπορεί οι πληρωμές, οι μισθοί και οι αμοιβές για να λειτουργήσουν ο Δήμος και οι οργανισμοί του, τα εντάλματα για την πληρωμή των έργων και των υπηρεσιών καθαριότητας,αντί να γίνονται όπως σήμερα,έγκαιρα και απρόσκοπτα,να αποτελούν αντικείμενο παζαριού και συναλλαγής.

Γι’ αυτό, λοιπόν,αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία πρέπει, κι είμαι βέβαιος ότι θα εκφραστείστο νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί,ενωμένοι,αποφασισμένοι,πιο δυνατοί,με όραμα,με ρεαλιστικό πρόγραμμακαι συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιονα πάμε τον Δήμο Κιλελέρ ακόμη ψηλότερα!

Ούτε μία ημέρα χαμένη.Ούτε μία ευκαιρία αναξιοποίητη.Ούτε ένα χωριό,ούτε μία οικογένειαχωρίς τη στήριξη του Δήμου μας.Καμιά σκιά στη διαφάνεια που με πολύ κόπο πετύχαμε.Διαφάνεια παντού και στα πάντα!Όλα στο φως!Καθαρές κουβέντες!Ψήφος αυτοδυναμίας!Ισχυρή εντολή!

Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί σ’ έναν από τους πιο ιστορικούς Δήμους της πατρίδας μας να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του!Το αποδείξαμε στην πρώτη θητεία:Ο Δήμος μας μπορεί να είναι πρωτοπόροςγια μια κοινωνία με σύγχρονες υποδομές,με ανοιχτούς ορίζοντες,μια κοινωνία που νοιάζεται για όλους,που ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και τη δημιουργία,που παρέχει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες στη νέα γενιά!Αυτός είναι ο Δήμος που δικαιούμαστε, αυτός είναι ο Δήμος που μας αξίζει, αυτός είναι ο Δήμος που επιλέγουμε,που αποφασίζουμεπου ψηφίζουμε στις 26 Μαΐου.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη συμμετοχή σας,το ενδιαφέρον σας,την υποστήριξή σας,την αγάπη για τον τόπο μας,το κέφι και τη διάθεση για προσφορά!

Γεια σας και με τη νίκη!Τη νέα νίκη στις 26 Μαΐου!Νίκη μεγάλη, νίκη ιστορική!

 

Ψηφοδέλτιο

Παρουσιάζουμε σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου μας, τους 131 πρώτες και πρώτους υποψηφίους.Μια ομάδα μάχης και νίκης!Μια ισχυρή ομάδα που εγγυάται αυτοδύναμη νίκη στις εκλογέςκαι αυτοδύναμη πορεία για τον Δήμο μας στη νέα τετραετία.Μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία και τη γνώσημε τη νεανική ορμή και την όρεξη για δουλειά.Μια ομάδα ενωμένη και αποφασισμένη που απαντά θετικά στο ερώτημα:Αν όχι τώρα, πότε;Αν όχι εμείς, ποιοι;Όλοι εμείς μαζί, τώρα!Με το Νέο Κιλελέργια το Νέο Κιλελέρ!Αυτή είναι η απάντησή μας,αυτή είναι η δέσμευσή μας!

 

Δ.Ε. ΑΡΜΕΝΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ         ΕΒΕΛΙΝ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΑΡΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑ

ΒΕΡΓΗΣ    ΒΑΛΑΝΤΗΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΥΤΟΥΡΟΥΔΗ          ΓΛΥΚΕΡΙΑ- ΜΑΡΙΑ

ΚΑΜΗΛΟΥΔΗ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΚΥΡΟΥΔΗΣ        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΟΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΑΤΑΓΚΙΩΝΗΣ        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ         ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΖΙΑΜΑΛΗΣ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΣΙΑΝΤΟΣ          ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Δ.Ε.ΚΙΛΕΛΕΡ

ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΖΙΓΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΖΙΟΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ         ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΚΟΚΟΤΣΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΡΑΓΓΟΥΛΗΣ          ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΟΥΣΙΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΑΡΗΣ      ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΑΧΑΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΝΤΑΣΙΟΥ ΑΝΘΗ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣΚΡΙΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΦΤΑΡΑ      ΑΝΤΖΕΛΑ

ΧΑΣΙΩΤΗ- ΛΑΛΑ         ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΧΟΥΤΖΟΥΜΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ

 

Δ.Ε.ΚΡΑΝΝΩΝΑ

ΒΑΡΔΑΚΟΥΛΗΣ         ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΑΣ         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΝΕΨΟΣ          ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΑΚΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΟΥΛΑΣΙΚΗ   ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΝΑΝΟΥΛΗ- ΛΙΑΠΗ     ΓΙΟΛΑΝΤΑ

ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ        ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΑΛΙΟΚΩΣΤΑΣ  ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ       ΒΑΪΑ

ΣΤΑΥΡΟΘΕΟΔΩΡΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΙΑΓΚΛΑΝΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ      ΣΤΕΛΛΑ

 

Δ.Ε.ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΥΛΙΖΗ          ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΖΙΩΓΑ        ΣΟΦΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΚΑΛΕΤΣΙΟΣ       ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΚΑΤΟΥΔΗ ΑΛΕΚΑ

ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΛΙΑΡΟΥ     ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ     ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΑΥΡΙΚΗ  ΦΡΙΝΤΑ

ΜΑΧΑΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΗΤΡΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΟΥΤΟΥΔΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΥ     ΑΝΘΗ

ΟΥΖΟΥΝΗΣ       ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ     ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΣΧΟΥΔΗΣ     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΠΑΤΡΩΝΙΔΗ      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΛΙΑΚΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ

ΡΕΝΤΖΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΡΟΥΛΙΑ     ΜΑΡΙΑ

ΡΟΥΜΠΑΚΙΑΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΙΣΚΟΣ     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΟΛΩΜΟΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ         ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ       ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΤΣΙΧΙΤΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ      ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ     ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΧΛΙΑΠΗ-ΓΚΟΥΝΙΑΡΟΥΔΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΝΑ)

ΧΟΥΛΙΑΡΑ         ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)

ΨΑΡΟΥΛΗΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Δ.Ε. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

ΑΓΡΙΑΔΕΛΗ – ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΜΔΙΤΗ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΑΡΑΠΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΛΙΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΗΛΙΑΝΑ

ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΗΣ        ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΗΣ        ΙΩΑΝΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΚΑΒΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)

ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΦΑΣΗ – ΓΚΑΣΔΡΑΝΗ      ΒΑΪΑ

ΚΟΡΔΟΚΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΜΑΡΟΓΛΟΥ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΤΖΗΤΖΟΜΠΑΝΗ ΣΕΒΗ

ΛΟΥΛΕ- ΧΑΡΟΥΛΗ ΑΝΝΑ

ΛΥΜΤΣΙΟΥΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΜΑΞΙΜΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΑΤΡΑΚΟΥΛΗ         ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΠΑΝΑΓΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ ΒΑΓΙΑ

ΡΟΪΔΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΣΒΑΡΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΤΣΙΒΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΙΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΤΣΙΝΤΖΙΡΟΥΛΗΣ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΦΑΝΙΔΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΛΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΦΡΟΞΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

Tags: , ,

Ε.Κ.Λ.: όλοι στην αντιπολεμική πορεία της Κυριακής

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργατουπάλληλους και τους ανέργους, να πάρουν μέρος την Κυριακή 14 Απρίλη, στις 11 π.μ, στην Πλατεία ΑΤΑ, στην καθιερωμένη ετήσια αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), η οποία συμπίπτει φέτος και με την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, το οποίο διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και με την συμπλήρωση 20 χρόνων από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, στη Γιουγκοσλαβία.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται, από την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και  την όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής της.

Προωθεί τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια, όπως με την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών, που έχει καθαρά την σφραγίδα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, στα πλαίσια του σχεδίου “ΕυρωΑτλαντικής ολοκλήρωσης” στα Δ. Βαλκάνια, επίσης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Μας μπλέκει όλο και περισσότερο στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στη Σύρο και στη Λάρισα όπου σταθμεύουν στην 110 Π.Μ τα κατασκοπευτικά Ντρόουνς των ΗΠΑ!

 

Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς.

Η πείρα από την Συρία, όπου μαίνεται για 8ο χρόνο τώρα ο πόλεμος στον οποίο εμπλέκονται μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσία) πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ο λαός της πληρώνει βαρύτατο τίμημα με 1 εκατομμύριο περίπου νεκρούς, 7 εκατομμύρια πρόσφυγες, που πολλοί πνίγονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν τις βόμβες και πολλοί είναι εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη.

Όλη η ανατολική Μεσόγειος έγινε πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πετρελαίου, φυσικού αερίου από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων στην Παλαιστίνη. Στην Κύπρο ετοιμάζουν να επιβάλουν τα νέα διχοτομικά σχέδιά τους προκειμένου να έχουν τον έλεγχο της περιοχής. Η Τουρκία μπήκε στο Αφρίν και απειλεί στο Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Είναι επικίνδυνη κοροϊδία ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους κινδύνους για τον λαό μας. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας. Ολοι στο δρόμο να βροντοφωνάξουμε:

 • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
 • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν!
 • Να φύγουν τα αμερικανικά κατασκοπευτικά ντρόουνς από την Λάρισα και να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
 • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας.
 • Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια.
 • Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς. Όχι στον εθνικισμό και στους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής.
 • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας & ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
 • Καμία δαπάνη για το ΝΑΤΟ. Προσλήψεις στη δημόσια παιδεία & υγεία. Λεφτά για παιδεία & υγεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Tags: , ,

Διακοπή νερού στην οδό Μιαούλη το Σάββατο 13 Απριλίου

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Απριλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Μιαούλη (από Ηπείρου μέχρι Μανδηλαρά) λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης.

 

Tags: , ,

Με 3 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει το οδικό κύκλωμα Κισσάβου η Περιφέρεια

Ένα νέο οδικό έργο που αναβαθμίζει το ορεινό κύκλωμα του Κισσάβου εισέρχεται σε φάση υλοποίησης το επόμενο διάστημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Πρόκειται για το έργο «Δρόμος Μεγαλόβρυσο – Μελιβοία» συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης μέσα από έργα που αναβαθμίζουν τον ορεινό όγκο Κισσάβου. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό, συνδέοντας το βουνό με τη θάλασσα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το οδικό κύκλωμα στον Κίσσαβο. Είναι ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο με μεγάλη σημασία για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς. Παράλληλα το έργο αυτό συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της περιοχής και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Κισσάβου και της αγροτικής παραγωγής» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία Έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης χωμάτινης οδού που συνδέει τους οικισμούς Μεγαλοβρύσου – Μελιβοίας. Το πρώτο τμήμα ξεκινάει από το 9ο χλμ. του οδικού τμήματος Ανατολής – Μεγαλοβρύσου, έχει συνολικό μήκος 1.700 μ. και καταλήγει στο ορεινό κύκλωμα Κισσάβου. Η μελέτη προβλέπει την υλοποίηση οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.

 

Το δεύτερο τμήμα ξεκινά από το τέλος του πρώτου τμήματος και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Μελιβοίας και έχει συνολικό μήκος 4.000 μ. Στο συγκεκριμένο τμήμα προβλέπεται η διάνοιξη της οδού και η διαμόρφωσή της με μια στρώση υπόβασης.

 

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν:

 • Χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης της οδού
 • Κατασκευή Τεχνικών έργων
 • Οδοστρωσία
 • Ασφαλτόστρωση
 • Σήμανση – ασφάλιση δρόμου

Tags: , ,

Ολοκληρώνεται το Σάββατο το 5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Απριλίου το «5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Στις 6 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Τετάρτη 4.45»του Αλέξη Αλεξίου  που σάρωσε τα βραβεία 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή Στέλιο Μάινα, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής, Σκηνογραφίας, Ήχου και Ειδικά Εφέ.

Υπόθεση

Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει..

Αμέσως μετά, θα προβληθεί η ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη με τους: Αντρέα ΚωνσταντίνουΑντρέ ΧένικεΒασίλη ΚουκαλάνιΜελία ΚράιλινγκΤάσο Δήμα.

Υπόθεση

Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

Το φεστιβάλ θα κλείσει, με μουσικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη από το σχήμα του Σπύρου Καβαλλιεράτου.

 

Tags: , ,

Μήνυμα του νέου Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους με εμπιστεύτηκαν για την δύσκολη αυτή θέση. Προς όλους εσάς τους εμπλεκόμενους με τον έναν ή άλλον τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα ήθελα επίσης να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου.

Αγαπητές/οί μαθήτριες /μαθητές,

αφουγκραζόμενος κάθε ανησυχία σας, σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα σας οποιαδήποτε στιγμή, ακούγοντας τα παράπονά σας, τα προβλήματα σας αλλά και τις παρατηρήσεις σας μαζί με τις προτάσεις σας. Υπόσχομαι πως και από τη θέση αυτή θα ενεργήσω με όλες μου τις δυνάμεις για ένα σχολείο καλύτερο, ευχάριστο αλλά και αποτελεσματικό, με λίγα λόγια, ένα σύγχρονο σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Σας προτρέπω να βάζετε πάντοτε τους δικούς σας στόχους και ποτέ των άλλων, να ξανασκεφθείτε την ιδιότητά σας ως μαθητές με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας.

Ποτέ να μην λησμονήσετε τη ρήση του Πλάτωνα:  Για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις γνώση.

Αγαπητοί γονείς,

είστε ένας από τους πυλώνες που όταν το θελήσετε μπορείτε να βοηθήσετε προς την κατεύθυνση ενός σχολείου που το παιδί σας – όποιας ηλικίας κι αν είναι – με χαρά θα μαθαίνει και θα δημιουργεί.

Θα είμαι στο πλευρό σας, όποτε το κρίνετε αναγκαίο, όποτε το ζητήσετε. Στηρίξτε το έργο των εκπαιδευτικών των παιδιών σας, ανταλλάσσοντας σκέψεις, γνώσεις και γνώμες μαζί τους. Το σχολείο σάς έχει ανάγκη! Είναι ό,τι καλύτερο δώρο μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας!

Από την πλευρά μου επιθυμώ να είμαι συμμέτοχος σε αυτό το «ταξίδι» και υπόσχομαι ότι θα φροντίσω με τις νέες εκπαιδευτικές δομές (ΠΕ.Κ.Ε.Σ., Κ.Ε.Σ.Υ., ΚΕ.Α.) να δραστηριοποιηθείτε, να ενημερωθείτε, να συζητήσετε με τους ειδικούς – μέσα από τις Διδασκαλεία Γονέων που θα υποστηρίξουμε – για ό,τι σας απασχολεί σε σχέση με την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας.

Ας έχουμε στο νου μας ότι στη ζωή μας καθορίζουν δυο θεμελιώδη πράγματα: Η υπομονή μας όταν δεν έχουμε τίποτα και η συμπεριφορά μας όταν έχουμε τα πάντα.

 

Αγαπητοί/-ές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων,

αναμφίβολα, αποτελείτε τη βάση του εποικοδομήματος. Είστε εσείς που ακούραστα αγωνίζεστε και προσφέρετε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο καθένας σας, το πολυτιμότερο που μπορεί να έχει ένα έθνος, την παιδεία. Από κοινού με τα στελέχη της εκπαίδευσης, θα είμαι πάντοτε δίπλα σας για να ακούω τις αγωνίες σας, τους προβληματισμούς σας, τις σκέψεις σας και να ικανοποιώ στο μέτρο των δυνάμεών μου τις ανάγκες σας, προωθώντας όταν και όπου χρειαστεί τις ιδέες σας. Μαζί μπορούμε να λύσουμε πολλά, να σκεφτούμε περισσότερα, να προτείνουμε τα καλύτερα προκειμένου η νέα γενιά να έχει την εκπαίδευση που της αξίζει.  Και γνωρίζω από τα πολλά χρόνια που υπηρέτησα στην τάξη μέχρι και πολύ πρόσφατα πόσο δύσκολο είναι το έργο σας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με σταθερότητα αλλά και ευελιξία,  με κανόνες, με συνέπεια και αυτοπειθαρχία σε αυτό που οφείλουμε από τη θέση μας να κάνουμε, θα καταφέρουμε στο μέγιστο βαθμό  να υπηρετήσουμε τόσο τα συμφέροντα των μαθητών μας όσο και το δημόσιο συμφέρον. Μαζί λοιπόν μπορούμε να αλλάξουμε όλα όσα μας εμποδίζουν να κάνουμε το έργο μας αποτελεσματικότερο, καλύτερο.

Ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, δεν πρόκειται ωστόσο να περιοριστούμε στα λίγα!

 

Αγαπητοί συνάδελφοι συνδικαλιστές,

η αγωνία και ο αγώνας σας για την επαγγελματική καταξίωση του εκπαιδευτικού καθώς και την αναβάθμισή του, την οικονομική και την κοινωνική, είναι καθόλα σεβαστά. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού κόσμου ως προς τη στόχευση, εφόσον δεν είναι άλλη από το καλό του τόπου μας, το καλό των παιδιών μας. Διαφορές ενδέχεται να υπάρχουν – και είναι θεμιτό – στον εντοπισμό και στον τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, στις προτεινόμενες λύσεις. Θα είμαι δίπλα σας και σας θέλω δίπλα μου, με διάλογο γόνιμο, να προτείνουμε λύσεις και να αγωνιστούμε για οτιδήποτε διαφεύγει από όσους έχουν ως αποστολή τους, την σχεδίαση των εκπαιδευτικών πραγμάτων. Αν θέλουμε συνεπώς να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε όλα τα ζητήματα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Με μεθοδικότητα και οργάνωση, ώστε να προωθούμε λύσεις εφικτές, σύγχρονες, αποτελεσματικές. Τέτοιες που θα πείθουν κάθε εχέφρονα για την ανάγκη όσων αλλαγών απαιτούνται και ταυτόχρονα, για το δίκιο αλλά και  το υλοποιήσιμο αυτών.

Αγαπητά Στελέχη της Εκπαίδευσης,

δεν έχουμε επιλεγεί τυχαία στις θέσεις που κατέχουμε. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε και στην πράξη. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και στο βαθμό το μέγιστο – αναλόγως με τις δυνάμεις μας – να επενδύσουμε το χρόνο και τον κόπο μας, ώστε όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο το επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών μας. Κοντολογίς, με τις αυξημένες αρμοδιότητές μας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και τα επιτελέσουμε το καλύτερο για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Όλοι μαζί μπορούμε, συνθέτοντας τα αντίθετα, να καταδείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στερήσουμε από τους απογόνους μας το δικαίωμα να είναι υπερήφανοι, όπως εμείς για τους προγόνους μας.

Αγαπητοί συνεργάτες στην ΠΔΕ,

σας άφησα στο τέλος του χαιρετισμού μου, αλλά δεν είστε οι τελευταίοι. Με τη βοήθειά σας, τη συνεργασία σας, το διοικητικό και όχι μόνο έργο της Περιφερειακής Διεύθυνσης θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες του εκπαιδευτικού δυναμικού της περιφέρειάς μας. Γιατί είναι γεγονός, χωρίς την αγαστή συνεργασία σας με όλους τους φορείς, η Υπηρεσία μας δεν θα καταφέρει να ολοκληρώνει το έργο της. Επιθυμία μου και επιδίωξή μου είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση με την συνδρομή σας να είναι ανοιχτή σε όλους όσους ασχολούνται και ενδιαφέρονται με τα εκπαιδευτικά εν γένει πράγματα. Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα σας όσες φορές και για οτιδήποτε  με χρειαστείτε.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να  σας διαβεβαιώσω όλους πως έχω στο μυαλό μου τη ρήση του Αγάθωνα ότι ο ηγέτης οφείλει να έχει στο νου του ότι «Κατά νόμον άρχει, ουκ αεί άρχει, Ανθρώπους άρχει».

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα και κάθε χαρά!

 

Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού

Στο παρόν δελτίο αναφέρονται οι σημαντικότεροι εχθροί και οι σοβαρότερες ασθένειες που είναι δυνατό να αντιμετωπίσει η τρυφερή βλάστηση της καλλιέργειας μήκους περίπου 8─15 εκ.

Έντομα της νεαρής βλάστησης

Και σε αυτό το βλαστικό στάδιο είναι δυνατό να διαπιστωθούν φαγώματα στη νεαρή βλάστηση. Αυτά είναι αποτέλεσμα της τροφικής δραστηριότητας προνυμφών διαφόρων λεπιδοπτέρων, καθώς και ακμαίων διαφόρων ωτιορρύγχων και άλλων κολεοπτέρων εντόμων.

Για την προστασία της νεαρής βλάστησης από τέτοιους εχθρούς, συνιστάται η εφαρμογή των μέτρων που αναφέρθηκαν για τα έντομα αυτά στο δελτίο 2 / 19.03.2019.

Ωίδιο

Το παρόν βλαστικό στάδιο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μολύνσεις του μύκητα. Οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν (>150 C) ευνοούν την εξάπλωση της ασθένειας στην τρυφερή βλάστηση. Την εποχή αυτή ο ρυθμός αύξησης της νέας βλάστησης είναι ταχύς. Ο κίνδυνος μολύνσεων είναι μεγαλύτερος στις περιοχές που η ασθένεια ενδημεί, καθώς και στις ευαίσθητες ποικιλίες.

Για τον περιορισμό του μολύσματος, συστήνεται στους αμπελουργούς να επισκοπούν τον αμπελώνα μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να συλλέγουν και να καταστρέφουν τους προσβεβλημένους βλαστούς. Λόγω της ιδιαίτερης ευπάθειας της καλλιέργειας στον μύκητα στο παρόν βλαστικό στάδιο και ανεξάρτητα από τη διαπίστωση προσβολής, συνιστάται προληπτική επέμβαση με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο μυκητοκτόνο.

Συστήνεται η ορθολογική εναλλαγή ωιδιοκτόνων από διαφορετικές κατηγορίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας του μύκητα.

Η καταπολέμηση του ωιδίου μπορεί να συνδυαστεί με αυτή του περονοσπόρου, αλλά και της φόμοψης.

Περονόσπορος

Θεωρείται ως η πλέον καταστρεπτική ασθένεια της αμπέλου σε περιοχές, όπου κατά τη βλαστική περίοδο επικρατούν υγρές κλιματολογικές συνθήκες. Οι προσβολές αρχίζουν συνήθως στο παρόν βλαστικό στάδιο και είναι τοπικού χαρακτήρα.

Συχνές βροχοπτώσεις, υψηλή σχετική υγρασία και θερμοκρασίες >130 C ) είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την εκδήλωση της ασθένειας.

Σε περιοχές που η ασθένεια εμφανίζεται συχνά και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευαίσθητες ποικιλίες, συστήνετε ένας προληπτικός ψεκασμός με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, όταν η βλάστηση αποκτήσει μήκος 8—10 εκ. περίπου.

Στον ψεκασμό αυτό δεν συνιστάται η χρήση χαλκούχου σκευάσματος, διότι προκαλείται καθυστέρηση στη βλάστηση. Για την αποφυγή δημιουργίας ανθεκτικότητας του μύκητα, είναι ανάγκη να γίνεται ορθολογική εναλλαγή μυκητοκτόνων από διαφορετικές κατηγορίες. Επισημαίνεται, ότι τα διασυστηματικά μυκητοκτόνα είναι επικίνδυνα για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας του μύκητα.

Ο ψεκασμός σε αυτό το βλαστικό στάδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι σε περίπτωση που δεν καταπολεμηθούν αποτελεσματικά οι πρωτογενείς μολύνσεις και εφόσον επικρατήσουν κατόπιν συνθήκες περονοσπόρου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εμφανιστεί επιδημία της ασθένειας αργότερα, τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Η προστασία των αμπελώνων από το παθογόνο είναι επιβεβλημένη για όσο διάστημα επικρατούν βροχοπτώσεις και θα πρέπει σε κάθε περιοχή να είναι γενικευμένη, ώστε να μην υπάρχουν εστίες πολλαπλασιασμού και διασποράς μολυσμάτων της ασθένειας. Επισημαίνεται ότι τα κονίδια του μύκητα είναι αεροσπόρια, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται και να μολύνουν σε μεγάλες αποστάσεις.

Καλλιεργητικά μέτρα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον αμπελώνα και που συντελούν στο ταχύτερο στέγνωμα των φυτών από τη βροχή ή τη δροσιά, συμβάλουν καθοριστικά στον περιορισμό της σοβαρότητας της ασθένειας.

Τέτοια μέτρα είναι: 1) τα κλαδέματα (χειμερινό και θερινά), 2) η καταστροφή των ζιζανίων, 3) η αποστράγγιση του εδάφους και 4) ο περιορισμό της αζωτούχου λίπανσης, που οδηγεί σε υπερβολική και ευαίσθητη σε προσβολές βλάστηση.

Καλούνται οι καλλιεργητές, ιδίως αυτήν την εποχή, να επισκέπτονται όσο το δυνατό συχνότερα τις καλλιέργειες, προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν προσβολές από φυτοπαράσιτα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, με το μικρότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.

Οι εικόνες που δίνονται και παρουσιάζουν συμπτώματα προσβολής ασθενειών και εχθρών είναι απλώς ενδεικτικές και σκοπό έχουν την καλλίτερη κατανόηση των φυτοπαθολογικών προβλημάτων από τους καλλιεργητές. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εργαλείο διάγνωσης από μέρους των παραγωγών. Για θέματα διάγνωσης πάσης φύσεως προσβολών των φυτών, οι καλλιεργητές σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα σε εξειδικευμένους γεωπόνους.

 

 

 

Tags: , ,

Με τον Όμιλο Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη  του «Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας» είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα  και ο  κ. Αγοραστός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να στηρίζει η Περιφέρεια,  προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης,  διάδοσης και προβολής της  θεσσαλικής ιστορικής και πολιτιστικής  κληρονομιάς.

«Ιστορία και  πολιτισμός αποτελούν πολύτιμο οικονομικό και κοινωνικό κεφάλαιο με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα οι επενδύσεις σε πολιτιστικές δράσεις  δημιουργούν εισόδημα 3,5 φορές πάνω από το ποσό που δαπανάται» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Παράλληλα ο κ. Αγοραστός παρουσίασε το πρωτοπόρο σχέδιο της Περιφέρειας για την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιολογικών θησαυρών της Θεσσαλίας, με τη δημιουργία υποβρυχίων μουσείων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας Κ. Σπανός και τα μέλη κ.κ. Β. Ρηγόπουλος, Θ. Μπετχαβές, Κ. Μπρούζας, Β. Θεοδωρόπουλος και Τ. Αναστασίου.

Tags: , ,

Συνάντηση του ΣΘΕΒ με την κα Ελένη Παναγιωταρέα

 Την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Ν.Δ κα Ελένη Παναγιωταρέα υποδέχθηκε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και  μέλη της διοίκησης στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ενημέρωσε την κ. Παναγιωταρέα για το επιχειρηματικό προφίλ της Θεσσαλίας, τις δράσεις και συνέργειες του Συνδέσμου αλλά και την δυναμική της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ επισήμανε την αναγκαιότητα σύνδεσης πρωτογενούς παραγωγής με τον δευτερογενή τομέα, τη χρησιμότητα δημιουργίας clusters μεταξύ των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη συνεργειών με σκοπό την τόνωση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή με σκοπό την προώθηση των Θεσσαλικών επιχειρήσεων και των προιόντων και υπηρεσιών που παρέχουν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Tags: , ,

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κωτσού στα εγκαίνια του Κέντρου για τους πρόσφυγες

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός μιλώντας  στα εγκαίνια του διαπολιτισμού κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ χώρος αναφοράς  για τους πρόσφυγες της Καρδίτσας» τόνισε τα παρακάτω:

«Το μεταναστευτικό ζήτημα αφ’ ενός μεν αφορά το σύνολο του κόσμου και κυρίως την Ευρώπη και τα κράτη της, αφετέρου δε απασχόλησε ιδιαίτερα την Ελλάδα και την τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Αυτό το ζήτημα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι «τα κράτη είναι πολύ μικρά να αντιμετωπίσουν μόνα τους τα παγκόσμια προβλήματα (φτώχια, μεταναστευτικό, μόλυνση περιβάλλοντος) και πολύ μεγάλα να δώσουν λύσεις σε τοπικά προβλήματα»

Είναι γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κεντρική Διοίκηση του κράτους μας αποδείχθηκαν ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το όλο ζήτημα όταν αυτό προέκυψε στην αιχμή του με άμεση συνέπεια να κληθούν να το αντιμετωπίσουν άμεσα η τοπικές κοινωνίες κυρίως στις πύλες εισόδου των προσφύγων στη χώρα μας (Σάμος, Μυτιλήνη κλπ)

Εδώ λοιπόν η αυτοδιοίκηση όντας ο κοντινότερος πυλώνας τη Δημοκρατίας μας προς τον πολίτη κλήθηκε να δώσει άμεσες λύσεις σ’ ένα ζέον και πρωτόγνωρο πρόβλημα χωρίς αν έχει στο οπλοστάσιό της ούτε τους απαραίτητες οικονομικούς πόρους, ούτε και το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο.

Παρόλα αυτά αφού ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ, επιστρατεύοντας την ευελιξία τους και την εφευρετικότητά τους οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια, συνεπικουρούμενοι από την Κοινωνία των Πολιτών (φορείς, συλλόγους ΜΚΟ) έδωσαν άμεση ανακούφιση στους ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους μετανάστες και κυρίως αντιμετώπισαν άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις  τοπικές κοινωνίες.

Αποδείχθηκε ακόμη μία φορά πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαθέτει και διάθεση και κυρίως δυνάμεις που της επιτρέπουν να ξεπερνά οικονομικές και θεσμικές αδυναμίες και να δίνει λύσεις σε πρωτόγνωρα και πολύπλοκα προβλήματα. Το γεγονός αυτό επιβάλλεται να παραδειγματίσει ακόμη περισσότερο την κεντρική διοίκηση του κράτους μας και να απελευθερώσει ακόμη περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες δίνοντας τη δυνατότητα στον εγγύτερο θεσμό εξουσίας προς τον πολίτη να επιλύει εκείνος τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα.

Είναι επιβεβλημένο το κράτος μας να γίνει περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό και λιγότερο γραφειοκρατικό και κεντροβαρές. Δυστυχώς η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με διακριτούς ρόλους κράτους, περιφερειών και δήμων είναι ακόμη και σήμερα ζητούμενο στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την Καρδίτσα η συμβολή της ΑΝΚΑ στην ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική μας κοινωνία είναι τεράστια και εκείνο που οφείλω να επισημάνω είναι πως όπως οι Έλληνες οφείλουν να σέβονται την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία των προσφ, έτσι και εκείνοι οφείλουν να σέβονται την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας και κυρίως την πόλη και το χώρο που τους φιλοξενεί»

 

 

Tags: , ,

Επίσκεψη του νέου Διοικητή της 110 Πτέρυγας στον Ν. Ντίτορα

Το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαο Ντίτορα επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ο νέος Διοικητής της 110 πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Κακατάτσης, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνάντηση επικράτησε πολύ καλό κλίμα επιβεβαιώνοντας την από κοινού πρόθεση για αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία.

Ο Συντονιστής ευχήθηκε στο νέο Διοικητή ευδόκιμη θητεία και ακολούθησε   εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC